Чисти български продукти “Алфатар” - за Коледа като от детството!

• 7 097
  • 522
  •   3
Отговори
# 225
  • Някъде там
За Бъдни вечер, са задължителни постните сърмички и боба, както и чушките с боб. За Коледа винаги масата е отрупана със сладки и плодове през целия ден, а за вечерята задължително има баница със сирене.

# 226
Зелеви сармички и боб. Най-вкусни и любими са ми те.

# 227
  • Veliko Tarnovo, Bulgaria
Капама, баклава и коледни сладки

# 228
  • Бургас
Баница с късмети.

# 229
Приготвяме баница и баклава.

# 230
  • София
За Коледа винаги си правя труда да приготвя сама малки Родопски сармички с лозов или зелев лист, с кълцано месо, гювеч. Никога не купувам готови. Пълнени чушки с ориз и кайма също.

# 231
На Бъдни вечер със свекърите, на Коледа с мама. На трапезата винаги има сарми, питка и руска салата на Коледа. Друго може и да пропуснем, но тези ястия слагаме. На 26 ти имаме двама рожденика и правя торти.
За НГ правя баница, баклава и някое по-връткаво ястие.

# 232
При нас Коледа е леко смесица между старо и ново - не спазваме почти нищо от стандартните постни неща, или боб и т.н, но питката с късмети е задължителна!

# 233
  • софия
Най-любимата и уютна традиция за Коледа е сутринта да отворим подаръците по пижама, къщата да ухае на подготвените ястия за коледния ден и мързеливо, със смях и пълна къща да не усетим как е минал деня.

# 234
На Бъдни вечер винаги има традиционни ястия, содена питка, постни сарми, тиквеник и други.

За Нова година баница с късмети.

# 235
За Бъдни вечер задължително приготвям содена (постна) питка с паричка, моят мъж върти питката и на който чен от семейството се падне паричката ще има белагополучие и берекет през годината. На масата задължително присъстват сарми и боб, ядки и плодове.

# 236
За Коледа е задължителна баклавата.

# 237
  • София
Любимата ми традиция е събирането със семейството и близките хора, приготвянето на нечетен брой постни ястия и оставянето им през цялата нощ на трапезата както и горенето на бъдника.

# 238
  • Пловдив
Содената питка за Бъдни вечер по класическа рецепта, а за Коледа правим коледни меденки и баница с късмети

# 239
Споменът за Коледа от детството ми е най- мил и драг. Ръчно правени сурвачки, Коледари и Сурвакари Heart

Баба и дядо с нас  .. Broken Heart ..

В менюто ни винаги присъстват питка с късмети, зелеви сарми, пържолки, Руска салата : ) Спомен за мандарини и банани от едно време също нахлу в мен...как истински им се радвахме.

Много искам да спечеля от тази игра : ))

Общи условия

Активация на акаунт