Чисти български продукти “Алфатар” - за Коледа като от детството!

• 7 098
  • 522
  •   1
Отговори
# 240
За Коледа на масата винаги има празнична украса и горяща свещ. Ястията са разнообразни и богати - капама, баница с тиква, салати.

# 241
Приготвяме сарми, тиквеник, питка, капама, меденки.

# 242
  • Elhovo
Баница, сарми, погача.

# 243
За мен коледа е аромат на канела, топлина и уют.На празничната трапеза задължително присъстват погача, баницата със сирене е на особена почит както и тиквеник.

# 244
  • при късмета
Домашни бисквити, баница, капама, баклава

# 245
За Коледа задължително зелеви сърми, питка, баница, баклава и различни мезета.

# 246
  • София
Обичам Коледа с чудния мирис на домашните коледни сладки. Посрещаме я и с традиционните постни сърми, тиквеник и содена питка.

# 247
  • Пазарджик
За самата Коледа нищо конкретно. Винаги има месо-пилешко,свинско и всеки хапва каквото реши... Само домашен уют.

# 248
  • София
Споделете в коментар кои са вашите любими български традиции или рецепти от едно време, с които посрещате Коледа във вашия дом!

У нас за Коледа е задължителна баницата, приготвена с дърпани кори и плънка от сирене и яйца. Също така приготвяме пържоли и меденки.

# 249
Една от любимите ми български коледни традиции е приготвянето на постна баница с тиква (тиквеник) – ароматът на канела, орехи и печени кори винаги ме връща към детството и уютните празници у дома.
Друг обичай, който обожавам, е традиционната коледна трапеза с нечетен брой ястия – сарми, боб, ошав, питка с късмети.
За мен всяко ястие на Бъдни вечер носи символика и събира цялото семейство около масата.

# 250
за коледа емоцията е подаръците под елхата. коледуването, събирането на семейството

# 251
На Коледа винаги приготвям капама в гювеч и баница.

# 252
Кои са вашите любими български традиции или рецепти от едно време, с които посрещате Коледа във вашия дом!

Коледа я свързвам с уют и топлина. На масата винаги присъстват, питка с късмет, баница, зелеви сарми, и паржоли.
Винаги посрещаме Коледа у дома със семейството, с много празнично настроение и създаваме незабравими спомени.

# 253
На нашата коледна трапеза винаги присъстват баница и питка. И домашно прасенце Simple Smile

# 254
Содена питка и постни сарми, както и тиквеник.

Общи условия

Активация на акаунт