Чисти български продукти “Алфатар” - за Коледа като от детството!

• 7 100
  • 522
  •   1
Отговори
# 255
  • на последния етаж
Лобимото ми ястие за Коледа е капамата, като и тиквеникът.

# 256
Традицията, която спазваме е да приготвяме ястията за празничната трапеза заедно. Какви са ястията е ясно -тиквеник, сарми, коледни сладки и т.н.

# 257
На коледната  трапеза задължително има сарми, баклава, пълнени чушки с боб, питка, пълнени ябълки с канела и орехи и туршия.

# 258
  • София
Вкъщи Коледа се посреща винаги с богата капама и коледните сладки, които приготвяме със синът ми. Той вече е достатъчно голям и за моя радост участва с голямо желание в коледарската група в селото, с което поддържа традициите.

# 259
Коледа без Станимашки сармички ,не е Коледа,също както и баница и баклава ,някоя пържолка на скарата и най-вече здраво и сплотено семейство около празничната маса!

# 260
Сарми и баница с късмети

# 261
Обичам да посрещам Коледа с приготвяне на постни сарми и домашна питка, както се е правело едно време. Харесвам и традицията да запалим свещ и да се съберем цялото семейство около трапезата за благослов и уют.

# 262
За Коледа задължително зелеви сърмички.

# 263
Любимата ми българска традиция е украсяването на трапезата за Бъдни вечер с постни ястия и запалването на свещ за здраве.

# 264
На Коледа задължително с децата правим питка със сирене ,както и Коледни сладки .

# 265
  • плевен
На Коледа задължително има червени чушки пълнени със зрял фасул, зелеви сърмички, баница с късмети,баклава.А от традициите -сурвакането.

# 266
За Коледа на масата ни има домашна питка, сарми и пържоли. Правим и по 2-3 вида салати и разядки. За десерт баклава, Английски коледен кейк или галактобуреко. Ще има и джинджифилови сладки.

# 267
  • София
Украсяваме заедно елхата на 1ви декември, със сина ми винаги правим коледни сладки, на Бъдни вечер трапезата винаги е постна, а на Коледа приготвяме капама.

# 268
Кои са вашите любими български традиции или рецепти от едно време, с които посрещате Коледа във вашия дом!
За Бъдни вечер по традиция постни ястия с нечетен брой - питката със стотинка я чакаме цяла година😄 !
За Коледа кисело зеле със свинско,баница и баклава!

# 269
  • София
Свинско и кисело зеле, това е задължително, както и салата Оливие.

Общи условия

Активация на акаунт