Чисти български продукти “Алфатар” - за Коледа като от детството!

• 7 067
  • 522
  •   1
Отговори
# 30
  • гр. Кюстендил
За да участвате в играта, споделете в коментар кои са вашите любими български традиции или рецепти от едно време, с които посрещате Коледа във вашия дом!

Винаги се събираме на Бъдни вечер семейно и на трапезата има боб, сармички, любимата ми баница с тиква, като любимото ми тогава е, че в боба и сармите добавяме сухи чушки, което допринася за ястието както с вкус, така и с аромат.

# 31
  • Veliko Tarnovo, Bulgaria
За Коледа задължително капама и тиквеник

# 32
За да участвате в играта, споделете в коментар кои са вашите любими български традиции или рецепти от едно време, с които посрещате Коледа във вашия дом!

Винаги семейно се събираме на Бъдни вечер, и на трапезата има
млечна салата,
туршия,
боб,
сарми и чушки пълнени с боб, и други - с ориз и гъби
любимата ни баница с късмети,
и баклава.

# 33
Задължителни са капама, сърми, чушки с боб, баклава.

# 34
  • Бургас
Обичаме да се съберем на Бъдни вечер, най-магичната нощ за мен. Въпреки, че трапезата не е така пищна е най-уютния коледен празник. Пълнени червени чушки с ориз и зеленчуци е ястието, което задължително приготвяме. Прикадяваме дома с тамян, слагаме в джоба скилидка от прикадения чесън и отделяме първата си хапка от питката за под възглавницата.

# 35
За Коледа задължително зелеви сърми, питка, баница, баклава.

# 36
Приготвям домашни баници, както баба ме е учила. Също така и меденки, и масленки.

# 37
  • Сливен
Питката която се прави на Коледа - малко сода, брашно, сол и вода.
А за традициите - Моят дядо/Светла му памет / прекадяваше  на Бъдни вечер с тамян, сложен върху керемида, първо масата, после всяка стая от къщата, двора и накрая животните.

# 38
  • Пловдив
Содената питка за Бъдни вечер по класическа рецепта, а за Коледа правим коледни меденки Simple Smile

# 39
За Коледа винаги приготвям содена питка с паричка, баница, постни сармички, салата "Снежанка", като ползвам любимите ни продукти на Алфатар - кисело и прясно мляко, сирене, кашкавал. Заквасена сметана ползвам при направата на торта "Медовик". Децата обожават продуктите на "Алфатар" - кисело мляко и айрян

# 40
  • ЛОВЕЧ
На Коледа се събираме цялото семейство около празничната трапеза на която има баница,капама,чушки с боб и пълнена печена тиква!

# 41
  • плевен
За разлика от постните ястия на Бъдни вечер коледната трапеза е богата на  местни ястия. Едно от традиционните коледни ястия е пуйка със зеле,сарми, туршия, баница с късмети ,питка с паричка.Коледни сладки и баклава.

# 42
  • Сф
На Коледа имаме двоен празник,защото мъжа ми е рожденик. Винаги правя банска капама в един огромен гювеч завещан от свекървата. Така почитам и празника с празнично ястие и ражденика и родата му. По следната рецепта:
2 средни зелки кисело зеле
250 гр. ориз
½ кг. пилешко месо (бутчета, бяло месо)
1 суров суджук
½ кг. свинско месо от врат
½ кг. телешко от бут
малко сланинка
сушени сливи
черен пипер, червен пипер, дафинов лист
чаша бяло вино.
Разбира се имаме и празнична погача и баклава! Весели празници! Heart

# 43
  • моята мила родна страна
За Коледа задължително пълнени чушки, зелеви сърми, питка, тиквеник.

# 44
Още от едно време са ми любими руската и млечната салата, без които не минават никога коледните празници.

Общи условия

Активация на акаунт