Чисти български продукти “Алфатар” - за Коледа като от детството!

• 7 067
  • 522
  •   1
Отговори
# 45
Коледа е много хубав празник, защото всички сме заедно. Масата е натежала от любими ястия, виното в чашите е горчиво, а децата са щастливи с подаръци под елхата. Задължително приготвям питка.

# 46
Капама. В краен случай свинско с кисело зеле.

# 47
За Коледа задължително има на масата ни зелеви сарми с месо, чушки с кайма и ориз и нещо месно...капама, пържоли с гъби и топено сирене или дори пиле...

# 48
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Не съм сигурна, че рецептите ми са от едно време, защото не приготвям нещата точно както баба и майка ми, но задължително на Коледа на трапезата ни присъстват сарми, баница, коледни сладки, питка, руска салата, баклава.

# 49
На Коледа се събираме цялото семейство на празнична трапеза. Руска салата, пържолки, зелеви сармички, баница и питка с масло и мед приготвям за празника.

# 50
Боб и питка. Традиция, която спазваме е семейно събиране в домашна обстановка.

# 51
За Коледа задължително приготвяме зелеви сърми, питка, баница и баклава.

# 52
Задължително питка, свински пържоли и тиквеник.

# 53
За Бъдни вечер сухи червени чушки пълнени с боб. Коледата е с пържолки 😊

# 54
За да участвате в играта, споделете в коментар кои са вашите любими български традиции или рецепти от едно време, с които посрещате Коледа във вашия дом!
Зелник, бухти, сладка баница, колачета и катмичките на баба - всяка зимна ваканция беше малък празник !

# 55
Традиционните ни ястия за Коледа са пълнените сухи чушки с боб и с кайма и ориз. Зелеви сърми, баница, тиквеник и задължително коледни сладки.

# 56
Питка с паричка

# 57
За Коледа у дома се правят задължителните ястия - Постна питка, тиквеник, сърмички, пълнени чушки с боб, боб чорба и много плодове

# 58
И на нашата маса винаги има зелеви сарми в гювеч, салата от кисело зеле и пържоли. Тиквеник и печена тиква за десерт.

# 59
О, баклавата, разбира се! Тя е черешката на тортата на Коледната трапеза.

Общи условия

Активация на акаунт