Чисти български продукти “Алфатар” - за Коледа като от детството!

• 7 070
  • 522
  •   1
Отговори
# 60
От малка помагам за трапезата на Бъдни вечер и Коледа и искам тази традиция за предам и на моето дете !

Всяка Коледа за десерт майка ми приготвяше любимите ми “Бонбони”
Рецептата:
400 гр. Настъргани чаени бисквити
125 гр. Разтопено масло
20 мл прясно мляко
2 супени лъжици пудра захар
Портокалови корички
200гр разтопен шоколад за овалване

Сега след толкова години аз добавям и захаросани портокалови корички и декорирам със филмирани бадеми.

# 61
  • Пловдив
Обожавам содената питка с паричка 🫶

# 62
От традиционните ястия за Коледа почти нищо не обичам. Едно от малкото любими неща са ми пълнените чушки с боб по рецепта на едната ми баба и тиквеник с халва по рецепта на другата ми баба.

# 63
За Бъдни вечер постни сърми, а за Коледа вкусна и пухкава питка

# 64
  • София
На Бъдни вечер задължително се правят 7-9 броя постни ястия, които приготвям Аз сама. За Коледа остават месни гозби. Обичам традициите и ги спазваме в нашето семейство. Важното е да ни е уютно и домашно!

# 65
Месенето на питката, готвенето на постните ястия за Бъдни вечер

# 66
Любима традиция от детството ми - всички заедно да отваряме подаръците сутринта на Коледа.

# 67
Сармите, баница и млечната салата с кисели краставички.Години наред това е традиционно на трапезата за Коледа.

# 68
  • София
Споделете в коментар кои са вашите любими български традиции или рецепти от едно време, с които посрещате Коледа във вашия дом!

У нас за Коледа е задължителна баницата, приготвена с дърпани кори и плънка от сирене и яйца. Също така приготвяме пържоли и меденки.

# 69
За Коледа обикновено гювеч с различни видове месо и наденица, питка.

# 70
Винаги приготвям боб на фурна за Бъдни вечер и содена питка, а за Коледа - капама.

# 71
  • In The Middle Of Nowhere
Любимо ми е украсяването и отварянето на подаръци. Обичам почти всички традиционни ястия за Бъдни вечер и Коледа.

# 72
За Бъдни вечер има задължително боб, пълнени чушки, плодове, ядки и сушени плодове. Коледа я посрещаме с чаша горещ шоколад или чай и вкусни коледни сладки 🤗 Баница с късмети правим за Нова  година ☺️🌲❤️

# 73
Задължително приготвяме сарми; баница; коледни сладки.
Събираме се цялата фамилия- от близо и далеч, и е супер!

# 74
В нашия дом Коледа винаги идва с аромата на домашни сарми, медени курабийки и традиционната баница с късмети. Това са моите любими български традиции, които всяка година правят празника истински специален.

Общи условия

Активация на акаунт