Чисти български продукти “Алфатар” - за Коледа като от детството!

• 7 078
  • 522
  •   1
Отговори
# 75
Нашите традиционни рецепти след постните храни за Бъдни вечер, за Коледа и от едно време и сега празничната трапеза да е богата и отрупана с вкусни ястия.Основно от месните ястия:Свинско с кисело зеле,лозови или зелеви сърми с кайма и ориз,пържоли с гъбен сос и пържени картофки,разнообразни трушии,млечна, руска и овчарска салата,предястия и задължително Коледна погача,Коледна торта,баница със сирене,тиквеник,джинджифилови сладки,меденки,кравайчета и разнообразие от плодове-банани,портокали,мандарини,киви,ябълки и круши.

# 76
Тиквена баница; сърми със зелев лист - тези ястия задължително присъстват на коледната трапеза

# 77
Любимите ми ястия по Коледа са пълнени чушки с боб и сармички.

# 78
За Коледа задължително приготвям печена пуйка, питка и баница

# 79
Пълнени сушени чушки с боб.

# 80
Любимият ми момент е цялото семейство около масата и разчупването на питката.

# 81
Пълнени чушки (по северозападна рецепта - гньетени чушки) с боб.

# 82
За Коледа приготвяме питка с късмети, руска салата, зелеви сарми и тиквеник.

# 83
На Бъдни вечер винаги седим на земята и там редим масата. Така посрещаме Коледа винаги. Традицията е от моите любими баба и дядо и аз и моето семейство я продължаваме.

# 84
Сутринта на Коледа у дома задължително се яде баница. След това се продължава със зелеви сарми и вечерта приключваме с капама. Естествено има и любимата на всички домашна питка.

# 85
Приготвянето на ястия, аранжирането на трапезата, чупенето на питка (с паричка), времето прекарано с близки.

# 86
  • София
Задължителни са питка, баница и коледни сладки

# 87
  • София
Задължително правя питка с паричка, сарми, боб на фурна. Събираме се цялото семейство.

# 88
Запазих традицията на бъднуването и къденето в къщи Simple Smile Всяка Бъдни вечер приготвям вечерята, постна содена питка , нечетен брой постни ястия и като дойде време да вечеряме прекаждане с мъжа ми и чак тогава сядаме на масата. Също така по време на вечерята НЕ се става от масата докато не се навечерят всички.

# 89
Задължително приготвяме сарми, тиквеник, баклава и гледаме коледен филм 😁

Общи условия

Активация на акаунт