Чисти български продукти “Алфатар” - за Коледа като от детството!

• 7 115
  • 522
  •   1
Отговори
# 315
Много обичам зимния сезон заради сърмите. Правя капама, тиквеник.

# 316
  • Плевен
Традиционните коледни ястия у дома са постни чушки с ориз и боб, пуйка със зеле и баклава.

# 317
  • София
На Коледа се събираме цялото семейство, това ни е най-важната традиция; в менюто за празника задължително има сармички и домашна питка, която майка ми замесва с внуците си.

# 318
Баница и млечна салата са любимите ми ястия по време на празниците, а и не само.

# 319
Обичам Бъдни вечер, спазваме традицията, подготвяме постни ястия. Най-чаканите са зелевите сарми, защото киселото зеле е домашно и винаги е готово точно за Коледа. На следващия ден вече добавяме и питка с масло и сирене, капама и домашна торта. Най-хубавото обаче е, че сме заедно всички и споделяме празниците с любимите си хора.

# 320
  • Другата България
Баница, сарми, баклава, руска салата.
Меденки, пуканки, капама.

# 321
  • София
Коледните ястия в нашия дом са: капама, питка, меденки или други дребни сладки, ястията от Бъдни вечер - сарми, пълнени чушки, тиквеник, боб на фурна.

# 322
  • Варна
Спазваме традицията на Коледа да гостуваме - на обяд сме при моите родители, вечер при свекървите или обратно. Децата се радват, търсят подаръци под елхата , същото каквото съм правила и аз като малка.

# 323
За мен Коледа е в ароматът на цитрусови плодове-мандарини , портокали
Но също и прясно изпечена баница със сирене

# 324
За Коледа майка ми правеше гювечета с картофи, дом. наденица и кюфте. И задължително питка😉

# 325
За Коледа-  зелеви сърми, питка, баница, баклава и различни мезета.

# 326
Постните ястия за Бъдни вечер и обожаваните от мен сърми.😘

# 327
Содена питка на Бъдни вечер, постни ястия и блажни ястия за Коледа, изобилно количество.

# 328
На трапезата ни винаги присъстват традиционни ястия : содена питка, пълнени чушки с ориз, ошав, туршия, тиквеник, за Коледа : пържоли, погача , баклава

# 329
За Бъдни вечер традиционни постни ястия. За Коледа задължително сарми, гъби, пилешко и свинско месо всичко в гювеч на бавен огън. Също така, питка, баклава, джинджифилови сладки.

Общи условия

Активация на акаунт