Чисти български продукти “Алфатар” - за Коледа като от детството!

• 7 117
  • 522
  •   2
Отговори
# 330
Кисело зеле със свинско месо, погача и баница със сирене са задължителни. От продуктите на Алфатар си приготвям и катък с чушка и чеснова разядка.

# 331
Коледните празници са ми любими, у дома приготвяме тиквеник, питка, сърмички, сладка баница и каква Коледа е ако не направим руска салата 😀.

# 332
  • София
На Коледа се събираме цялото семейство. Винаги има питка с късмети, като традиция ни е да има късмети във всяко парче, а не само паричка. Руската салата също винаги е на масата, големи фенове сме й вкъщи. Подаръците винаги отваряме на сутринта на Коледа и първия събудил се буди цялата къща. 🥰

# 333
Коледните сарми и баницата са задължителни ястия на празничната трапеза.

# 334
  • Пловдив
За Бъдни вечер приготвяме боб в гърне, пълнени чушки с ориз и туршия. На Коледа - зелеви сармички.

# 335
Със сигурност украсяването на елхата и размяната на подаръци са нещо, което ме радва, но по-голямо удоволствие ми носи да се прибера у дома и заедно с мама и баба да приготвяме трапезата и да си бърборим. Любимите рецепти, които надживяват времето са за вкусната и цепеща се на конци питка, тиквеник, баница, чушки пълнени с боб, царска туршия. За мен и Коледа и всеки друг празник го правят хората, а не наименованието празник. Без тях може да си повтаряме до безкрай думи, но те няма да носят съдържание.

# 336
  • столицата
Коледуването.
Правим капама, баклава и се събираме семейството.

# 337
Най-важната традиция е да съберем. Баницата и питката са задължителни на трапезата.

# 338
  • Монтана
На Коледа  по традиция има сухш червени чушки пълнени със зрял фасул, постни лозови сарми и питка.

# 339
Любими празнични храни са ни баницата, свински джолани, печени на 100 градуса, цяла нощ /слагам ги преди да си легнем на Бъдни вечер до сутринта на Коледа/ и коледен кекс със сушени плодове.

# 340
На Коледа приготвям сухи чушки, пълнени с ориз, баклава и пържоли.

# 341
Сарми, погача, тиквеник.....

# 342
  • Плевен
За да участвате в играта, споделете в коментар кои са вашите любими български традиции или рецепти от едно време, с които посрещате Коледа във вашия дом!
За Коледа винаги имаме баница и питка с паричка, а от млечните, винаги приготвяме "сух" таратор-сегашна снежанка с цедено мляко, настъргана краставица, орехи и копър, преди си спомням как майка ми цедеше млякото един ден в тензух, за да стане цедено, а сега сме толкова улеснени.

# 343
За Коледа задължително на масата има сармички и баница , и мноооого мандарини 😁

# 344
За Коледа винаги приготвям постни лозови сърми, погача и боб яхния.

Общи условия

Активация на акаунт