Чисти български продукти “Алфатар” - за Коледа като от детството!

• 7 116
  • 522
  •   1
Отговори
# 345
  • София
За Коледа приготвяме печена пуйка или свинско печено, питка, баклава, баница, отскоро и коледен щолен.

# 346
За Коледа задължително зелеви сърми, капама, питка с паричка, баница, баклава, чушки с бобец, разни салатки, мезета и най-важното всички хора, които обичаме да са сред нас на трапезата.

# 347
За да участвате в играта, споделете в коментар кои са вашите любими български традиции или рецепти от едно време, с които посрещате Коледа във вашия дом!
Задължително празнична трапеза, също така ние винаги си вземаме естествена коледна елха, за да мирише на коледа.

# 348
За Коледа традицията е да се съберем цялото семейство. На трапезата задължително има зелеви сарми, баница и руска салата.

# 349
Баницата с късмети е традиция за Коледа.

# 350
Питка, която правим винаги вкъщи за мен е нещо задължителна.

# 351
В нашия дом Коледа не е просто дата в календара – тя е чувство, което започва много преди празника и остава дълго след него.
Тя идва бавно и кротко, с мирис на дърва в печката, с тиха музика и с онова особено вълнение, което топли сърцето.
Бъдни вечер е най-святата ни вечер. Трапезата е постна, но богата на смисъл – боб, приготвен бавно в гърне, сарми с ориз и подправки, пълнени сухи чушки, ошав, тиквеник, и в средата – обредната питка с паричката, омесена с любов и благословия. Когато я разчупваме, всеки мълчи за миг, сякаш си намисля желание. Оставяме трапезата през нощта – за здраве, за берекет, за дом, пълен с живот.
Свещта гори тихо, а думите са малко – защото топлината се усеща, не се изрича.
В тези мигове си спомняме за бабите и дядовците, за онези вечери „едно време“, когато всичко беше по-просто, но по-истинско.
На Коледа сутринта домът се събужда с усмивки. Мирише на домашна баница, на чай и кафе, а смехът се смесва с пожелания за здраве и добри дни. Събираме се всички – близки и роднини – и благодарим за това, което имаме.
Тези традиции не са просто рецепти.
Те са спомени, корени и обещание да пазим светлината жива – в дома си, в сърцата си и в поколенията след нас. 🎄🤍

# 352
Баница, сарми, погача.

# 353
За Коледа задължително има на масата ни зелеви сарми с месо, чушки с кайма и ориз и нещо месно.

# 354
За Коледа у дома  обичаме домашна баница със сирене и кисело мляко, приготвена с млечните продукти „Алфатар“, защото ни събира за празниците и допълва уюта на семейната трапеза.

# 355
  • Велико Търново
Задължителното правене на домашни сладки, преди с баба и мама, вече с майка ми в ролята на баба и моята дъщеря 😍
На Бъдни вечер приготвям постна питка по рецепта на майка ми, останалите ястия са традиционните- сарми, боб, орехи.

# 356
За Коледа по традиция се събираме цялото семейство. На трапезата има капама, руска салата ,снежанка,  баница и питка.

# 357
Коледа задължително има капама и домашна дърпана баница със свинска мас и домашно краве сирене

# 358
Питка, сарми... 🥖🥘🍛

# 359
Още от малка любими са ми питката и баницата с тиква на баба ми, които приготвя за много празници, не само по Коледа. 🎄

Общи условия

Активация на акаунт