Чисти български продукти “Алфатар” - за Коледа като от детството!

• 7 114
  • 522
  •   1
Отговори
# 360
Любимата питка приготвена от моята майка , гювеча пълен със сърми и домашно приготвената баклава.

# 361
Любима ми е комбинацията от чушки с боб, содена питка с паричка и орехи с мед за Бъдни Вечер. Хресвам, че трапезата е отрупана с множество малки като порция блюда с прости, но разнообразни съставки. Друго, което харесвам, е поддържането на по-висока температурата за през нощта, особено ако е студено, като символ на неизгасващото огнище.

# 362
Питка, сърми, баклава.

# 363
Какво е Коледа без сарми и свински пържоли?

# 364
Баница със сирене, сърми, чушки С боб

# 365
На Коледа задължително приготвяме сарми.

# 366
  • Nesebar
Сарми,меденки и задължително баклава

# 367
Приготвяме на Коледа :
Баница със късмети,снижанка,сухи чушки с боб,сармички ,печен джолан

# 368
Винаги приготвям баница и я навивам така, както баба ми ме е учила. Обичам я с повечко сирене.

# 369
  • София
Баница, пълнени чушки и сарми,
салата от зеле/моркови/карфиол и салата Оливие
са ни любими.

# 370
За Коледа приготвяме най-често капама. А на масата задължително присъстват баница, питка, баклава и печена тиква!

# 371
  • Някъде по Дунава
Обикновено на Коледа готвим свинско в гювеч и тиквеник.

# 372
На Коледа задължително на трапезата имаме зелеви сарми, баница, както и питка, а на Бъдни вечер спазваме традицията за нечетен брой постни ястия. Опитвам се да създам нова традиция заедно с дъщеря ми да приготвяме коледни сладки.

# 373
Подаръците под елхата

# 374
Най-много обичаме да посрещаме Бъдни вечер със семейството – с постна трапеза, домашна питка с паричка и сарми. Спазваме традицията всички ястия да са нечетен брой и да сме заедно край масата.

Общи условия

Активация на акаунт