Чисти български продукти “Алфатар” - за Коледа като от детството!

• 7 074
  • 522
  •   1
Отговори
# 465
руска салата е традицията на коледната трапеза, баща ми я правеше като дете, сега я правя аз

# 466
Свързвам Коледа със аромата на меденки и мандаринки, и с вкуса на сармите.

# 467
  • Пловдив
У дома за Коледа приготвяме сарми, тиквеник, питка 🤗

# 468
На Коледната ни трапеза винаги има баница, празнична погача, баклава и любимите ни сладки орехчета.

# 469
  • София
За Коледа винаги приготвям капама и коледни сладки.

# 470
Коледа без пържолки не може!

# 471
Обичам традицията да оставяме масата подредена цяла нощ на Бъдни вечер. Приготвям класически постни ястия – пълнени чушки с боб , сарми и ошав, както го е правила баба ми.

# 472
Спазваме традиция на Бъдни вечер да е постна трапезата, а на Коледа приготвяме пържоли.

# 473
Обичаме да посрещаме Коледа с традиционна постна трапеза – боб, сърми с лозов лист, тиквеник и обредна пита с късмети. 🍀 Спазваме традицията да се съберем цялото семейство и да запалим свещ, като си пожелаем здраве и благоденствие. 🩷 Това са обичаите, които пазим от нашите баби и дядовци и предаваме нататък. 🎄❤❤

# 474
  • София
За Коледа винаги си правя труда да приготвя сама малки Родопски сармички с лозов или зелев лист, с кълцано месо, гювеч. Никога не купувам готови. Пълнени чушки с ориз и кайма също. Yellow HeartTwo HeartsSparkling Heart

# 475
На Коледа се събираме цялото семейство на празнична трапеза. Руска салата, пържолки, зелеви сармички, баница и питка с масло и мед приготвям за празника.

# 476
Обожавам сарми и содена питка за Бъдни вечер и капама на Коледа.

# 477
Най много обичаме отварянето на подаръците.
А за хапване баклава и капама.

# 478
Задължително капама ,руска салата ,млечна салата и Крем баница.

# 479
  • София
На Бъдни вечер приготвяме постни ястия, както си му е редът. Прикадяваме, пием греяна ракия, пеем коледни песни.

На Коледа се събираме на обяд около обилна трапеза, пълна с вкусотии. Измисляме някакви весели игри и томболи.

И двата празника за мен са семейни и не ги свързвам с пътуване. Събираме се с родителите ми и семейството на брат ми.

Общи условия

Активация на акаунт