Увеличена нухална транслуценция без други отклонения

• 101
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте,пиша със свито сърце.
След първата фетална морфолия измериха нухалната транслуценция(NT) 2,7мм.БХС-нормален.
За всеки случай бях и на второ мнение,но там положението не стана по-добре,напротив-измериха я повече между 3,78-4,58мм.Чакам и резултати от пренатест.Важно е да кажа,че бях при топ специалисти по фетална морфолигия в София и двамата не отриха нищо друго протеснително в бебето-има си ностна кост съвсем в норми,сърце,бъбреци,мозък и всички подробно огледано.На втория преглед директно ме насочиха към амниоцентеза за която все още се колебая.Под 30г съм.Имам едно здраво дете вече.След доста четене и проучване в интернет, форуми ми се изправиха косите защо
може да е увеличена.
Някой с подобна история-нека да разкаже за своя път.Може би търся някакво успокоение!Благодаря!

# 1
Не е чак толкова рядко срещано. Моето второ дете също беше с по-голяма нухална транслуценция от нормалното. Не помня вече колко точно беше, но правих и пренатален тест след това, който излезе нормален. Не съм правила други изследвания. Детето е добре, абсолютно всичко си му е наред, вече е на 3г.
За ваше успокоение направете всички тестове, които ви съветват лекарите.

# 2
В коя седмица на бременността сте? Обикновено с нухална транслуценция задължително се прави кръвен тест в 10 седмица и чак след това се интерпретират резултати.

# 3
Съгласна съм с последното мнение.
Много е важно в коя седмица се прави измерването.
При мен бяха направили измерването по - рано, съответно беше подвеждащ резултата, в резултат на което дадох луди пари за последващи изследвания и генетични тестове, които не се изчерпаха само с този за хромозомните аномалии. Вкл. се бях замислила за амниоцентеза. Всички прегледи за второ, трето и десето мнение, генетици и прочие, не ги включвам в сметката.
И най- вече изкарах една доста напрегната бременност. Но при мен имаше и други проблеми.
В крайна сметка и слава Богу, при нас се оказа фалшива тревога, и сега си имам здраво бебе на 8 месеца
Съветът ми е, ако пренаталния тест не покаже нищо притеснително, ако и прегледите не показват нищо притеснително, да се успокоиш и да не се вторачваш в този резултат. Също така трябва да се проследи как ще е след 2 седмици.
А лекарите щом не виждат нищо друго притеснително, защо те изпращат на амниоцентеза? Освен това тя се прави в по - напреднали седмици.

# 4
Първото измерване беше в 13+3 с БХС,второто в 13+6.
Като втория специалист при когото бях много настоя за амниоцинтеза,но и двамата със съпруга ми се колебаем.Но ако трябва и нея ще направя.
Иначе пренаталния пуснаха основните синдроми+микроделеции(Vision plus).

# 5
Като втория специалист при когото бях много настоя за амниоцинтеза,но и двамата със съпруга ми се колебаем.Но ако трябва и нея ще направя.

Какъв е резултата на пренаталния тест?
Инаме 13+6 е точно последния ден, в който се препоръчва това изследване. Не съм сигурна дали това може да се вземе под внимание.

# 6

Какъв е резултата на пренаталния тест?
Инаме 13+6 е точно последния ден, в който се препоръчва това изследване. Не съм сигурна дали това може да се вземе под внимание.

Все още чакам резултат.Но докторката каза,че при тези стойности не би разчитала изцяло на пренаталния,а настоява за амнио..защото пренаталния не показвал всичко.

Общи условия

Активация на акаунт