АС и други романтични К-драми - тема 15

• 5 692
  • 205
  •   1
Отговори
# 105
Честита Коледа, момичета! Много здраве, любов и топлина в домовете и сърцата ви Heart А по празниците да ядем без да напълняваме и да харчим без да съжаляваме Joy

Тематично

Откакто загледах К-драми всяка година слагам тази сцена, та и сега... Е, краткия вариант, т.е. само танца и целувката не може вграден, че е с възрастово ограничение и е достъпен за гледане само в Ютюб, но и това горе става.
https://youtu.be/vTsfGzmZGt8?si=kIDZk1vVvyKftzZ6

Картичка и от мен. Всеки път щом си тръгнат племенничките украсявам отново Joy

Криси, честит имен ден! Много здраве и късмет Flowers Bouquet

# 106
  • пустинен пъпеш

Здраве и сполука !
Гледам Shine on Me и съм в началото на 1 еп. на  Cashero с Джуно, но не съм решила дали ще продължа.

# 107
Честито Рождество Христово!
Криси, честит имен ден! Много здраве и късмет Flowers Bouquet
Joy Благодаря, да изпратя и последният ИД за тази година. Вземете си от всичко по много .

# 108
  • Варненска клюкарка
Крис да си жива и здрава Flowers Four Leaf Clover  И синът ми е така-  няколко пъти през годината имен ден Joy

Марги, много ми е любим момента с целувката, песента също, по едно време я слушах нон-стоп, но като за зима много обичам и главните навън в снега, страхотни бяха и смешни и сладки.И въобще това е един от най-любимите ми сериали.
Ето ти една китка, мисля че е истинска, с тоя ИИ човек вече в нищо не може да е сигурен - някаква орхидея е с цвят във форма на обувчици.
https://www.youtube.com/shorts/ELOrjLLCdZo

Изгледах и последните 2 серии на Динамитната целувка. Харесаха ми, макар че на 13 си казах едно това пък сега защо ни беше, но пък с 14 ми дойде на място.
Все се чудех да споделя ли, даже не знам и какво точно ми беше усещането в прърва серия, сякаш за нещо смътно познато. Не знам само на мен ли ми се струва, но докато гледх пъва, няколко сцени ме подсещаха за филма "Хубава жена" макар че главната е далеч от онова излъчване на Джулия Робъртс, просто сцени ми напомниха на сцени от филма.
Приликите как главната за чужда сметка отседна в луксозен хотел на о.Чеджу, главния беше отишъл там да прави бизнес, подобно на ГГ от филма, отседнал в скъп хотел и нататък срещите му по бизнес.... На Главната  на вечеря по стечение на обстоятелствота и се наложи да придружи главния и да се правят на двойка пред бившия и и приятелката и от училище- във филма главните го играеха двойка пред евентуалните бизнес партньори. Пак подобно на Хубава жена имаше размахване на черно-златна крединта карта, тур по магазините и мини ревю да му замае главата, бижута, рокля, разкрасителни процедури за да вземе акъла на другата двойка, имаше и юмрук в лицето на бившия и, който главния стовари, когато го видя да дърпа с неприлично предложение главната, подобно на сцени от Хубава жена, пак подобно на филма, когато главната избяга от главния, после той хукна като изоглавен да я търси из Сееул, по спомен за местата за които му беие споделяла че обича да посещава..Но може приликите да са само в моята глава де..

Сериалът много ми хареса, но най ми харесаха първите 2 серии, че като забиха нататък в драмата ми отиде сладкия вкус който ми оставяха докато редуваха нещата със забавни моменти. Пък офис романи като цяло избягвам. Абе много ми хареса, но със забелеки, аз винаги имам забележки Joy Всъщнос досега май само за 2 сериала не съм имала такива, сериали които запазиха и интензивността на историята без пълнеж и всъщност към финала вдигат градуса (и рейтинга) още повече.

Джи Су е новото лице на Диор. Преди 2 години този аромат (ако не греша прилича да е стъкълцето на Мис Диор) го рекламираше Ча Crazy
Джи Су.
https://www.youtube.com/shorts/o4qsxga4aTo

# 109
# 110
  • пустинен пъпеш
Нещо забавно-външността на кои актьори е била критикувана от феновете,както и как това се отразява на кариерата им.
https://youtu.be/l0SSr5o920U?si=a5CGMdY9k3HG75UX
За мен интересното беше прикриването с грим наб бенката под лявото око на Со Ин-гук в първите му сериали,а също и според  последния фрагмент на клипа,оказва се,че корейските фенове са сравнявали лицата на
Ким У Бин, Рю Джън-юл и Гонг Ю за това кой от тях прилича на тиранозавър рекс и за най -симпатичен Рекс избрали Ким У Бин.
Гледам китайския текущ Shine on Me и очаквам последните еп. на Nice to Not Meet You

# 111
  • Варненска клюкарка
От актьорите корейските май видях само Ча, някъде назад ми се мярнаха китайски Дилън Уанг и тайландецът Уин Метауин. Масово от азиатците са гласували за айдъли, на Профа няколко от момците са тук, също и трима от Стрей Кидс. Като цяло си знаем, че всеки си гласува за любимците, примерно аз един Феликс с неговите 50 кг  красавец не бих го нарекла, ама е доста напред....

Женската класация още не съм я видяла, само наминах за първото място, а там Розе. Любими айдълки нямам, но знам че от Розенцето има доста по хубавки. Колкото и да е въпрос на вкус някои неща са по-очевидни от други.

Рудуду и аз понаглеждам този канал, рускинята не украсява новините, а назад от старите и видеа доста неща научавам. От това което си сложила за себе си мога да кажа, че като гледах Ким У Бин в Наследниците, чисто физически не ми хареса, но присъствието му беше значително по-ярко от това на ГГ. В следващу проект със спуснат бретон чертите му някак рязко омекнаха и ми изглеждаше вече съвсем приемлив, дори красив, та тази прическа с която масово ходят знаменитостите от последните няколко години ми е оптимална за монголоидните лица и за хубавите им коси. Гледала съм и друго подобно видео в този канал - как навремето са предвиждали не много успешна кариера за Звездолин- имал бенки по челото, широк нос, стърчащи уши... За Сонг Хьо Кьо в ранните и години пък са я критикували че е пухкава, също и доста критики е отнесла заради големите си ходила и ръце, като че ли може да промени нещо там. А ето че в момента е една от азиатските модни икони и любимка на корейцит. Разбирам ги защо се стремят да са слаби, поне в едно нещо няма да ги критикуват, а и на слабите всяка дреха им стои добре, красотата им в много голяма степен е грим, ако ги видим в натуралния им вид може би за някои ще се позачудим кои са Joy
Точно корейците критикуващи красотата на Звездолин, са  се прехласнали по големия нос и големите зъби, че и големите бузи на Минчо, просто любици... Joy

За жените пък какво не им харесва в ръст 160 см. Та то в Корея това е най-масовият ръст Пак Бо Йонг вероятно реално няма и толковао, макар че официално го е закръглила на 160 см, но не е спирала да снима. АйЮ 162 Джи Су също е толкова, Хе Юн 160. С хубави пропорции са, тела на танцьорки, изпънати като струни, като ги облекат добре стават куклички. Въпросът е да попаднат на роли и партньори с които си подхождат. Когато съм чела интервюта на знаменитости, като ги питат за "вашия тип жена" много често започват от "Дребничка..."

# 112
Бел, с тоя ИИ  започваме да се съмняваме във всичко. Проверявах за цветето Embarassed 😀 Истинско е, рядък вид орхидея известно и с името "кралска пантофка". Е, не баш толкова ефектно като във видеото, но си съществува.

Класациите за най-красиви лица на годината ги разнасяме по стара традиция. 😘 Ами да, красотата е относително понятие, пък и всеки си гласува за любимеца дори да не е самата прелест. Важното да е напред😂 В първата десетка и при мъжете, и при жените бих премахнала някои и добавила други.
Ча на 33-то място. Можеше по-напред ама...
Айдъли да, но други корейски актьори май не забелязах. А Уин Метауин всеки път като го видя и се сещам за една жълта рокля
https://youtube.com/shorts/SSdrTpUXPI0?si=-cHDYx5KRtKAtNn- Получи се сладко и въобще не приличаше на случайност😂

# 113
  • Варненска клюкарка
Марги, напоследък съм като шопа който видял жирафа и си казал "е такова животно нЕма"Joy Съмнения винаги имам, а то вземе че излезе истина Crazy

Много сладко това с жълтата рокля, ама май имаше и оше 1-2 кадъра как го поизгледа Joy Ти помниш и друг подобен случай, а аз помня и трети, когато в края на миналата година беше водеща на тв награди и един пич направи задръстване когато с едно кръгом от собствената си колона която се изтегляше от сцената, се позиционира до нея  и се наложи тя да го подканя да тръгва Joy
Мен най ме кефи как Сокчо си пази мястото зад гърба и, или пази нейния гръб... все тая, ефектът е един и същ,  стига се до сблъсъци hahaha
https://www.youtube.com/shorts/iKSl9fk3KpQ
https://www.youtube.com/shorts/hSgpez-luEg

Впрочем ако е вярно съобщението, днес АйЮ и Сокчо трябва за пръв път да се покажат заедно като водещи на наградите на МВС. Не се съмнявам че ще присъстват, но ми е малко трудно да повярвам че ще са водещи, че едва преди дни се появи новината, а обикновено водещите са ясни от мееци. Скоро ще се разбере, всъщност всеки момент, нали са напред със 7 часа...
Преди няколко дни излезе някаква статия че откак Бегача го е изстрелял като едно от най популярните селебрита в Корея, е направил около 8 млн долара само от реклама. Отделно концертна дейност, миналата година имаше седмици с по 3 концерта и агенцията му след един такъв троен удар, писа че за 3 дни в Яопония и Шанхай  са присъствали 37 000 човека, то почти като концерт на айдъл, а говорим за актьор, който почти не може да пее.

Хе Юн с малко шантава фотосесия за Сингълс Корея

# 114
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Пълен списък на победителите в наградите „2025 MBC Drama Awards“, проведени преди часове, като бяха отличени най-добрите актьорски изпълнения тази година.

Награда за най-добър герой
Джин Гу — Moon River

Награда за най-добра двойка
Кан Те О и Ким Седжонг — Moon River

Най-добър нов актьор
И Че Мин — Crushology 101
И Шин Йънг — Moon River

Най-добра нова актриса
Джо А Рам — To The Moon
Хонг Су Зу — Moon River

Най-добър поддържащ актьор
Ким Нам Хи — Moon River

Най-добра поддържаща актриса
Ким Шин Рок — Undercover High School

Най-добър актьор
Джънг Кюнг Хо — Oh My Ghost Clients

Най-добра актриса
И Шин Йънг — Motel California

Отличен актьор в минисериал
На Ин У — Motel California

Отлична актриса в минисериал
И Сун Бин — To The Moon

Отличен актьор в дневна/късометражна драма
О Чанг Сок — The Woman Who Swallow the Sun

Отлична актриса в дневна/късометражна драма
Юн А Джонг — The Woman Who Swallow the Sun

Награда за най-високо представяне в актьорската игра (минисериал)
Кан Те О — Moon River

Най-високо представяне в Минисериал с награда за актьорско майсторство (актриса)
Джин Ки Джу — Гимназия под прикритие
Ким Седжонг - Лунна река

Награда за най-добри постижения в актьорското майсторство, ежедневна/късометражна драма (актьор)
Song Chang Eui — Отчаяна г-жа Seonju

Награда за най-добри постижения в актьорското майсторство, ежедневна/късометражна драма (актриса)
Джанг Шин Йънг - Жената, която поглъща слънцето

Драма на годината ✨2025 MBC ✨
Гимназия под прикритие

Голяма награда в дневна/късометражна драма
Seo Kang Joon — гимназия под прикритие

Честито на победителите!

На наградите бе показан и първият официален тийзър на MBC за предстоящата драма с АйЮ и Сокчо Perfect Crown - https://www.threads.com/@subeomfamily.ina/post/DS4655ujBjd/video … -of-perfect-crown
Корейците в нета обаче нещо не са въодушевени, като критиките са към играта и интонацията на Сокчо при неговите реплики.
https://www.youtube.com/shorts/imrnfAsupL4

На Роцето любимецът, Ю Йон Сок, пък е получил две награди във връчените също днес SBS Entertainment Awards за 2025 г. -
Награда за най-добра двойка - Ю Дже Сук и Ю Йон Сок – „Когато е възможно“
Excellence (Show/Variety) - Ю Йон Сок – „Когато е възможно“ (Whenever Possible)

Последна редакция: вт, 30 дек 2025, 21:01 от profi_1

# 115
АйЮ и Усок ❤️ Слаб почти колко колежката...
https://youtube.com/shorts/8jWu53d44wU?si=EnV9zfcexIEpJBSF
Корейците пак избързват с критиките. Тийзъра ми идва кратък, за да си създам мнение за предстоящия им сериал, но ако не друго стоят добре един до друг.

Бел, Хе Юн на всички им въздейства по един или друг начин, но за Сокчето е особено обаятелна. Ето нещо любимо 💛💙
https://youtube.com/shorts/id5xxKnAPiI?si=ByiyvX2tE6Ng0qCC

# 116
  • Русе

На цялата група желая здраве, късмет, любов и сбъдване на мечтите!
Благословена и мирна да е Новата 2026 година!

# 117
Пожелавам ви година, пълна с удовлетворяващи постижения и незабравими мигове.
Нека тази  Новата година на Огнения червен кон (2026) ви донесе енергия, страст, късмет и сила, както и да имате  много здраве, щастие  с елементи на огън, сила и смелост, идващи от символа на коня. Пожелавам ви успехи и смели стъпки и  „Нека огнената енергия на коня ви води към смели победи! Пожелавам ви Нова година, изпълнена със сила, страст и неудържим полет напред, като огнените гриви на червения кон!“

Последна редакция: ср, 31 дек 2025, 10:05 от Danifin1

# 118
  • Варненска клюкарка
Както казах вчера, знаех си че няма да са водещи, не знам за кой път като обявяват че някой някъде ще присъства и все ми излиза като водещ, Гугъл ли прави грешшки типично поднесена информация ли е не знам. ама, не е за пръв път. Една от водещите беше Чанг До Йон.
Марги и аз много харесвам това видео. Наскоро реших да си попреглеам какво имам запазено от Баксанг, ами половината видеа са с надпис видеото е премахнато и то от онези в които сравняваха Хе Юн с младоженка, там с изкачването и по стълбите и пълзящи след нея шлейф и където наричаха  двамата младоженци, а видеата бяха със стотиците коментари и милионите гледания. Доколкото знам доброволно никой не премахва видеа които носят голям трафик на каналите, та май агенциите им тихо разчистват, знаем че само 20 дни по-късно от това видео което си сложила, на други награди изобщо не ги допуснаха да се снимат заедно, нито с наградите, нито интервю както дадоха общо  дни преди това " ние искаме да отидем еди си къде, ние искаме това, ние искаме онова...", говореха в множественочисло и единия от името на другия. Интервюто стои разбира се, награждаването също, но въпросните видеа с вид на младоженци, които провокирана такива коментари не само в мрежата, ами и в разни предавания ги няма....Точно на разчистване ми прилича сегашното, знаем че агенциите разполагат с начини за притискане. Кадрите разбира се могат да се намерят, но ще отнеме малко повече време..

Снощните АйЮ и Сокчо ми изглеждат някак доста спечени на сцената, той все пак се поусмихна, на него и смехът му и ревът му са му на носа, наричат го тофуним (да, от тофу 😂) захарен памук и подобни заради мекото му сърце, ама АйЮ поне на сцената видимо е доста сериозна, пък и зад сцената сякаш усещам някаво напрежение, твърде дистанцирани и сериозни бяха, поне от това което се видя за първа официална изява. Вече сравняват с първа официална на Синия Дракан 2023 с Хеюн и много по приятната атмосфера, шегуваха се един с друг, смееха се, разсмяха и публиката, а зад кадър ги бяха снимали в много сладък момет, срокът до премиерата и тогава и сега пак около 5 месеца....То сравненията тепърва предстоят, дано не са прекалено жестоки Joy
Аз от това което съм виждала зад за 3 години, АйЮ ми идва една идея хладна, та не знам, дано е само типичния и маниер, а не реален хлад. Но от месеци откак през юли са започнали да снимат него го дъвчат за рязкото му отслабване, сякаш нещо не му е точно. За фрагмента който пуснаха нищо не мога да кажа, твърде е малък за да се разбере нещо. Всъщност видях една много позната реакция с усмивка която съм виждала при него в последните серии на Бегача, чак очаквах да чуя същата реплика, но все пак говорим за същия актьор, а всеки актьор си има свой маниер на интерпретиране, не виждам причина още без да е излязло нищо съществено да си правят изводи. Пишат дано ГГ не имрат на финала, че на АйЮ повечето героини умирали, Сокчовите също, в Бегача за разнообразие умрял няколко пъти Joy Другото което видях е че АйЮ била като от неосъществен Хотел дел Луна сезон 2 същия стил, същия маниер, но със скок във времето и секси колега.
Впрочем и тийзъра и трейлъра и рекламата на Бегача е направо с унищожителна критика преди началото, дано грешат и сега. Това което съм чела по въпроса с химията е че не е важно какво ще е чувството между актьорите, дали се харесват, обичат или не могат да се гледат, важното било да имало чувство, то винаги се отразявало като химия.
По притеснително е че точни хора като корейците вече някорлко пъти променят сроковете на този сериал. При обявяването на подписването на договора, казаха че сериалът ще е на екран последното тримесецие на 2925 г. Преди около 40 дни официално на рекламна презентация на Дисни казаха че сериалът излиза на екран през първото тримесечие на 2026, последно, все още неофициално се спряга дата 21 април. Смениха и продуцентска къща- първончално сериалът се представяше от Какао ентъртеймът, през март излязоха статии че има проблем с разпространението и затова се бавят снимките, АйЮ отрече, Сокчовата агенция също отрече. Сега сериалът се представя с производител Дисни, а Какао ентътеймън се разпродава на части, тъй като е най-голямата продуцентска компания в Корея и се поглъща от някакъв мощен дубайски консорциум на части разпределени на  цени за по няколко милиарда долара.

АйЮ и Джуно на наградите Апан ден преди това, също много хубави.
https://youtube.com/shorts/Pd91d5GeazU?si=qlg8AbmpjOk3LY5E

Не ги знам как сварват в края на годината, всеки ден са някакви награди

Последна редакция: ср, 31 дек 2025, 13:55 от Беллора

# 119
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Редактирано!
--------------------------------
През телефон съм и ми е много трудно писането.
Влизам да ви подсладя предстоящия празник с най-мързеливата торта, която съм правила някога.

Довечера, след ABBA, може да ви отрежа парченце Wink
Весело изкарване на празника!  (Ако не намина пак 😜) 🎄

----------------------------------

ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА! 2026 ДАНО Е КЪСМЕТЛИЙСКА И МИРНА ЗА ВСИЧКИ!

Последна редакция: чт, 01 яну 2026, 09:41 от profi_1

Общи условия

Активация на акаунт