АС и други романтични К-драми - тема 15

• 5 721
  • 206
  •   1
Отговори
# 90
  • Варненска клюкарка
Втората част на краткото филмче с коледната песен  в изпълнение на Сокчо и участващите във филмчето айдълки Уон Йонг и Карина, което е част от  рекламата на Google Gemini 3, Nano Banana Pro и Veo 3

Аз по джаз стил не си падаам, но финалния инструментал започващ с кръстенето на Сокчовия герой е направо вълшебен! От минута  8:35 до края ме стискаше за гърлото Heart

Вчера на 22.12. е било рекламното представяне пред журналисти на Героят на парите (така си го преведох Money Hero) новият сериал с Джуно, а лошият ще е Ли Че Мин, момчето което стана звезда съэвсем наскоро в Добър апетит Ваше Величество. Статията беше със заглавие «Колегите на Им Юна, Ий Джунхо и Ий Че-мин, се обединиха за драмата на Netflix» «Money Hero»

А Money Hero на Нетфликс излиза на 26.12 само 8 серии е като повечето продуцирани от платформата.

Шин Мин-А с булчинската и рокля за 31 хиляди долара от ливанския дизайнер Ели Сааб. Той е известен с това че се придължа към класически линии и красиви ефирни материи, едни от най-красивите рокли на Оскари и в Кан са негови. Костюмът на младоженеца е специална поръчка на Ралф Лорън, чийто посланик от месец е той.

Пише още че от услугите на Ели Сааб са се възползвали на своите сватби и Сон Йе Джин (тя и преди няколко месеца на фестивала във Венеция беше облечена в негова рокля) и Пак Шин Хе.
Прочетох изброени 14 двойки които са се срещнали на СП и после са се оженили. Двете дами споменати по горе бяха сред тях, но се впечатлих че Пак Шин Хе и съпругът и са се срещнали на СП през 2012, не знам дали през цялото това време са били заедно преди сватбата им през 2018, но впечатляващ срок е това, била е много млада!

Чанг Ки Йонг в реклама на Нивеа
https://www.youtube.com/shorts/UulbV8kJ2rE

Истински са, макар че изглеждат прилепнали като пантофи  Joy
https://www.youtube.com/shorts/gtxXSqCUR8w

# 91
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Много сладки пандички.Heart Eyes

Всичко на сватбата на годината е било от най-висока класа. Гостите са получили по две подаръчни торбички, едната в златисто, а другата в бяло, съдържаща луксозни артикули от Lancôme.

Менюто също е гурме, откъдето и да го погледнеш. Половината не го разбрах Joy.

Някъде се мотаеха и имената на някои по-известни присъстващи, които обаче, с три-четири изключения, нищо не ми говореха. Изключенията са актьорът Нам Джу Хюк и Ан Бо Хюн, а другите са ВИ от BTS и Д.О. (Кюнгсу) от ЕХО. Ей ги пристигащи на събитието - https://x.com/i/status/2002390117458325936 , https://x.com/i/status/2002320615303438343. Кюнгсу е сновал между сватбата и наградите на Melon Music Awards 2025. От тези награди още нищо не съм прегледала, че се опитвам да си спретна дома за предстоящите празници. Т.е. почти не сядам на компа.

# 92
Пак Шин Хе и Ча Те Джун са се появили за кратко в сериал през 2012 с камео участие (между другото серилът The King of Dramas е доста добър и показва доста от "кухнята" на драмапроизводството), но започват да се срещат някъде през 2017-2018. После той влезе в казармата и се ожениха преди около 3-4 години.

Аз изгледах Don't Call Me Ma'am. Доволна съм. Съвсем приличен сериал като за корейците, при това с хубав завършек.
Три дами на 40+, всяка с нейните си проблеми, но добри приятелки, поддържащи се една друга и в хубавото, и в лошото. Нямаше някакви кардинални драми и трагедии, просто ежедневие.

Последна редакция: вт, 23 дек 2025, 15:50 от 2в1

# 93
  • Варненска клюкарка
И аз днес спретвам къщата и тичам около печката, време имам колкото да прехвълям новините и кратките видеа... Ама всеки път като чета за някоя двойка, сватба и т.н. новината съдържа и едно такова изречение  "... и любовта им/ романтичната им връзка приключи със сватбата им..." Joy
За сватбата на годината след това, което сложих за роклята излезе и друга подобна статия, но че  цената и била 28 хил. долара, не знам дали изобщо са проверявали, или ги пишат ей така тези цифри, колкото да запълвят място.
Много сладка традиция е това с подаръците от младоженците за гостите, булката е посланик на Ланком и подарява техни продукти, но не знам за другата подаръчна торбичка, дали не е от новоизпечения съпруг, защото е с парфюми на Акуа ди Парма, скъпа парфюмна марка, у нас не е много популярна, с изключение на няколко аромата, че често флакони  от 30-50 мл са на цени към 700 лв и нагоре. Преди да влезе в армията тяхно лице за Корея беше Сонг Канг, сега не знам кой е.

Поппаднаха ми няколко сцени от започналия снощи сериал "Адвокат на айдъл" със СуЙонг (никога не съм сигурна дали правилно и изписвам името) от Гърлс Дженерейшън, като главния изглеждаше особено добре. Нея еедва я опознах с късата прическа, някак мног ги променя жените такава визия.

Сокчо за Картие
https://www.youtube.com/shorts/UjYyotE-YGw

Красива Шин Мин-а и тя с бижута за фотосесия на Харпърс Базар
https://www.youtube.com/shorts/4OB0WWlmZgw

Китайско училище сутрин Flushed
https://www.youtube.com/shorts/T1BjjdHhQt4

Още малко от пандичките, като деца са
https://www.youtube.com/shorts/Fx-wan-eqt0 Joy
https://www.youtube.com/shorts/tPoaCDM3EFQ

# 94
  • пак на Рив Гош
Белл, на мен за цената на роклята от няколко места ми излезе 28хил. долара, 31 хил. не видях. Също от няколко места ми излезе и цената на бижутата от Луи Вюитон, над 200 хил. долара. Та роклята си е направо евтина 😂.

Профи, казвай ако искаш да превеждам менюто 😂.

# 95
# 96
Роци, Гугъл беше услужлив и направи превод, ама аз от превода не разбрах някои ястия какво представляват.
Скрит текст:
"раци с копър и креп, кремообразно пюре от праз „Peekaboo“ и кули от нар, кремообразна супа с кестени и трюфели с бриош от сирене, стек от говеждо месо Angus със зеленчуци и картофено пюре, запечена камбала с рататуй, шербет от манго и ябълка, сватбена супа с юфка, Gâteau au Fromage et aux Trois Citrons, дакуаз и напитки, включително кафе, чай и вино."
Защо раците са с палачинка, какъв е тоя чийзкейк с три лимона, защо пюрето от праз е кръстено „Peekaboo“, ето няколко въпроса. Joy
Само маса преди сервирането има снимана, а любопитствам как ли са плейтнати някои от ястията?

А на мен грам не ми се готви. Утре не знам как ще се спогодим със Света Печка.
Тази вечер предпочитам да изгледам 12 епизод на Nice to Not Meet You, че достатъчно се изморих с чистене, а снощи гледах някакви други неща и не стигнах до епизода. А виждам пуснати вече и 13 и 14.

# 97
  • пак на Рив Гош
Профи, Гугъл има още да се учи на превод 😉
Първото ястие аз го превеждам като "черен хайвер върху месо от рак, пюре от праз и кули (сос) от нар". Няма палачинки. А смятам, че пюрето е кръстено peekaboo, заради "плейтването" - може да е направено така, че да се появи в чинията след изсипване на соса, или е под рачешкото месо.
Чийзкейкът може да е с три вида лимон - примерно, един в основата, втори в крема и трети в соса. Видове лимони, колкото щеш, та може да са подбрали три, които си пасват вкусово за десерта. Спекулирам си, понеже не съм видяла сервираната маса.
Виното, обаче, е мнооого добро, едно от най-най бордо-та.
Но, от това, което видях, явно вечерята е била в "западен" стил, за разлика от обичайния бюфет по корейските сватби.

# 98
Роце, мерси Hug
Крайно време е да спра да си забравям очилата, като сядам на компа. Иначе ще продължавам да "виждам" неща, дето не са точно така написани. Joy

Видях, че вече са почнали да излизат и озвучките на 14 епизод от Nice to Not Meet You. Снощи ги нямаше и си го оставих за довечера. И без това сме само с ММ, децата ще дойдат следващите дни. Това не значи, че Света Печка не ме чака с нетърпение. Stuck Out Tongue Winking Eye

Оставям ви тазгодишния коледен поздрав на Куки. Purple Heart Hug

# 99
  • Варненска клюкарка
Щастливата физиономия на Сокчо пред храната. Това било Джаджангмьон и Джамбонг

Роце, наглеждам 3 сайта ина единия пишеше първата цифра, може би защото беше още много рано за подробни новини и още са се упражнявали в догадки, но когато видях статии на другите два сайта, донесох и тяхната цифра, която вероятно е истинската- 28 000.

Да видях цените на бижутата- част от подробната информация с описанието им:
Шин Мин А избра бижута от колекцията на Louis Vuitton Fine Jewelry, включително колие с над 11 карата диаманти (452 ​​диаманта с с шлифовка тип брилянт и 20 диаманта с с шлифовка модел Маркиза). Само това изящно бижу се оценява на приблизително 254 000 долара (352 милиона вона). Диамантените ѝ обеци добавиха още 54 000 долара (75 милиона вона) към визията.

Благотворителността от двойката отделно...

Днес подължават новини с обобщена сума за сватбата, но превид че са някакви предположения на блогъри, цените едва ли са верни -менюто на човек ми се видя много евтино едва 210 000 вона. Може би само за цените на подаръчните торбички може да предположат приблизително, но и там е сметка без кръчмаря, като се има предвид че не знаят нито точния брой на гостите, нито пълното съдържание на пликовете, явно гледат цените на сайтовете на Ланком и Acqua di Parma.
Ако не се случи някое друго важно събитие ще има още дълго да разтягат цени и гости.

А това е сладък разказ от АйЮ за посещението и на ААА. Не знаех че голямата част от гостите са стигнали и са се прибрали от там с организиран чартърен полет т.е. пътуването им е било повече от комфорно в среда от познати. Затова и съм ги видяла заедно с Пак Бо Гъм на летището и въпреки че се знае че са приятели от години, се усещаше  доза смущение че ги снимат заедно, той  изостана след нея, тя нещо се въртеше смутена...

IU и Пак Бо Гом демонстрират перфектна хармония във влог зад кулисите

На 23-ти, каналът на IU „IU TV“ пусна видеоклип, озаглавен „[IU TV] Шепнещ влог в самолет“.

Във видеото IU сподели моменти зад кулисите от „AAA 2025“. Заснемайки влог в самолета за Гаосюн, тя призна: „Не снимам тайно, но тъй като имам старши колеги, които познавам, че седят пред мен и зад мен, се опитвам да намаля гласа си.“
Докато снимаше, IU осъществи зрителен контакт с една от колежките си и се усмихна срамежливо. Тя с хумор призна: „Това е чартърен полет на AAA и Пак Бо Гом седи пред мен, а старшата ми колежка Мун Со Ри седи до мен. Щеше да е наистина неловко, ако ме видят да снимам влог.“

Наслаждавайки се на закуска в хотела, Айу се пошегува: „Ами ако роклята не ми стане?“, но добави: „Беше вкусна. Ще ям още утре.“

След като пристигна в Гаосюн, IU показа и хотелската си стая. Тя спомена: „Донесох си мини нагревателна подложка. Тя ми държи гърба топъл. Като се има предвид, че съм в чужбина, спах добре.“
IU която не беше участвала в чуждестранно събитие от известно време, изрази благодарността си: „На летището в Каохсиунг феновете викаха „IU, IU, IU!“ Беше толкова трогателно. Въпреки че имаше банери с други имена, те ме поздравиха топло и аз почувствах човешка топлина.“
Преди наградите AAA,IU  и Пак Бо Гом изпълниха безгрижен скеч в съблекалнята. Те си размениха думи на благодарност: „Тази година нашата творба „Когато животът ти носи мандарини“ беше толкова топло приета и подкрепена. Благодаря ви за вашата доброта, любов и добри пожелания.“

След тази сладка импровизация, Пак Бо Гом отбеляза със задоволство: „Мисля, че с Ай Ай имаме страхотна химия.“ Когато го попитаха за концепцията му за белия костюм, той отговори: „Принц на бял кон“, демонстрирайки чара си. IU отвърна с хумор: „А аз съм зебра. Принц на кон трябва ли да язди кола? Трябва да язди мен!“, което предизвика смях.

ПП Аз всяка госдина по това време си задавам все един и същ въпрос, що за количества храна готвим, а накрая не ядем почти нищо Joy Ние като друга година на днешния ден сме си вкъщи и ни гостуват зълвини, а на другия ние сме у тях, ходим си по чехли че сме на един и същ етаж...

# 100
Отдавна спряхме да се затрупваме с храна по празниците и да готвя храна, която после се подмята цяла седмица. Спазваме си традициите, но без да прекаляваме. Леко хем на корема, хем на джоба Mr. Green.

Тази вечер по традиция сме при децата. Бабите сме наготвили, младите само ще подредят масата. Събираме се всички баби и дядовци при тях, вместо те да се чудят как да ни наместят в програмата си и да обикалят 5 къщи. Утре ще наминат да си получат подаръците и после си празнуват с приятели. Така всички са доволни.

Весели и спокойни празници ви пожелавам, заобиколени от обичаните ви хора Hug.

# 101
# 102
Честита Коледа! HugHugHug

https://www.instagram.com/reel/DSpTd4Ej0CL/

И тази година не успях да сготвя за целия китайски народ. Mr. Green
Поне Дядо Коледа и децата няма да останат гладни. Но и аз доста се ограничих, точно защото миналата година и по Васильовден дояждах бъднивечершните сармички. (Не прави 100 Профче, не прави! И 60 сармички стигат. Mr. Green)
А, и за отчета, изобщо не стигнах до това да сядам на компа и да гледам нещо. Laughing

# 103
  • Варненска клюкарка
Честита Коледа! Пожелавам ви здраве, мир, любов и добри хора около вас!
Моята картичка е тазгодишната ми аранжировка -вместо дребни сладки като друга година, напълних домашните буркани с шоколадови бонбони. Някой ми събори украсата от гирлянд и топка, сложих ги с цел моите хора да не погълнат съдържанието за един ден, и като за снимката допълвах изяденото, но забравих да слложа украсата отново, но снимката се получи добре и няма да правя нова. това от нашата Коледа.

Сега от корейската:
Излязла е трета последна част на краткото видео «The Christmas Song» с УСокчето и двете айдълки Уонйонг и Карина. Нпомням, че историята разказва сестра Рафаела (Карина) за намереното сираче превърнало се в отец Винченцо (BWS) Уон Йонг е в ролята на сестра Габриела.Този път е само инструментал, озаглавено е "Прошка", предишните две бяха Милосърдие и Любов. Първоначално бяха обявили,че ще излязат две видеа в рамките на рекламата за Корея на Гугъл Джемини 3, но се оказва, че интересът е голям, на официалния канал за седмица са се натрупали повече от10 млн гледания само на първата част и снощи са пуснали и трета част. Мен музиката в началото и в края докато текат надписите направо ме стиска за гърлото, както и Сокчовите сълзи, вероятно ефектът ще е още по силен, ако разбирах изповедтта на плачещата монахиня, но и така ми харесва. Наистина е ефектно, не знам колко пъти слушах началото, но аз съм си една меланхолия и много обичам такъв тип музика.

А Хуаса чупи рекорди
Според данни на iChart, публикувани на 23 декември, „Good Goodbye“ е постигнала общо 400 Perfect All-Kills (PAKs), откакто е постигнала първия си PAK на 30 ноември.

Perfect All-Kill се постига чрез едновременно заемане на първо място в класациите в реално време, дневните и седмичните класации на всички основни платформи.

Парчето оглави всички класации на шест основни корейски стрийминг услуги за музика – Melon, Genie, Bugs, YouTube Music, FLO и Vibe – затвърждавайки статута си на едно от най-успешните дигитални издания на годината.

През 2025 г. само четири песни са постигнали PAKs в iChart: „Rebel Heart“ на IVE, „Too Bad“ на G-Dragon, „Golden“ на HUNTR/X (от „K-Pop Demon Hunter“) и „Good Goodbye“ на Hwasa. Забележително е, че Hwasa
С 400 PAK-а, "Good Goodbye" също се нарежда на впечатляващото пето място в списъка с песни с най-много PAK-ове за всички времена, след "Golden" на HUNTR/X (1484), "Ditto" на New Jeans (655), "Dynamite" на BTS (610) и "Celebrity" на IU (462).

Успехът на песента е тясно свързан с вирусното изпълнение на Hwasa на 46-ите филмови награди Blue Dragon, където песента отново привлече вниманието на публиката и влезе в класациите.

С това изпълнение и устойчивото си господство в класациите, Hwasa за пореден път демонстрира широката си популярност и звезден статус, потвърждавайки позицията си на един от водещите солови изпълнители в корейската музикална индустрия.

# 104
Честито Рождество Christmas Tree.

Здраве и благополучие да цари в семействата ви.

Честито на имениците.

Общи условия

Активация на акаунт