АС и други романтични К-драми - тема 15

• 5 471
  • 198
  •   2
Отговори
# 135

Последна редакция: сб, 03 яну 2026, 09:47 от Danifin1

# 136
  • Варненска клюкарка
Белл, ето го кеш героят - https://66.doramalive.news/dorama/denezhnyy_geroy/

Вчера довърших Nice to Not Meet You. Доволна съм. Беше забавен...
....

Проф, благодаря за линка. Ще ми припомниш ли и къде изгледа Nice to Not Meet You, може да му хвърля едно око, харесвам мъжката химия. Жените в к-сериалите ако не са отчайващо зле не ми пречат особено. Досега само 4 са ме потресли, така че да не искам да ги виждам другаде и само една от тях ме доведе до бяс и не ми позволи да изгледам сериала- мисля че не са много.

За Ан Ън Джи, струва ми се че по-скоро не им харесва роклята като цяло, а не че толкова да са възмутени от задната и част, макар че напоително отразиха и това. На мен цветът ми харесва, бебешкото розово стои добре на повечето корейски актриси, защото като цяло изглеждат фини и нежни и цветът само подсилва усещането, но на Ан Ън Джи ни цветът и стои, ни  моделът на роклята, или по скоро този цвят върху тази кройка подсилва усещането че е с нощница. Моделът със свободна горна частс и тези ръкави до лактите създава усещане за квадратни мъжки рамене и че е прлоска отпред, без реално фигурата и да е такава, женствената линия на роклята  в нежния син цвят в сериала и стояха много о-добре.
https://www.youtube.com/shorts/TS4seip0SXA

Но по-добре че не е в черно и тя, тази година много актриси по различните награди в края на годината са в черно или в бяло, или в съчетание от двата цвята, та рускините се чудят да не би да има някаво политическо събитие и да се обличали в неутрани цветове за да не ги обвиняват после в политически пристрастия. За мъжете е ясно, класическия черен костюм, или с леки вариации минава при всички поводи.
Аз препоръчах на Марга Динамитната целувка, но мислех че са започнали превод на български, явно съм объркала с друго заглавие. Последните 2 серии като цяло си бяха излишни, добре че във финалното интро освежиха историята като пуснаха танци и забаления дори с отрицателните герои. Може би не съм гледала достатъчно много сериали, но от тези които съм гледала, само 3 съм видяла с повишаване на динамиката на историите и интересът ми във втората част и чак до финала, до степен че още да искам от същото. Повечето ромкоми след 8-10 серия много трудно ги изтърпявам. Но и аз мисля като теб за Динамитна целувка, с някои забележки съм, но като цяло най ми хареса от всичко видяно през миналата година. Примерно през първата половина на 24-та си харесах няколко сериала, а миналата катоцяло много трусно ме грабваше нещо, харесх си няколко големи драми.

Посмях се рано-рано с твоите момци Joy
https://www.youtube.com/shorts/-4cPvWQzLUw

# 137
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
"Моите" момци са винаги хаотични и страшно забавни. Joy Purple Heart
А Джин, колкото и кльощав да е, всъщност е много силен, което го доказа многократно в доста епизоди на шоуто си RunJin. Споменавам го, защото Куки е масата мускули в групата и в действителност е най-тежкият от всички. Едва ли е лесно да го повдигнеш и хвърлиш по този начин.

Белл, гледах Nice to Not Meet You (Неприятно познакомиться) тук - https://66.doramalive.news/dorama/nepriyatno_poznakomitsya_2025/ , като го почнах с озвучката на AniDub, но след като известно време го бях прекъснала, да понаизлязат нови епизоди, го продължих с озвучката на LE-Production.
За Динамитната целувка бих казала, че голямото прекъсване, което направих преди последните два епизода, може би ми  помогна да ги възприема с лекота. Т.е. вече бях със загубени нагласи и усещания от предишните епизоди, така нямаше как да усетя разочарованието, което прочетох са изпитали повечето от гледащите го. Както се казва, всяко зло за добро. Поради ангажираности разни изгледах последните епизоди на сериала едва вчера.

# 138
Nice to Not Meet You на български при вещичките. Преведен е целият.

# 139
Почнах Адвокат на айдъла. Един епизод съм изгледала. Не спестиха неприятните детайли от суровата действителност на това да си айдъл. Така като гледам, май ще е предимно адвокатски сериал, но с повече включени моменти от личния живот на героите, и по-малко битки в съдебна зала. А може тотално да изместят фокуса от съдебния процес. Ще видя по-нататък.

На Паковия сериал засега се задоволих с прочитане на отзивите при рускините. Според една от тях "Пак Со Джун е кралят на бавната, сантиментална романтика; всяка партньорка в прегръдките му започва да излъчва любовни вибрации." Коя съм аз, че да споря. Joy Определено ще подхвана и тази му романтика, "толкова нежна, че ви просълзява очите".

# 140
И I Dol I с превод на български, отново на вещичките.

# 141
Благодаря 2в1.
Аз, вече изгледах 3 епизода с руска озвучка, но утре ще се възползвам и пробвам четвъртия с бг букви.

# 142
  • Варненска клюкарка
Изледах 6 серии от Паричния герой, вързах се на рекламата за комичен и забавен прочит на историята за спасителя на света, ама не ми беше смешпно, даже към последната изгледана яко ми доскуча. Ама сама съм си виновна, никога не съм си падала по истории за спасители на света. Макар че спасителят наистина е необичаен - за да спасява/помага, трябва да си плаща със собствените си пари, колкото повече пари има, толкова правопропорционално на сумата нараства и физическата му сила. Е позасмях се когато приятелката на ГГ му даде да си има повече джобни и си направи устата сега като повече пари му носели повече сила и издрържливост колко пъти можел да... мдам. И се метнаха на леглото за да проверят Joy Май с това се изчерпаха смешките. От отбора на лошите са Йонка от АС, същото и каприно изражение на лицето виждам и в този сериал. Ли Че Мин е злия и по-малък брат. В ролята на добрия адвокат май ми е позната физиономия, прилича ми на шантавия доктор от Г-н планктон, но не съм сигурна, пък и не ми беше толкова важно затова и не съм проверявала. Приятелката на ГГ е сладка, Джуно и той.

На наградите на SBS гърбът на Чонг Со Мин е много по разголен от този на Ан Ън Джи  но роклята на първата е с по-женствена линия, макар и тя да не е кой знае какво, но не отнася критики като нощницата на Ан Ън Джи.
https://www.youtube.com/shorts/V26-O4LUoVY

Пак ми попадна нещо за аксесоарите по Сокчо и АйЮ, не е това на което бях попаднала преди това, доста обширно описание на символите и обяснение кое какво е, но и това дава известна представа. Не разбрах защо и дрънкулките по Сокчо ги наричат фиби- цитирам:
Цитат
Айу носи фиба за коса, а Усок носи нориге (традиционна корейска декоративна фиба), завързана за Седжо-де (традиционна корейска декоративна фиба). Те са синхронизирани, поздравления за стилистите на продукцията.

# 143
Снощи, когато писах, че в Адвокат на айдъла не спестиха неприятните детайли от суровата действителност на това да си айдъл, нямах представа, че видяното в сериала днес ще получи новото си потвърждение в реала.
"Чосун дейли" публикуваха разпространена от OSEN информация за поредната кукувица - сасенг, преследвач на Джунгкук.
Скрит текст:
Рецидивист е заловен въпреки искането за ограничителна заповед до дома
От OSEN
Публикувано на 2026.01.04. 22:02 ч. Актуализирано на 2026.01.04. 23:00
Бразилска гражданка на около 30 години, идентифицирана като А, е арестувана от полицията, след като е причинила безредици в дома на члена на BTS (BTS) Джунгкук.
Според полицията, на 4-ти, полицейското управление Йонгсан в Сеул е повдигнало обвинения срещу А по обвинения в нарушаване на Закона за наказание за преследване, след като е посетила дома на Джунгкук в Йонгсан-гу около 14:50 часа същия ден.
Съобщава се, че А е била хваната да хвърля поща, да окачва снимки на парапети и да пише съобщения, наред с други нарушения, преди да бъде задържана от полицията.
Важно е да се отбележи, че А е посетила дома на Джунгкук на 13-ти миналия месец и е била арестувана на място за незаконно проникване. След това тя е посетила дома отново на 28-ми същия месец, като се твърди, че отново е нарушила Закона за наказание за преследване. Съобщава се също, че страната на Джунгкук е поискала ограничителна заповед срещу А.
Междувременно полицията планира да разследва А, за да определи точните обстоятелства около инцидентите.
Който гледа сериала, ще разбере колко плашещо е в действителност.

# 144
  • пустинен пъпеш
Честита Новата 2026 година и от мен с известно закъснение.Да ни дари със здраве и дано ни донесе хубави и интересни сериали .Най-напред ще видя пропуснатите нови епизоди от сериалите,които следя,а после ще си избера и нещо от януарските.

# 145
Честита да е rududu! Champagne Hands Thumbsup
Почнахме ги вече и някои от тазгодишните сериали. Дано да ни спори гледането през цялата година!  bishop

И I Dol I с превод на български, отново на вещичките.
Има го и в Однокласники - https://ok.ru/video/11761961929221

Последна редакция: нд, 04 яну 2026, 21:31 от profi_1

# 146
  • Варненска клюкарка
Проф, прочетох цитата в скрития текст и на едно друго място статия също, но пак не разбрах бразилката проникнала ли е на територията на самото жилище, вътре в помещенията, или само е закачала отвън някакви неща? И въобще как се прониква през бариерата на затворен комплекс?

Сериалът за адвокатката на айдъла няма да го гледам, предпочитам реалните истории на айдълите, а юридически казуси не обичам. Актрисата не съм сигурна дали не я обърках с друга преди няколко дни- това принцесата на Пекче от АС ли беше? Омотах ги дамите от Гърлс дженерейшън- една СоХьон, другата Су Йонг...Обърках се коя беше принцесата, пък сега нямам възможност да търся информация.

Ох тоя Сокчо, остави ме без думи Crazy
Тези дни ми злизат една след друга статии за даренията му в първите дни на новата година и ги минавам по диагонала, че като мина през 3 сайта и видя поредната статия и изобщо не я отварям, мислех че просто повтарят новината но не, даренията се оказаха 2 и броя на даренията по броя на сайтовете си викам аман пак ли това ... Някак прочетох обаче  че всъщност става дума за 2 дарения-  по 100 млн. вона всяко, т.е общо 200 за 2 отделни каузи внесени на 1.01 и на 2.01. Той прави доста големи дарения особено за актьор и то в такъв кратък преиод за 14-15 месеца, общо 600 млн. вона- около 400 и нещо хиляди долара. Обикновено дарява в една и съща болница, дари и за пожарите миналата година. Ама това на първи януари ме уби - дарение за осигуряване на менструални комплекти за млади момичета в риск. Знам че корейците нямат табута да говорят за всичко, ама се чудя как точно в неговата уста се е събрало да изговори това което е казал, или написал...както и да е, все от него идва Crazy
Бьон У Сок дарява 100 милиона корейски вона (около 70 000 щатски долара) с менструални комплекти в подкрепа на уязвими момичета.
Актьорът Бьон У Сок посрещна новата година със значим акт на щедрост.
На 1 януари международната неправителствена организация за развитие и сътрудничество G Foundation обяви, че  Бьон У Сок е дарил 100 милиона корейски вона (около 70 000 щатски долара) в подкрепа на уязвими момичета и юноши в Южна Корея. Дарението ще бъде използвано за предоставяне на комплекти за менструация, включително дамски превръзки, термопакети и продукти за женска хигиена, както и за подкрепа на програми за сексуално образование и обновяване на хигиенни съоръжения.

„Реших да участвам в това дарение с надеждата, че младите момичета няма да се налага да се борят поради липса на санитарни продукти или неадекватни съоръжения“, каза Бьон У Сок. Надявам се, че могат да им бъдат гарантирани пълни менструални права и да продължат ежедневието си в по-комфортна и стабилна среда.“  

Болднатото е цитат на думите му... Дарението на другия ден е за болница за която е дарявал и преди  Severance Hospital. Второто дарене е за педиатрични и пациенти юноши, за подпомагане на леченията които провеждат, без да се уточнява какви, само им пожелава успешно лечение, надежда и спокойствие за семействата им за новата 2026.
https://www.allkpop.com/article/2026/01/byeon-woo-seok-donates-1 … th-menstrual-kits

Продължават да излизат критични статии за трейлъра на Перфектната корона. Не знам изобщо какво успяха да преценят за 40 секунди. Критиката я отнася той, като се започне от това, че в кадрите не звучал добре, играта му куцала и се стигне до това, че в живото им участие на наградите на телевизията избягвал контата с очи с АйЮ и  личала някава неопределена тъга, която изразявало лицето му за кратката им поява на сцената. Сещам се аз какво искаха да видят феновете в очите му, ама ще стане много дълго.....

Шин Мин-а е от новите посланици на Луи Вютон, май с толкова бижута на марката си беше ясно че това съобщение предстои.

Рудуду, честита нова година и на теб, да си жива и здрава!

Последна редакция: пн, 05 яну 2026, 13:15 от Беллора

# 147
Бел, адвокатката от Идола не е принцесата на Пекче от АС.

Хвърли едно око на сериала. Не се занимават толкова с юридическата част. Показват повече как за секунди може да се съсипе животът на човек до степен, че той да не иска да живее. А, адвокатката освен, че е таен фен на идола, в миналото си и тя е преживяла нещо подобно.

Много популярни личности направиха дарения по празниците, но то при тях си е традиция.

# 148
Белл, подкрепям 2в1 за Адвокат на айдъла. Изгледах му всичките излезли 4 епизода и не са дали превес на юридическата част от сюжета. Точно, дотук наблягат на нещата от живота, в т.ч. и живота на айдълите, и колко отровен може да бъде той. На мен сериалът ми е много интересен. Главната я гледах наскоро в Пиянския.

Куки не живее в затворен комплекс, а в самостоятелна къща с врата на улицата, т.е. няма преден двор. Показвала съм тук снимки и видео. Определено не смятам, че бразилката е проникнала вътре, но със сигурност се е пробвала да налучка кода, както бяха опитали две китайки. Клипчето с тях също го бях слагала тук.
Но в Адвокат на айдъла можеш да видиш нагледно как може да се проникне и в затворен комплекс, че и в конкретния апартамент на айдъла, стига да си достатъчно зомбиран фен. А такива в онази част на света с лопата да ги ринеш.

Снощи почнах и Паковия сериал, но ме приспа, въпреки неоспоримата сладост на самия Пако Crazy. Или може би точно заради нея Joy. Не съм впечатлена от първия епизод и дано по-нататък да стане по-интригуващо. Главната е сладурана като младата си героиня, с дълга коса, но като зрялата си героиня, с къса коса, изобщо не ми харесва. Чакам да разбера и защо точно яко я хапе главата. На Пако героят е умерен и земен, да видим дали и накъде ще залита и той, освен по главната. Не е с костюм Mr. Green, или поне не с такъв, че да го запомниш. А като за мен Stuck Out Tongue Winking Eye, и раменцата му още не са показали. Joy

# 149
  • пак на Рив Гош
Снощи почнах и Паковия сериал, но ме приспа,
И мен... нещо не ме грабна, но може да му дам още 1-2 епизода шанс.

Тази вечер започва Spring Fever, на който също ще хвърля едно око. В събота гледах двамата главни актьори, Ан Бо Хюн и И Джу Бин, като гости в ток-шоуто в Ютуб канала на Ю Йон Сок и много ми харесаха заедно. Надявам се, че и сериалът ще оправдае очакванията за приятен и лек пасторален романс.

Общи условия

Активация на акаунт