АС и други романтични К-драми - тема 15

• 5 478
  • 198
  •   1
Отговори
# 120
# 121
За много години, мили момичета! Да е мирна, здрава и щастлива 2026 година!  🥂 Heart

Профче, тортата изглежда страхотно. И благодаря за музикалния поздрав.

Хе Юн и Ломон на наградите SBS Drama Awards.

# 122
Честита нова 2026 година! Champagne

Да сте здрави, щастливи и годината ви да е пълна с хубави емоции. Късметът да е с вас през цялата година и да се сбъднат всичките желания на вас и семействата ви.

Честити да са всички именици. Св. Василий да им носи много късмет и здраве Flowers Four Leaf Clover.

# 123
  • Варненска клюкарка
Честита нова година, да е мирна, здрава и богата Flowers Four Leaf Clover
Профче опитах си от тортиката, завъртях един танц на Happy New Year newsm19 и идвам с моя чаршаф.
Нашия сладкиш е вкусен, но за показване не става. Синът ми от 2-3 години не беше правил нищо сладко, но вчера спретне сладко руло, което смяташе да носи там  където прекароа празника. Като си видя произведението се отказа.  Беше се получило прекалено дебело, блата се пукна... Но пък на вкус е екстра Heart Отвътре го намаза с малиново сладко за диабетици, не разбрал че купил такова, ама  останалото е калорийна бомба. Шест кутийки Филаделфия подсладени с 6 разтопени бели шоколада, плънката разделена на 2 части едната част от кремата объркана с трохи от бисквити Орео и натрошена Милка с карамел и фъстъци, другата част от кремата с разбъркани в нея  нарязани желирани ягоди. Много вкусно, но с отчайващо грозен вид. По средата изглежда като двугъба камила, в единия край по-тънко отколкото в другия Joy

По традиция днес ходихме да се разходим до морето, но останахме само 5 минути, защото извън колата, при 0 градуса, духащия вятър оставяше усещане за -8. Наоколо имаше и други коли и там хората стояха вътре. Иначе беше доста слънчево, ама навън слънцето не топлеше. Набързо снимах и не се получи много добре...

А иначе това ярко слънце в момента доста добре ни топли вкъщи, отворила съм терасната врата към остъклената тераса, където в момента е 23 градуса.

Коментират че АйЮ и Сокчо са ходеща реклама на сериала си, спретнати в модерен монархически стил, дори аксесоарите по тях са стилизирани да отговарят на екранните им образи. Коментираха детайлите по него, но не запомних названията, също и тези фиби в косата на АйЮ украсени с монархически символи. Понеже критикуваха прическата и и че било по-добре да е с пусната коса, корейци обясниха стилът им като  "стилизирана монархическа мода", поне Гугъл така го преведе.

Тук се вждат добре стилът им, за разлика от един куп нашарени с надписи видеа.
https://www.youtube.com/shorts/UpHTa9CM5dc

Става дума за ето тези забучени в кока и клечки/фиби с монархически символи в краищата, подобни символи имало по дрехата, или аксесорите на Сокчо

Това прилича на сцена в стил Титаник, преди време излязоха кадри от които се видя че снимат на яхта.

Историята май ще започне с брак по сметка, явно любовта ще дойде по-късно.

Превод на трейлъра
Героинята на Айю пита: „В ерата Чосон ли живеем? Планираме ли да се изкачим по социалната стълбица чрез брак?“ Тя обаче предлага брак на героя на Бюн У-сок, казвайки: „Ожени се за мен“. Той отговаря: „Ще се омъжиш ли за мен само заради безсмислена титла?“, но по-късно добавя: „Приготви се да станеш съпруга на Великия принц“,

Обаче се коментира и че УСокчо е доста сериозен при излизането на сцената, не се усмихвал, пуснал кратка измъчена усмивка и някак изглеждал дистанциран и без настроение, без типчния му наклон към човека до него, камо ли по топло излъчване. Писаха че дори изглеждал сънен. Това освен разбира се, че е слаб почти колкото колежката си.
https://www.youtube.com/shorts/HoHRm_EqpGg

За нея коментират че този тип горна част на рокля не и отива или поне тази рокля не и стои добре в горната част на тялото. Въобще освен актьорите, в момента разпъват и стилисти. Изпълнението на АйЮ в кадрите им хареса, но се люшкат в двете посоки за вида и. Прическата и на сцената не им допадна, сравняват с много по ефектния и вид на наградите Апан, но пък беше обяснена с нуждите от използването на фибите с монархически символи. Химия имало, но не била уау. Неговият глас бил нисък и хубав, но липсвала емоция, естествено сравнявайки с негова емоция в гласа другаде.... При така противоречащи си реакции коментират, че вероятно много скоро ще пуснат нов трейлър, или ще покажат главните на друго събитие.

От наградите Апан предния ден

Последна редакция: чт, 01 яну 2026, 18:17 от Беллора

# 124
Ох, любимата Варна и морето Heart Eyes. Ама, в сегашния живот ми е отредено да съм в балкана. Дано в някой следващ да живея някъде край морето Smiley.

Мини-Павлова правих аз, но чак днес я ядохме. Снощи не стигнахме до десерт.
Скрит текст:

# 125
  • пак на Рив Гош
Честита Нова година и от мен!
Бъдете здрави, щастливи и нека годината ви да е изпълнена само с хубави преживявания за вас и близките ви! ChampagneTadaFlowers Four Leaf Clover

2в1, и аз така, искам да живея близо до море, ама няма де ме огрее в този живот. Последните години, все до реки ми се пада Joy
Аз правих нещо като торта "Сахер", но я ядохме днес на обед, че вчера нямахме място Joy
Скрит текст:

И да съм все пак по темата - тия дни гледам втората половина на Nice to Not Meet You. В частта, където двамата си пишеха и се харесваха в приложението, а не се понасяха наживо, имах чувството, че гледам You've Got Mail Grinning (не се оплаквам, това е един от любимите ми ромком-ове).

Последна редакция: чт, 01 яну 2026, 16:16 от Роца

# 126
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Дани Hug, Марги Hug, 2в1 Hug, Белл Hug

Сокчо има закачени висулки на краищата на колана си. Hands V

Белл, обожавам първоянуарските ти морски снимки.Heart Eyes
Разсмя ме със сравнението с камилата. Синът ти обаче упорито не се разделя с хоби-сладкарските си начинания, браво!
2в1 много апетитно изглеждат мини Павловите ти. Жалко, че съм алергична към киви и няма шансове да ги опитам.
Знам, че и Дани прави торти, а Роцето по принцип си е кулинар по душа. Сигурна съм, че и другите пишещи в темата няма да ни изложат на кулинарния фронт, бил той в сладкарския сектор или не.
Във всеки случай, гладни няма да останем Joy. Наздраве! 

Ох, докато успея да си сложа таговете на гифките, и Роцето наминала. Роци Hug
Имам същите намерения - да си догледам Nice to Not Meet You, а след него най-накрая да стигна и до последните серии на Динамитната целувка.

# 127
  • Варненска клюкарка
След критиките тези дни, MВС пуснаха много по приятни кадри. Стилът им от наградите на телевизията е запазен, все пак това е стилът на героите им и АйЮ пак е с фибите, но на цвят и излъчване, особено Сокчовото по-ведро изражение изглеждат по-добре. Много ми харесват.
https://www.youtube.com/shorts/XJ27hNv53DA

От месец се каня да споделя една статия, ама вече я загубих, та ще кажа няколко думи по спомен...Ставаше въпрос за проблемите с проекти на МВС. Говореха че рекламата на сериалите им не е добра, че самите сериали излъчвани по телевизията правят слаби рейтинги, това от няколко години, говореха за времето от 20-21 година, но последната 2025 била особено зле. Смени на директори, мениджърски екипи и всякакви опити да помогнат на ситуацията засега оставали без ефект. Имаше споменати заглавия на които са били възлагани големи надежди, но всичките с рейтинги далеч под 10%.

Някой гледа ли сериала с Джуно "Герой на парите"? С какво заглавие е в Дорамите? В момента за седмица откак го пусна Нетфликс е на второ място по гледаемост в глобалната им класация. Наскоро приключилия му предишен проект не посмях да го започна, видя ми се доста серии, макар че ми излизаха доста интересни кадри, но новия е едва 8 серии, докато усетя че не ми харесва ще е свършил.

Марги, благодаря за кадрите с Хе Юн и Ломон, нгарадите на  SBS май бяха ден преди или след тези на МВС. В момента доста критикуват Хе ЮН за рязкото и напълняване, няма хейт т.е. без омраза е, но и критиките са достатъчно стресиращи. Не и се случва за пръв път, в края на август 2024 пак я бяха награбили за рязко наддаване на тегло и за два месеца до снимките на сериала който сега предстои да излезе на екран беше станала 42 кг. Дано не здравословен проблем и просто да е охлабила режима. Наскоро видях цитати от интервю където казваше, че никога не е работила толкова много, колкото през последната година, за това време, влизала от проект в проект и нямала време дори за котката си (2 филма и 2 сериала, втория го  го снимат отскоро, това за 14 месеца) снимала много извън Сеул т.е. свързано и с чести пътувания. Вероятно този режим и се е отразил на линията- 4 проекта, риалити, фен срещи. Дано наитина да вземе мерки, защото до дни ще започнат рекламните представяния на новия сериал и тогава има опасност наистина да я хейтят, знаем колко лоши могат да бъдат понякога нетизените.
Новия и проект който снима отскоро мисля че се казваше Добър партньор, където ще е втория адвокат в схемата с главната Чанг На Ра.
Коментират че темата на сериала е много любима за корейците, предвид че силно пазят личния си живот от околните, а в случая ще се разглеждат истории водещи до разводи. Пълвия сезон е стигал до 17% рейтинг.
Тийзър

ПП Роце, 2в1 много са ви красиви сладкишите. Моите хич не се получават, то затнова детето взима нещата в свои ръце Joy
Проф, не е хоби, от няколко години не беше правил, по скоро за изпускане на напрежението, много има да учи, почти не излиза, приятелите му учат в чужбина, а тези от университета са с неговия график и я излязат някъде 2-3 пъти в месеца я не... Когато за пръв път си направи торта за РД ставашще на 17, беше най-лютия Ковид период, всичко затворено, празнуваха вкъщи и пак беше нещо като за изпускане на парата, пратих го да си купи торта, а той се върна с продукти за торта, за пръв път хвана миксер, но му се получи страхотно.

# 128
Корейските сериали, които започват през януари.

The Judge Returns - 02.01 (петък и събота)
To My Beloved Thief - 03.01 (събота и неделя)
Spring Fever - 05.01 (понеделник и вторник)
Can This Love Be Translated? - 16.01 (всички епизоди)
No Tail To Tell - 16.01 (петък и събота)
Undercover Miss Hong - 17.01 (събота и неделя)
Positively Yours - 17.01 (събота и неделя)
Recipe for Love - 31.01 (събота и неделя)

# 129
Белл, ето го кеш героят - https://66.doramalive.news/dorama/denezhnyy_geroy/

Вчера довърших Nice to Not Meet You. Доволна съм. Беше забавен, с готина динамична основна мелодия на OST-а, Ий Чон Дже е великолепен актьор, а аз не съм фен и не съм гледала нито един епизод на Игра на калмари. Чудесно се справи с ролята на хлапашки влюбващ се зрял мъж. Великолепен бе и мениджърът на ГГ, който така искрено се вбесяваше, когато ГГ се оказваше с проблем Joy. Страшно ми хареса и откачалката - сценарист на детективския сериал, изстрелял ГГ на върха, и режисьор на последния му сезон. По забавен начин беше едновременно егоцентричен, егоистичен, ревнив и вдетиняващ се манипулатор - най-точният душеизвадчик за Главния Joy. Ролята страшно залепва на актьора и мисля, че с ГГ бяха всъщност най-готината двойка. Между тях имаше повече химия и страст, отколкото между Главната и Главния. Сценаристите можеха да им забъркат повече от конфликтно-комичните моменти, в които някак съвсем естествено попадаха двамата. Искрено им се наслаждавах на екранното взаимодействие. Много приятен и ненатоварващ сериал, но си признавам, че действието ми "се точеше" една идея по-бавно и затова често обръщах на скорост 1,25. На нея ми беше идеално.

Междувременно отметнах 7 от 8-те епизода на шоуто на Куки и Джимин "Are You Sure - 2" с озвучката на Кокоджамбо. На 8-ия епизод съм му до средата. Дълги са близо по 2 часа и вечер рядко успявам да изгледам цял епизод.

След малко се надявам наистина да си доизгледам и Динамитната целувка.
В тази връзка, на 30-ти на наградите на SBS Drama Awards, двамата главни от „Dynamite Kiss“ - актрисата Ahn Eun Jin и колегата ѝ Jang Ki Yong, грабнаха наградата за най-добра двойка.

В нета много обсъждат нейната рокля, която въпреки скучноватата си предна част, се оказа с гол гръб, който раздели корейските нетизени на два полюса, трудно преглъщащи го пуритани и възхваляващи красотата ѝ разкрепостени.
https://x.com/i/status/2006316850305769696
https://x.com/i/status/2006393865817993340

А после мисля да почна I Dol I (Адвокат айдола) тук - https://66.doramalive.news/dorama/advokat_aydola_2025/ или на Пако сериала - Surely Tomorrow (Завтра обязательно) тук - https://66.doramalive.news/dorama/zavtra_obyazatelno_2025/
Май никой още не им е "налетял", така че може би ще съм първата от групичката ни.

# 130
Surely Tomorrow го гледам текущо. Държи ми вниманието за момента, без да е нещо "уау".

Следя и Made in Korea заради Бини и "батко" У Сонг. Интересни противници са ми двамата.

Nice to Not Meet You и аз го приключих. Става за едно гледане, но нищо повече, въпреки готиния каст.

# 131
  • пак на Рив Гош
И аз днес довърших Nice To Not Meet You, както писах и оттатък, имаше неща, които харесах и други, които харесах по-млако. Lee Jung Jae го бях гледала досега първо в "Играта на калмари", където го харесах, но после ме отвя в Chief of Staff. Затова много му се радвах на играта в Nice to Not Meet You. Най-голям проблем имах с героинята на Тя - някак си не можах до края да повярвам, че Той може да хареса толкова грубо и начумерено същество. Оставям настрана прекалено големите ѝ дрехи и немитата коса почти до последните 15 минути. Имаше и някои по-скучновати моменти, които, признавам, попревъртах. Няма да го повторя, въпреки хубавия каст.
Но пък си харесах една трот-песен още от първите минути на първия епизод:

Загледах и първите епизоди на I Dol I и засега ще го гледам. Погледнах и първия епизод на Cashero, но ще го загледам по-сериозно след като свърши Taxi Driver, по всяка вероятност, понеже сега ми се събират 4-5 текущи и нямам време за всичко Joy.

# 132
Чета, че съвсем ни съвпадат мненията Роци Laughing. Като почнеш от мелодията, през актьорската игра, та до по-химичните мъжки двойки в сериала. Понеже не исках да пиша нищо отрицателно, затова главната я премълчах. Joy Но напълно споделям, че образът ѝ бе най-смотаната част от сериала. Hands V

Впрочем, видях че актьорът играещ брата на Главния в NtNMY, играе и в I Dol I. Един вид, очертава ми се плавен преход към следващия сериал.

2в1, Surely Tomorrow щом ти държи вниманието, значи има надежда да успея да го изгледам не само заради Пако. Че само заради него се каня да го почна по някое време.

# 133
Явно и трите сме на едно мнение за Nice To Not Meet You. И Джонг Дже съм го оценила далеч преди Калмарите, които дори не съм гледала. Той си е в "А"-листата на корейските актьори от много години. Първите ми спомени от него са още от Air City, Sandglass, Triple, Il Mare, The Thieves... Много има какво да се гледа с него.

Профи, пробвай сериала на Пако. С Уон Джи Ан стоят добре един до друг, а и героинята ѝ не е "досадна корейска кифла".

# 134
Ще го пробвам. Тъкмо приключих и Динамитната целувка. Вярно, последните две серии са очевидно по-слаби от предишните. Въпреки това сериалът за мен е може би най-добрият ромком за 2025 г. С удоволствие бих го повторила. Жалко, че не виждам засега да му готвят български превод. Иначе веднага бих го метнала на Марги за списъка на първата ни страница.

Общи условия

Активация на акаунт