АС и други романтични К-драми - тема 15

• 6 301
  • 227
  •   1
Отговори
# 225
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Още не съм преглеждала Positively Yours. Скоро няма и да го прегледам. Напомням, че от довечера зачезвам за седмица при внука, така че ще се забавлявате без мен. През телефона с мъка ще чета и с още по-голяма мъка евентуално ще драсвам някой ред. Просто телефонът не е "моето нещо" и не ми е продължението на ръка, както на известна част от вас Stuck Out Tongue.

Нямам представа дали е достатъчно достоверно или има известно преекспониране, но пък е достатъчно любопитно. Не позволява вграждане, затова давам само линка.
https://www.youtube.com/watch?v=K9TpFy7mVAo
Тъкмо снощи изгледах 10-и епизод на Адвокат на айдъла, в който Главната е една от горното видео.

На какво си играят в Ю.К. в момента - https://www.youtube.com/shorts/rAHjOXXWY1Q

А тези двете искрено ме разсмяха. На едното определено му сече пипето. Joy
https://www.youtube.com/shorts/EkHsmKweC3s

И Хуаса с много гол гръб Wink - https://www.youtube.com/shorts/kwWMtPVRKc8

Няма да пропусна и данъчните нрави в Ю.К. Stuck Out Tongue Winking Eye

Скрит текст:
"В Корея Националната данъчна служба почита лицата, които са платили добросъвестно данъците си и са допринесли значително за националните финанси, в „Ден на данъкоплатците“. Знаменитости, които са били старателни в плащането на данъците си, се избират и им се присъжда титлата „образцови данъкоплатци“ и през годините е станало обичайно тези знаменитости да служат като посланици на Националната данъчна служба.
И така, кои корейски знаменитости са били „добри“ в плащането на данъци?
Разглеждайки данните от последните 10 години, най-скорошната, през 2025 г., е, когато актьорите Джи Джин Хи и Пак Ха Сун получиха президентските похвали, демонстрирайки стойността на старателното спазване на данъчното законодателство. През 2024 г. актьорите Хан Хьо Джу и Хуанг Джонг Мин бяха отличени, а през 2023 г. Ким Су Хьон и Сонг Джи Хьо бяха наградени и назначени за посланици.
Актрисата Ха Джи Уон дори постави рядък рекорд, като беше избрана отново за примерен данъкоплатец през 2024 г., десет години след като за първи път получи президентска похвала през 2014 г., което я прави втората ѝ награда.
Други примерни данъкоплатци включват И Сънг Ги и Джо Бо А през 2022 г., Джо Джонг Сук и Пак Мин Йънг през 2021 г., И Со Джин и Ай Айю през 2020 г., И Дже Хун и Со Хюн Джин през 2019 г., Ха Джонг У и Ким Хе Су през 2018 г., Ю Хе Джин и Сунг Юри през 2017 г. и Джо Ин Сунг и Чой Джи У през 2016 г.
Примерните данъкоплатци, които получават президентски похвали, получават различни предимства, включително тригодишно освобождаване от данъчни ревизии, отказ от изисквания за обезпечение за удължаване на плащанията и приоритетно третиране на летищата за имиграционни процедури. С появата на предполагаемата допълнителна данъчна оценка от ₩20,0 милиарда корейски вона (около 13,8 милиона щатски долара), свързана с проблемния K-Pop идол, стойността на звездите, които са изградили доверие чрез последователни образцови данъчни практики, се оценява още по-високо в развлекателната индустрия."

# 226
  • пак на Рив Гош
Като казах екскурзия, и това ми беше интересно, почти по на Роцето маршрута, като можете да пропуснете първите 7 минути от видеото, които са с организационна насоченост - https://www.youtube.com/watch?v=nPuKnil6s7I .
Прегледах го, маршрутът наистина е много сходен Joy. Същата екскурзия ми излезе под формата на реклама във ФБ онзи ден, но без подробностите. Сега в клипчето имаше повече информация. Направи ми впечатление, обаче, че цените са изключително високи спрямо програмата и продължителността. 4000 - 4700 евро на човек ми се вижда страшно много! Open Mouth

Аз се впечатлих от резюмето на проекта на Шин Мин-а, Суки и Джу Джи Хун, но очакващите сериала сега са разделени- западен стил на монархически маниери, дворци, дрехи, каляски, дори със западни имена, въобще пресъздаване на цялостния вид на класическа западно европейската аристократична култура, но с източни лица. Май такова нещо досега не е правено в Корея.
За мен си е някак си нормално, понеже сериалът е по уеб-туун, където и имената, и изобщо целият сетъп е в западен стил. Явно са решили да запазят това и да бъдат пуристи Grinning. Мен ме радва, че са решили да запазят оригиналната сценография, вместо да я "покорейчат" (да я пренесат в Чосон, примерно). Навремето четох уеб-тууна, даже тия дни, след като изгледах първите кадри, се хванах да си го преговоря, че го бях позабравила. И се сетих коооолко не понасях Втората Главна, Раща, (рядко неприятен персонаж) Joy. Ако актрисата се справи добре с ролята си, има шансове да си навлече повсеместна омраза, нещо като Park Sung Hoon след "Кралицата на сълзите".

# 227
И на мен тази екскурзия от клипчето ми се стори с фрапираща цена. На тази, на която аз ще ходя, живот и здраве след два месеца Hands Pray, е наполовина, а дефакто ще посетим повече места. Всякакви разходи по нощувки, пътувания между градовете и посещения на обектите влизат в нея. Закуската също е включена като има опция да си доплатиш за обядите, но и за тях сумата беше нещо от порядъка на 130 евро за всичките дни.
Е, нямаме разни уоркшопи, спа и разкрасителни процедури, но всеки с приоритетите си. Мен тези неща не ме вълнуват. Аз искам да гледам дворци, храмове, да се пошляя по улиците и да усетя поне малко от живота там. А пък, ако имам късмет, да се поразходя и под цъфналите вишни Flowers Cherry Blossom.

Общи условия

Активация на акаунт