АС и други романтични К-драми - тема 15

• 5 462
  • 198
  •   1
Отговори
# 165
  • Варненска клюкарка
Роце, мерси, останаха ми очите у ваше село Heart И у наше по принцип си е топло, онзи ден беше 20 градуса до преди 2 години сняг не бяхме виждали цели 6, ама и да завали е колкото да намокри. Отдавна ги нямаме големите снегове от преди години, които изриваха с багери и камионите го изсипваха в морето.
Профче, ние заприбирахме заради силния вятър който събаряше каквото имаше по терасата, температурите бяха около нулата, ама вятърът  не се шегуваше

Паковия сериал пуснат на 5.01.  и 6.01 е тръгнал с високи рейтинги, личи че е бил доста очакван - 4,8 и 4,6 на двете серии, но ще се види накъде ще продължи другата седмица, защото не пропуснаха да отбележат макар и минимален спадът от втора серия.

# 166
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Белл, Паковият сериал се излъчва от началото на декември и има излезли вече 10 епизода от общо 12. Тази събота и неделя трябва да свърши. Не съм му гледала рейтингите.

Вчера не можах да се вредя на компа от ММ, т.е. изоставам с материала.

# 167
  • Варненска клюкарка
Профче, да, видях си грешката, ама днес целия ден не съм във форма че пак много ми падна кръвното 70/50 и пред очите ми днес е направо мъгла. Отдавна не беше се случвало чак така.
Объркала съм Паковия с Пролетна треска, мисля че така се превежда заглавието на премиерния от 5.01.

Сериалът на Ломон и Хе Юн още не е видял еран, а той вече е в четенето на сцнария на нов сериал за Нетфликс, другия му колега ще е агънцето Мун Санг Мин, той пък май в момента е на екран с някакъв исторически. Вече  сериалите основно излизат след месеци, някои след повече от година след приключване на снимките, много са малко излизащите на екран почти вднага след като приключи работния процес, та междувременно докато се разбере успешен или неуспешен е поредния им сериал, се снимат и в още 1-2.

# 168
  • пустинен пъпеш
Бях си набелязала корейската комедия и мелодрама Strangers Again(2023) и я започнах,очертава се втори шанс и е доста забавна,но нещо бързо се отказах и намерих корейското реалити шоу Heart Pairing (2025).Действието се развива в 100-годишно имение в Тоскана.

Последна редакция: пт, 09 яну 2026, 20:39 от rududu

# 169
Редактирано. 2 пъти!
---------------------------------------------------
А аз изгледах 5 епизод на Паковия сериал и съм удовлетворена, че епизодът поне почна ударно с разсъблечен Пако Joy. Нямам повод повече да мрънкам, че не съм си видяла раменцата Wink. В тази серия имаше и страстна целувка и любов, която естествено не ни показаха, но видяхме достатъчно, че да си знаем, че я е имало. Паковият герой бе забавно досаждащ на момата, пардон разведена е, не е мома. Но костюмите му продължават да са отвратително овърсайз. Постепенно се развива и някаква интрига, забъркана от гадния мъж на каката на главната.  Доколкото схванах направо я трови с хапчета за да я елиминира от управлението и да продаде компанията ѝ. Според мен можеха много повече да заложат в сюжета такива нишки, вместо постоянно да гледаме недотам смислените взаимодействия между главните. Непрекъснатото скачане напред-назад между миналото и настоящето, продължава и зверски ме дразни. Да бяха направили три епизода само с това какво е било в миналото и после да преминат изцяло към настоящето, щеше да е в пъти по-добре.

----------------------------------------------------
Нямам време да ви чакам да драснете някой пост, затова се редактирам.
Пуснато от SBS в рамките на промоциите на тръгващият на 16 януари сериал с Хе Юн и Ломон "Аз съм човек от днес".

И подкаст с актьорите от Can this love be translated?

Дже (Kim Jaejoong) жъне първи успехи на менажираната от неговата агенция iNKODE дамска к-поп група SAY MY NAME. Във вчерашния епизод на Music Bank песента им победи “Good Goodbye,” на Хуаса. Тези дни имаше и друг шум в медиите около бившите TVXQ. Панчо се беше завърнал в Корея за празниците, публикувайки снимки и видео от разходките и похапването с брат му. Това са първите му лични публични изяви в родината му след дрога-скандала и мигрирането му в Япония (май там беше  newsm78 ).

Сокчо заминава за Тайван през международното летище Инчон на 10 януари, за да присъства на 40-ата церемония по връчването на наградите „Златен диск“.

Струва ми се, че на Инчон айфоните зад гърба му са повече от самсунгите. Joy

---------------------------------------------------------
Не знам колко е вярна фактологията в долното видео, но е добре разказано. Май не съм гледала актьора, но приятелката му е актрисата в главната роля, която доскоро гледах в Nice to Not Meet You. А сега тръгва нов сериал с нея. Май Дани беше слагала видео с промото му, нещо историко-фантастично май.
https://www.youtube.com/watch?v=0fnRnmsILiU
Слагам само линк, че са забранили вграждането в сайтове.

Последна редакция: сб, 10 яну 2026, 11:04 от profi_1

# 170
  • Варненска клюкарка
Профче, благодаря за видеото, как пък ги разбра че са Айфони Joy Тъкмо седнах на компа и се чудех закъде е тръгнал, дано пътуването му се отрази добре, че напоследък много маносан ми се вижда.

Много красива Хе Юн,  каква изпъната малка фигурка, много и отива коса до кръста, тя си я отглежда с тази дължина след края на Бегача. Ама като гледам, макар че тези кадри сега излизат като реклама на предстоящия сериал, визията и е може би от началото на миналата година, или от края на 2024. Гумихото доста го забавиха също и неговия график за излизане на екран беше променен от обявената премиера за края на миналия юни, та чак сега...  
https://youtube.com/shorts/ucYMCECJphQ?si=cUjDx9ks2PbxLc8Y

Перфектната Корона с АйЮ и Сокчо докато беше обявена от Дисни за първото тримесечие на 2026, вече я спрягат за първата половина на тази година. Дано тези забавяния са на късмет. Доста критика отнесоха с АйЮ от наградите на МВС  че говорителките съобщаващи прогнозата за времето по същата телевизия били с повече емоция в гласовете си т.е. на Сокчо и Айю им липсвала емоция на сцената в живото предаване. Него допълнително го разтягат с критиките за показаните кадри от сериала, че не можел да играе.

Проф и аз много го мразя този похват да ми прескачат от минало в сегашно време и така по няколко пъти за серия, объркващо ми е и ако актьорите не са някакви любимци че да правя повторка и да ми се изясни, с други нищо няма да разбера, става ми много досадно от такъв похват, но като гледам корейците много си го обичат. Дори от любмия ми сериал от първа серия не разбрах много, като го изгледах минах на повторка и ми се проясни пък на потретката ми стана любим Joy Явно на корейските сценаристи им се вижда много скучно да започнат  някоя история в минало време, да го разкажат в 3 серии и да направят скок в настоящето.

# 171
Профи, И До Хьон е главният в Youth of May, който сега отново повтарят по Сторито. Връзката им с Им Джи Йон се заформи около сериала The Glory, в който и двамата участваха. Още са заедно.

Започнах още два от текущите - Spring Fever и The Judge Returns.
Първият е романтична комедия с леко пародийни елементи. Няма да ни спестят и драмата, но се надявам да не наблегнат на нея. Ан Бо Хьон разхожда мускули и ръси чар.
Във вторият чар ръси Чи Сонг в поредната "съдийска" роля. Втори шанс, връщане в миналото и полъх от предишни негови роли.

# 172
2в1, видях във филмографията му Майската младост, знам, че я повтарят в момента по Сторито, но аз така и не го изгледах изцяло, а съм със спорадични гледания на части от серии. Никакъв спомен нямам нито от ролята му, нито от самия сериал.

Ще се включа поне към два от новоизлизащите, но нека "предъвча" Паковия сериал. Освен това продължавам с Адвокат на айдъла, като дебна да излязат поне още две серии.

# 173
  • пак на Рив Гош
Струва ми се, че на Инчон айфоните зад гърба му са повече от самсунгите. Joy
Доколкото съм запозната с демографията на Сокчовия фендъм, не ме учудва 😄. Преди време, бях попаднала на статия, където казваха, че младите хора в Корея определено предпочитат айфони, самсунг се асоциира повече с поколението на родителите им, демек по-дрЪтите 😂.
Но и Самсунг не са за жалене, де. В Корея ми направи впечатление колко много хора имаха от техните модели Flip и Fold, които са от последните 2 години. Исках и да си купя калъфка за моя Самсунг и се оказа, че явно е мнооого стар модел (отпреди 4 години 😂) и нямаше калъфи като за него.

Spring Fever си го гледам с голямо удоволствие, откровено ме забавлява. Сериалът е по уеб-туун, така че не трябва всичко да се приема за чиста монета.

# 174
Редактирано.
----------------------------------------
Роце, този предстои да го почна.
Хич не мисля да приемам сериалната реалия за чиста монета. Joy
Виж, ако ми се прииска да "вляза във филма", мога и собствена реалия да си създам Wink. Нали целта е да се забавлявам.Hands V 
Колкото до калъфа, сигурна съм, че в Китай ще намериш със сигурност ... Stuck Out Tongue Winking Eye

Наградените на 40-те Golden Disc Award -

Сигурно повечето вече сте видели снимките от червения килим на събитието, но все пак давам линк.
https://www.soompi.com/article/1811397wpp/stars-dazzle-on-red-ca … olden-disc-awards
Много ми харесаха момичетата от LE SSERAFIM и IVE, както и Джини от БлекПинк. Мун Га-Йон е прекрасна, както винаги, но тоалетът ѝ нещо ми скучнее. От шортса рийлчета предполагам ще излизат достатъчно през следващите часове и дни, примъквайте, каквото ви е харесало.

-------------------------------------------
Първоначално реших, че нещо се бъркам, но не. Явно просто не съм обърнала внимание досега, докато не видях болезнено позната физиономия на пуснатите кадри.
През февруари по кината в Ю.К. предстои да излезе младежкият романтичен филм „Every Day, We“. Базиран е на едноименен уебтун. В главните роли са изгрелият с БАВВ сладур Ий Че-Мин и ... покойната Ким Се-Рон. Rolling Eyes
Трудно ми е да си представя промотирането му, червения килим. И определено не ми е трудно да си представя как позатихналите в съдебна фаза битки между родата ѝ и Звездолин, отново ще бъдат щедро развявани на показ. Съответно пак ще се намерят хиляди плюещи по Звездю, въпреки че още никой не е успял да докаже, че е виновен за каквото и да е.

Последна редакция: сб, 10 яну 2026, 21:24 от profi_1

# 175
  • Варненска клюкарка
Проф, видях и аз новината, но не съм сигурна че ще има червен килим, голяма реклама да, но тържествена премиера в смисълас който сме свикнали не знам.... Със  сигурност много хора ще искат да видят филма, мисля че и на Ли Че Мин няма да му е лесно, никой няма да се интересува от него и от работата му, а ще го питат за Ким Се Рон. За Звездолин е ясно какъв хейт ще се надигне отново. Засега в нищо не могат да го обвинят, даже не ми е съвсем ясно какво точно иска от него семейството и, дължала ли му е тези пари, дължала ги е, имал ли е право Звездю да си ги иска, имал е, имал ли е право да не иска да общува с нея- имал е. За никого не е тайна, че отношенията между бивши почти винаги са обтегнати. Кой е виновен че дъщеря им е изпаднала в неплатежоспособност при наличието на години наред с високи доходи и кой я оклепа най-много - семейството и.

Тези дни са забелязали АйЮ и Суки с еднакви суичъри на Баленсиага. Естествено не са ги снимали за ръка, дори не са били на едно и също място и в един и същ ден, за повече от 3 години връзка те нямат ни една такава снимка, но знаем че в Корея част от демонстрацията на отношения при знаменитостите е такава- еднакви предмети, дрехи и т.н.. АйЮ е снимана навън, Суки дни преди нея е пуснал снимка с въпросния суичър във влог. Качеството на снимката на АйЮ е в много лошо, в близък план и не ми се видя еднакъв цветът, но пък щом новината е вирусна и корейците са във възторг, значи дрехите съвпадат. Общи снмки нямат, но потребителите на интернет се радват че щом еднаквите визии са пуснати в началото на годината, напомняло на потвърждение от Диспач с техните  новогодишни статии за нечии отношения.
Не мога да предам с думи цялата бъркотия която накъдриха нетизените за двойката АйЮ/Суки, включваща неговото ново заглавие, в което се снима с Шин Мин-А и Джу Джи Хун "Вторият съпруг на кралицата" със сравненията със сериала в който се снима АйЮ "Перфектната корона". С ИИ сцена от Короната където Сокчо е в парадна униформа на принц са го превърнали в Суки. Нататък продължават със сравненията, че той е в ролята на втори съпруг на кралица, АйЮ втора щерка на чебол и омъжваща се за втория принц, наследник на короната. Заглавията Втория съпруг на кралицата и Съпругата на принца от 21 век също си приличали. Чак се замотах. АйЮ пък  я сравняват и по линия на Хе ЮН- химия, взаимодействи със Сокчо, тези дни двете ги видях в компилация от кадри облечени доста сходно целите в червено в новите си образи, но видеото беше блокирано заради развихрилите се спорове... А сериалите им дори не са излезли на екран, здрави нерви им пожелавам на всички актьори  Joy

За разнообразие Сокчо  с антураж само от трима, всички на електромобилче на летището в Тайпе, обикновено пътува с  5-6 човека винаги е и с 2 стилистки, но тук е една. Много кратък престой, очевидно графикът на снимките не позволява повече- пристигна 3 часа преди наградите и днес трябва да се прибере.
https://youtube.com/shorts/MMBHx3XFvN0?si=Osaf3uPZJCGLRr26

Агенцията им с Ли Че Мин е пуснала това,  занасят се нещо с ръста си, а накрая показват два жирафа Joy На мен ми се струва че Сокчето е с 2 см повече от ЛЧМ който официално е 190 см.
https://youtube.com/shorts/_oBvyjz6qBk?si=xJ079DYB_FU-2zcL

Много, много много красив Мун Санг Мин с колежката си Нам Джи-Хьон във фотосесия за Сингълс Корея. Мисля че двамата в момента са, или всеки момент ще излязат на екран с костюмна драма. Мисля че след няколко години това момче ще бъде една от най популярните корейски знаменитости, много е красив, но му трябва роля за изстрелване.
https://youtube.com/shorts/gfeJFhpGJE0?si=HgD262LS4pmtCXks
https://youtube.com/shorts/A-i3vmGqcvA?si=ef2Lh9gCFaPN2FnT

Чанг Ки йонг в реклама на нещо
https://youtube.com/shorts/pQBqzzBxkaI?si=mx4fn27c1kNViMyw

# 176
Сериалът на Мун Санг Мин и Нам Джи Хьон, To My Beloved Thief, вече се излъчва. Днес е 4-ти епизод.
Още не съм го поглеждала, но тези дни ще вредя и него в програмата.

# 177
Редактирано.
---------------------------------------------------
Нямам представа какви ще са ми усещанията примерно след няколко часа, т.е. след няколко епизода. Но съм напреднала със сериите на Паковия сериал и отбелязвам, че стават гледаеми. Е, признавам си, че част от гледането включва раменцата му Wink, но за да съм обективна, ще добавя, че всъщност хубавата екранна химия между него и партньорката му са може би най-голямото достойнство на сериала за момента. Към края може и други неща да ми допаднат. Много естествено и леко им се получават сцените и когато се обичат, и когато не се разбират, и когато се провокират. Но гледам на вдигната скорост, че иначе нямам нерви с протакането в сюжета.

Агънцето много си го харесах още от оная Пепеляшка. Не бързам да му почвам новия сериал, но ми е в листата.

-------------------------------------------------
На състоялата се снощи в Лос Анджелис 83-тата церемония по връчване на наградите „Златен глобус“ имаше забележимо к-поп присъствие.  Kpop Demon Hunters отнесе Best Original Song in a Motion Picture (най-добра оригинална филмова песен) със “Golden”, както и наградата за най-добър анимационен филм (Best Animated Motion Picture). Сред поканените на церемонията e присъствал Джошуа от Севънтийн. А Лиса от Блек Пинк, заедно с Приянка Чопра, връчиха наградата за Най-добър телевизионен актьор на Ноа Уайли за "Пит".
https://www.instagram.com/p/DTZNkzdkWNT/?utm_source=ig_embed&utm … video_watch_again
Лиса пристигна на червения килим, облечена,  очевидно вдъхновена от стария холивудски стил, в драпирана черна рокля с прозрачен топ от колекцията пролет/лято 2026 на Jacquemus.
https://x.com/lalisahourIy/status/2010476348926537838

Последна редакция: пн, 12 яну 2026, 08:39 от profi_1

# 178
  • Варненска клюкарка
Каква нежна двойка са на младини Рейн и Ким Те Хи
https://www.youtube.com/shorts/JoxWrZzjFMI

Впрочем вчера като писах за АйЮ и Суки и радостта на феновете им че са ги видели облечени еднакво, забравих да сложа това нежно видео, потребители бяха коментирали че Диспач също е сюрпризирал с разкрития че Рейн и Те Хи са двойка на един първи януари. Така връзката им е станала публична, както години след това връзката на  АйЮ и Суки, които са направили отношенията си публични след  публикация на Диспач в последния ден на 2022. Припомниха че навремето Рейн и Те Хи също са се появили с еднакви суичъри, разбира се също били  снимани поотделно в различни дни на различни места, а малко след това са се оженили. Намеци правят феновете за АйЮ и Суки, отброиха и срока на връзката от 3,5 години, било време за следваща стъпка. Не че вярвам че ще предприемат такава, поне не тази година, но сравненията ми бяха интересни.

Онзи ден видях снимки на новобрачните Шин Мин-А и Ким У Бин в Барселона където си прекарват медения месец, бяха снимани в гръб докато се консултират със служителка в бутик, а по рафтовете видях лусозни чанти и аксесояри.

Кощмарът на всяка знаменитост да се появи облечена като друга знаменитост - преди около 40 дни показах Хе  Юн в този тоалет на Балмен, в който тези дни се е появила айдълката от Бейби монстър Ю А Ин. На мен и двете ми харесват, но коментират че това не е тоалет за плоската предна част на айдълката и повече ги радва добре оформения ханш на Хе Юн.
https://www.youtube.com/shorts/VthGcnEbeS8

Онзи ден излезе поредната реклама на Хе Юн за предстоящото да се излъчи тази седмица интервю в ток шоуто You Quiz on the Block, къдегто ще потанцува и ще споделя. Едно от нещата с акцент в рекламата беше за комплексите и заради ниския и ръст - била висока 158 см. За корейка на мен хич не ми се вижда ниска, в масовката на Бегача около нея момичетата бяха също толкова високи, особено в една сцена в последна серия имаш към 20 на жени все толкова високи, колежката и в сериала дори и по-нисичка от нея, а коментиращите под видеата където говори за ръста си пишат че картинката в шоу средите е силно изкривена с високите айдълки и актриси с ръст над средния. Споделящите добавяха в коментарите собствения си ръст и ми направи впечатление че имаше и под 150 см...

Ломон и Хе Юн в поредна реклама
https://www.youtube.com/shorts/P3neWpAheus

Май съвсем не случайно и агенцията на УСокчо също онзи ден пусна  видео в което той и Ли Че Мин се занасяха един друг с високия си ръст когато се срещнаха в подземния паркинг на сградата където се проведоха наградите на МВС на 30 декември. А видеото накрая приключи с анимационна картинка на среща на два жирафа Joy Сложих го сложих в предишщното ми мнение.
Аз от това което съм чела, айдъли и актьори рядко са точни до сантиметър когато стане дума за ръста им. Често по-ниски актьори освен токовете на обувките, нътре в самите обувки използват и спецални повдигащи стелки и така порасват с 5-7 см. Сокчо пък последните години е "пораснал" от официално обявения си ръст в моделския си бук от 187 см, после като е минал моделския период и е започнал да се снима като актьор е "станал" 189 см, миналата година сам каза 190, когато за пореден път се избъзикаха с това на едни награди, а на вчерашното видео с ЛЧМ макар и с много малко се вижда че е по-висок и от него, момчето с официален ръст от 190 см. Навремето турскя ни любимец беше се разпрострял по темата за мжете работещи на модния подиум че трябва да се побират в определени парамери и в модните среди се приемало че това е ръст от 188 см, вероятно за да са по калъп на дефилетата.
При жените причините за ръста им е хормонания фон през пубертета - лош апетит- високо момиче, голям апетит и хранене с много мазнини -ниско момиче...

# 179
Сега разбирам защо ръстово съм от калибъра на Хе-Юн Joy. Белл Hands Thumbsup

Току що довърших Surely Tomorrow. Последните две серии бяха хубави, но корейските сценаристи нямат никакви шансове да им простя, че ме разреваха в последния епизод. Толкова ли не можаха да измислят друг начин да съберат главните, та трябваше да "убият" приятеля им! Cry Като изключим това, финалът е хубав. Фирмата просперира, ръководена от Главната. Лошите си получиха урока и заслуженото. Главният не можеше да остане повече далеч от Главната и си я хвана за ръка(пряко и преносно). А накрая сериалът свърши с това как хукнаха да си правят бебе.
В резюме ще кажа, че ако човек след въвеждащата първа серия, пропусне следващите 5, няма да е загубил кой знае колко. И без това кой и какво е правил в миналото, долу-горе се прояснява в последните 4-5 епизода. Героят на Пако е една идея по-мек, разбиращ и обгрижващ, отколкото му подхожда на него като роля. Определено мисля още малко тестостерон нямаше да е излишен. И пак да повторя, че химията между Главните е по-големият плюс на сериала, сюжетът може да го оставим настрана.

Общи условия

Активация на акаунт