WIZZAIR - 52

• 8 552
  • 162
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Полетите София - Прага стават ежедневни за цялото лятно разписание - от края на март до края на октомври.

# 106
Еее, добра новина, значи има интерес!
А самолетите до Кишинев, доколкото разбрах (от познати, които вече са пътували) са били пълни с украинци, което значи, че линията няма да я закрият скоро. На хората им е по-близо от Кишинев да пътуват до Украйна.

# 107
  • Пловдив
Здравейте, този куфар става ли за  priority, има обаче разлика  1 см от техните изисквания, не знам какъв да купувам ..

https://wings24.bg/bg_BG/p/%D0%9A%D0%B0%D0%B1%D0%B8%D0%BD%D0%B5% … 7%D0%9E%D0%92/230
Става. Впрочем да се похваля с моето мини куфарче с махащи се колелца размер 40*30*20. Изключително удобно и практично, вместо раница! И Уиз и Раян нямаха никакви проблеми с такова куфарче. Единствено, се оказа, че Раян нямат едно и също пространство под седалките. Колони C и D имат по-малко пространство под седалките от другите колони. С Уиз такава разлика не забелязах.
И за пореден път с Уиз, на летище София никой никаква декларация за дете от другия родител не ми поиска! Граничен полоцай стои до гейта и си свирка.

Здравейте! Може ли линк към куфара. Стана ми любопитно, много го похвалихте🙂

# 108
  • * Under the stars *
След няколко дни ще пътуваме Лутън-Варна с почти 5 месечно бебе като аз ще остана около 2 месеца с него в България. Понеже е на адаптирано мляко, а това което е в България било по-различно като състав от това тук в ЮК ( нищо, че е една марка ) трябва да замъкна около 10 кг. Някой ми беше споменал, че щом е толкова голямо количество, трябвало да се декларира 🤔 Това вярно ли е? Цялото количество ще е в чекирания багаж. Също така мога ли да го пресипя в прозрачни пликове ( от тези за замразяване на храна примерно, с цип които са) с цел да не заема толкова място. Че 11 кутии къде ще ги събера не ми се мисли Simple Smile

# 109
  • Майничка
Няма ли опция да го изпратиш предварително по превозвач до България, с все кутиите?

# 110
не мисля, че има някакъв проблем
вижте сайта на митниците, там са правилата, авиокомпанията въобще не се интересува
то в 99.9 % от случаите като минеш през коридора "нищо за деклариране" няма да тте погледнат

# 111
10 кг адаптирано мляко, пакетирано в индивидуални пликове, ако е на турско летище ще ти е голямо гавоболие, водят го контрабанд с търговка цел и млечни (животински) продукти са забранени за внасяне..., но за Варна, България, Шенген... Кой знае... Rolling Eyes Аз не бих рискувала, има някакви количествени и парични прагове, които не са ми много ясни. Виж чл. 51а от ППЗДДС. Можеш да изпратиш запитване до Агенция Митници. Куфарите минават през скенер преди да ги пуснат за взимане на лентата. Ако имаш нещо за деклариране и не го декларираш, могат да те хванат и да те глобят.
В customs.bg > Информация за пътуващи има качени някакви докх файлове, уж, за информация...

Полета ви извън Шенген ли е бил?
Не, в Шенген. За пореден път никой не ми поиска декларация.

# 112
Не се проверява съдържанието на чекирания багаж. Пренасяла съм добавка - протеин (бял прах), не в такова количество, но без проблем.

# 113
Здравейте, този куфар става ли за  priority, има обаче разлика  1 см от техните изисквания, не знам какъв да купувам ..

https://wings24.bg/bg_BG/p/%D0%9A%D0%B0%D0%B1%D0%B8%D0%BD%D0%B5% … 7%D0%9E%D0%92/230
Става. Впрочем да се похваля с моето мини куфарче с махащи се колелца размер 40*30*20. Изключително удобно и практично, вместо раница! И Уиз и Раян нямаха никакви проблеми с такова куфарче. Единствено, се оказа, че Раян нямат едно и също пространство под седалките. Колони C и D имат по-малко пространство под седалките от другите колони. С Уиз такава разлика не забелязах.
И за пореден път с Уиз, на летище София никой никаква декларация за дете от другия родител не ми поиска! Граничен полоцай стои до гейта и си свирка.

Здравейте! Може ли линк към куфара. Стана ми любопитно, много го похвалихте🙂
И аз се включвам с такава молба в темата. Благодаря предварително!

# 114
  • София
Не се проверява съдържанието на чекирания багаж. Пренасяла съм добавка - протеин (бял прах), не в такова количество, но без проблем.
Не е вярно, че не се проверява.
Проверява се и то с много по-мощни устройства от тези на ръчния багаж и рамките. Именно затова техника не трябва да има в чекирания.
Те отлично са видели белия прах и отлично са разбрали какво не е, без да ти отварят куфара. Но непроверен не е минал.

# 115
  • Майничка
Проверява се, разбира се! В Мюнхен една колежка щеше да изтърве полета заради забравен четец или допълнителна батерия в чекирания.

# 116
  • Пловдив
С това количество и така пакетирано, рискът да го помислят за друго и да "претарашат" качествено е напълно реален 😊

# 117
Багажите го гледат на рентген. В САЩ и може би другаде даже ги отварят. Ама дали праха ще е проблем не мога да кажа, мисля, че могат да разберат какво е без да го унищожават.
Аз обаче мисля, че да носиш 10кг бебешка храна в място, където има от същата не е смислено. Дали наистина има чак толкова голямо значение? Бебето някакъв здравословен проблем или алергия ли има, та е абсолютно необходима точно тази формула?

# 118
Защо да се унищожава храната? Има кучета за тази цел, ако те надушат нещо се взимат проби и ако е чиста се връща. При такава проверка обаче ще има доста време да се поседи на летището.

# 119
  • София
Да добавя и нещо, което не е свързано с пътуването. Млякото има кратък срок на годност след отваряне на кутията. Дали ще е добро в края на периода, ако е пресипано в пликчета?

Общи условия

Активация на акаунт