Термин Август 2026

• 8 153
  • 240
  •   2
Отговори
# 225
Моята АГ каза,че тамифлуто го дават след 12 седмица.

# 226
При мен грипа мина отвратително.. хванахме го докато бяхме във Виетнам, където казаха, че съм получила и бактериална инфекция (не знам, какво точно, но мъжът ми беше диагностициран с двустранна пневмония.) За инфекцията пих аугментин (в последствие аг тук, каза че в начална бременност е Ок). Но месец по-късно още влача кашлицата. И аз бях само на парацетамол, витамини и сироп за кашлица. Тук в Италия го водят вариант К, много по-агресивен от предишни години. Скорошно оздравяване на всички!

# 227
И моят син ми донесе грип от градината. За щастие го изкарах без темп и само с лека болка в гърлото, но при мен играе и ролята, че три години се ваксинирам, а и миналата година януари отново боледувахме с грип А вкъщи.

# 228
Здравейте отново,

днес бяхме на фм и всичко изглежда, че се развива прекрасно. Както бях писала преди няколко дни, заедно с часа, имах запазен и пренатален тест, като аз бях запазила най-разширеният пакет. При провеждане на интервю, гинеколожката ми каза, че абсолютно няма смисъл да се прави в нашият случай такъв, и че при липсата на аномалии в семейството, те винаги препоръчват да се започне с базовият пакет - тризоми + пол. Казаха ни същото, което и друга съфорумка беше писала по-рано - т.е. че микроделеции и кариотипи и т.н. са все още само изследвания и че няма достатъчно информация и гаранция за резултатите. Тестът, който направихме ние в Хуманитас е Prenatal Safe, иначе бяхме запазили Prenatal Safe Karyo Plus. Резултатите ще излязат на 29ти януари, като ако не дай си Боже има проблеми, ще звъннат по-рано (надявам се, да не получаваме изобщо обаждане).
Надявам се и желая на всички майки (а и на всички останали), на които предстои този тест, да бъде всичко наред и да се радваме заедно на бременностите ни!

Последна редакция: пн, 19 яну 2026, 18:13 от ReniDB

# 229
И аз вчера ходих на първа фетална морфология. Бебето не беше много кооперативно, но след но шпа и малко почивка реши да съдейства. Всичко изглежда наред. Пол следващия път.

# 230
Момичета, аз да се похваля - изписаха ме днес, всичко с бебчето е наред, кървенето и болките ги няма на този етап. Казаха повече почивка и да се пазя, но не съм задължена да съм 24ч на легло Tada
На прегледа преди изписване - бебчето дори хлъцна Heart Eyes за отлепянето нищо не казаха, но на този етап се доверявам, че всичко е наред щом ме изписват.
Продължавам с терапията с Утр0г€ст@н и Н0шп@ по необходимост (макс 3х2).

На 02.02. съм на комбиниран скрининг и ранна ФМ в МЦ Щерев, при д-р Калев.
BlushHeart

# 231
Здравейте! Аз също миналата седмица пуснах пренатален тест и чакам резултати. Бях на преглед и всичко е наред. През цялото време махаше и подскачаше, вече е много голямо за вагинален ехограф. По размери върви седмица напред. Другата седмица съм на първа фетална.

# 232
Дами,как сте с хормоните? Аз никога не съм била толкова чувствителна и ревлива. Не мога да се търпя и съм много нервна 😭 Преди малко исках да набия една жена,която си го просеше,но знаех,че това не съм аз,а хормоните и замълчах 😅😅 Ужасно е!

# 233
И при нас вчера много шаваше и даваше да му видим само главата Sweat Smile даже ме накараха да хапна нещо сладко, че да се размърда. През цялото време само мърдаше с ръце, едвам хванахме една свястна снимка. Satisfied
В коя седмица сте, че не използват вагинален? При мен вчера в 12г.с. (потвърдена) се видя най-добре само с вагинален.
Здравейте! Аз също миналата седмица пуснах пренатален тест и чакам резултати. Бях на преглед и всичко е наред. През цялото време махаше и подскачаше, вече е много голямо за вагинален ехограф. По размери върви седмица напред. Другата седмица съм на първа фетална.

# 234
  • София
Габи,новото ми хоби е да гледам умиляващи клипчета по ИГ и да рева като кон!😅 ММ много ме дразни понякога.😬

# 235
Досега от началото само с коремен ехограф ме гледат.

# 236
Бях 11+2, но апаратът го измери 12+6. Иначе много ми се спи, като мечка зимен сън 🙂‍↕️ нямам търпение и това да мине, че да съм адекватна вече
И при нас вчера много шаваше и даваше да му видим само главата Sweat Smile даже ме накараха да хапна нещо сладко, че да се размърда. През цялото време само мърдаше с ръце, едвам хванахме една свястна снимка. Satisfied
В коя седмица сте, че не използват вагинален? При мен вчера в 12г.с. (потвърдена) се видя най-добре само с вагинален.

# 237
И аз днес бях на преглед, измериха ни 8+1. Вървя г/д 7-8 дни назад, както си беше и по положителния тест. След 2 седмици ще пуснем пренатален, а утре ще се обадя за час за ФМ. Продължава да ми е доста зле през деня, но поне успявам да спя, а сутрин не ми се става. Жалко, че имам среща в 9:30. Joy
Вчера пратих мъжа ми за Емил след като повърнах, а от аптеката му дали ЕмоСтоп, защото "сигурно било същото със сменена опаковка". Добре, че става въпрос за хранителна добавка, а не за лекарство, че дори не са си направили труда да погледнат състава. Та ЕмоСтоп не работи за мен. То май е като Антиметил + малко мента.

# 238
Здравейте, вече цяла седмица съм със запушен нос и не ми помагат нито инхалациите, нито промивките с физ. разтвор. През нощта прибягвам до еднократно пръскане на капките Муконазал, които са единствените, които ми действат по принцип, макар че не са особено препоръчителни през първия триместър. Не се подобрявам, спрях използването на капките, но от вчера имам и кръвотечение от едната ноздра. Дали някоя от вас е имала подобна ситуация? Моля за съвет как да се справя със запушения нос, без да има вреда за бебето. Благодаря предварително!

# 239
  • София
Мария, и аз съм така. Нон стоп промиване със спрейче с морска вода. Не е усу ефект,но пак е нещо.😵‍💫

Общи условия

Активация на акаунт