Термин Август 2026

• 7 863
  • 230
  •   5
Отговори
# 210
МамаГар, стискам палци и се моля всичко да бъде наред!

Пренатални тестове: тук в Милано, цените започват от 350€ за базовите тестове (само трите тризоми). Аз запазих преглед и тест в частна болница, където пакета е по-разширен и включва микроделеции, пол и т.н. ФМ заедно с тест са на цена от 900€. В понеделник все пак се надявам да успеем да видим и дали според размерите всичко изглежда наред. Забравих да питам, колко време ще отнемат резултатите.

Относно симптомите: от самото начало съм изключително изморена със запушен нос и нямам особен апетит. Към осма седмица започнаха моите мигренозни пристъпи, които приключиха (надявам се завинаги 😂) преди няколко дни (единадесета седмица и някои ден). От около 10 дни ми се вие свят (предимно следобед), но при прием на въглехидрат ми минава. Чувствам се късметлийка, че поне не ми се гади/ повръща, защото не знам как щях да успея да се върна към работният процес.

# 211
МамаГар, стискам палци и се моля всичко да бъде наред!

Пренатални тестове: тук в Милано, цените започват от 350€ за базовите тестове (само трите тризоми). Аз запазих преглед и тест в частна болница, където пакета е по-разширен и включва микроделеции, пол и т.н. ФМ заедно с тест са на цена от 900€. В понеделник все пак се надявам да успеем да видим и дали според размерите всичко изглежда наред. Забравих да питам, колко време ще отнемат резултатите.

Относно симптомите: от самото начало съм изключително изморена със запушен нос и нямам особен апетит. Към осма седмица започнаха моите мигренозни пристъпи, които приключиха (надявам се завинаги 😂) преди няколко дни (единадесета седмица и някои ден). От около 10 дни ми се вие свят (предимно следобед), но при прием на въглехидрат ми минава. Чувствам се късметлийка, че поне не ми се гади/ повръща, защото не знам как щях да успея да се върна към работният процес.
Благодаря за подкрепата, засега май нещата вървят на добре. Кървенето и болките са овладяне, системи ми пускат 3 пъти на ден, но още имам позволение да ставам само за тоалетна.

Относнозапушеният нос - не съм имала, но знам че е нормално и може да продължи до края на бременността. Заради засиления кръвоток и отекла лигавица е. Съвет който бях срещала е да пръсгате спрей с морска вода, макар че той освен да свива - и изсушава лигавицата. Ако положението стана много зле - АГ може да ви предпише спрей, но на всичкоте пише май че не стават за бременни. Доста неприятно е като цяло. Пожелавам дискомфортът бързо да отмине!

# 212
MamaGar, стискаме палци всичко да се нареди 🙏
Слънце, аз ще ходя на фетална при Стоилов в Пловдив, там ми е по - удобна дестинацията, София ми идва твърде далеч.

# 213
Здравейте отново и от мен имам един въпрос . Нормално ли е толкова много да повръщам не знам как да ви го опиша не е сутрешно гадене понеже сутрин не повръщам но когато хапна нещо и веднага трябва да бягам до WC само когато ям портокали не е така ай не съм качила нито един грам даже другата седмица влизам в 12 седмица моля някой да ми каже нещо защото вече почвам да се плаша за мен не е нормално да повръщам всичко което ям 😊
Благодаря предварително.🙏😊

# 214
Рая, мисля ,че не е страшно, стига да успяваш да задържаш течности, все пак се консултирай с АГ, аз с първата бременност свалих 5 кг първия триместър ( при все ,че бях 56 отначало). Всичко, което хапнеш ли повръщаш ?
Моята АГ ми препоръча Емил хапчета , Антиметил, Емо стоп, може да опиташ с някое да видиш дали има полза.

Последна редакция: нд, 18 яну 2026, 13:52 от Espresso

# 215
Здравейте отново и от мен имам един въпрос . Нормално ли е толкова много да повръщам не знам как да ви го опиша не е сутрешно гадене понеже сутрин не повръщам но когато хапна нещо и веднага трябва да бягам до WC само когато ям портокали не е така ай не съм качила нито един грам даже другата седмица влизам в 12 седмица моля някой да ми каже нещо защото вече почвам да се плаша за мен не е нормално да повръщам всичко което ям 😊
Благодаря предварително.🙏😊

Провери симптомите на Хиперемезис гравидарум. Това е най-изострената форма на гадене и изисква медицинска намеса.

# 216
Рая, мисля ,че не е страшно, стига да успяваш да задържаш течности, все пак се консултирай с АГ, аз с първата бременност свалих 5 кг първия триместър ( при все ,че бях 56 отначало). Всичко, което хапнеш ли повръщаш ?
Моята АГ ми препоръча Емил хапчета , Антиметил, Емо стоп, може да опиташ с някое да видиш дали има полза.

Да за съжаление абсолютно всичко което хапна повръщам,единствено течности и плодове но не мога да се храня само с плодове нали с мен лекарите са малко трудна работа понеже аз живея в Ирландия тук до 3/4 месец не те поглеждат даже все още чакам да ми пратят писмо да ходя на първи преглед 🤷🏻♀😊

# 217
Най - важното е ,че течностите не ги изхвърляш , защото най - опасно е обезводняването. Щом поемаш плодове пак е добре, на мен също като ми са гадеше много предните седмици само на плодове карах. Вършат работа за режим на оцеляване.
Препоръчват витамин Б6 в такива случаи, това лекарство Емил например го съдържа, предполагам има някакви подобни за бременни там, потърси.
Съжалявам ,че така ви неглижират в чужбина. Започвам да ценя бг здравеопазване.

# 218
  • София/Дружба
И аз съм със същия тип повръщане - без да му се гади и предимно вечер. В 9 г.с. съм,  започна се от края на 7г.с. Най-новата гадост е световъртеж.

# 219
Моята щерка я лепна грипа, мрън....
Пожелайте ми успех....

# 220
Стискам палци да не се заразиш. Аз в момента съм болна от грип. Първия ден беше ужасен, температурата не спадаше под 37.5.  На втория вече има светлина в тунела. Поне температурата не беше много висока 38.4-38.5 и успявах да я държа под 38, но чак на втория ден падна до нормална Т.
Надявам се утре вече да нямам Т.

Моята щерка я лепна грипа, мрън....
Пожелайте ми успех....

# 221
Dream , с какво се лекуваш , освен парацетамол? Пожелавам ти утре вече да си топ.

# 222
Биозин мама, вит Ц и парацетамол.
Много течности и плодове. За кашлицата инхалации с физиологичен разтвор, сега за хремата пръскам хипертоничен разтвор Тонимер.

Dream , с какво се лекуваш , освен парацетамол? Пожелавам ти утре вече да си топ.

# 223
  • София
Тамифлуто не може ли да се приема от бременни?

# 224
На някои места четох, че може, но на мен не ми го изписаха. За щастие имам подобрение.
Тамифлуто не може ли да се приема от бременни?

Общи условия

Активация на акаунт