Термин Август 2026

• 7 711
  • 228
  •   1
Отговори
# 180
Момичета аз да питам някоя от вас започна ли да приема витамини за бременни? Моя Аг каза да продължа с фолиевата киселина само но аз забравих да го питам за другите витамини 🙄

На мен ми изписаха пре мама дуо още в 4 седмица, последно като ходих ми изписа и биозин мама заради грипната обстановка.

# 181
Аз пия Pregnacare Max още от самото начало + choline 400 mg + DHA си набавям допълнително. Във втори триместър ще започна да пия и магнезиев глицинат. Добавям, че още преди да забременея пиех фолиева киселина. Препоръчителнат доза тук по време на бременност е 400/ 800 мг, но моят гинеколог прецени, че няма нужда.

# 182
От АГ имам изписана само фолиева, а ендокринолога ми изписа вит Д и б12
Момичета аз да питам някоя от вас започна ли да приема витамини за бременни? Моя Аг каза да продължа с фолиевата киселина само но аз забравих да го питам за другите витамини 🙄

# 183
Тези витамини не са изобщо напълно достатъчни. Информирайте се допълнително.

# 184
  • София
Освен ФК, пия вит Д, DHA, холин,  магнезий. Живот и здраве, втория триместър ще добавя и комбинирани витамини.

# 185
И аз ще ги добавям след 12та седмица, достатъчно ми се гади от фолиевата киселина.. 😅

# 186
Достатъчно съм информирана и си следя дефицитите. Освен това имам доверие на лекаря ми. Как преценихте, че не са достатъчно?
Тези витамини не са изобщо напълно достатъчни. Информирайте се допълнително.

# 187
Момичета, вчера пуснах пренаталния тест - спряхме се на Niptify на cells genetics.
Докторът се беше съгласил да сменя Фраксипарин с Клексан, защото иглите на фраксито ми идваха много тъпи. С клексана ми е по-добре, но е доста по-скъпичък.
Оплаквам се от чести главоболия. Той ми увеличи магнезия по този повод и ми каза, че освен парацетамол в по-тежките моменти, мога да си топя краката в гореща вода с морска сол. Изненадващо, вчера това доста ме облекчи.

Иначе най-големия ми проблем в последно време е настроението. Лашкам се между раздразнителност, еуфория и депресивна потиснатост. Много е тегаво!

# 188
Аз приемам прегнакеър, мефолиева, витД 3000, омега 3. Всички витамини пия след основно хранене, за да не ми се гади. Имам приятелка, която не пи абсолютно нищо, дори и фолиева киселина, и си изкара бременността успешно. Но сега в този сезон особено, витамините са много важни като цяло.

Клексан слагам от трансфера и ще го слагам до след раждането, но след двете стимулации и трите трансфера (всичките с по 2-3 инжекции на ден), сега клексана изобщо не усещам да ми тежи, освен финансово😀
Иначе освен за иглите, клексана се води по-пречистен и ако сте по-алергични или с чувствителна кожа, фраксипарина не е добра опция.

При мен гърдите също омекнаха, от няколко дни не ги усещам изобщо. Ще си чакам “присъдата” другата седмица 😀

А това с накисването на краката в гореща вода се чудих наскоро дали е позволено, при положение, че трябва да се избягват горещи душове. Ще го пробвам и аз.

# 189
Холина и дха препоръчани ли са ви от лекар или сами избрахте марката? Аз се лутам

Освен ФК, пия вит Д, DHA, холин,  магнезий. Живот и здраве, втория триместър ще добавя и комбинирани витамини.

# 190
И при предишната бременност пих Елевит - в тях има всичко, включително фолиева, Д, Б12, но и важните Омега.

Мерили ли сте ТСХ? Предната бременност стартирах с 2.79, с течение на бременността леко се покачи до 3.01 и после спадна 1.15, без да пия нищо. Ендокринолог ми следеше резултатите постоянно и никога не е споменавал ТСХ, че е висока..

Сега е 2.77 и новата ми АГ този път е шашната…вика веднага да почна да пия еутирокс и след 20 дни на ендокринолог да види как се е повлияло.

# 191
  • София
С Tsh никога не съм имала проблем.

Anna, избрах си ги от iherb.

# 192
Аз съм с Хашимото и още преди да забременея бях успяла да сваля ТСХ до около 0.90. Следя си го всеки месец, защото така ми е назначено в момента. Преди да разбера, че съм бременна, приемът ми беше редуване на 100 mcg и 88 mcg. От това, което съм обсъждала с ендокриноложката си, по принцип по време на бременност дозата на хормона често се увеличава (около 25%). Две седмици след като разбрах, че съм бременна, изследвах ТСХ и то се беше покачило до 3. И ендокриноложката, и гинеколожката ми обясниха, че това е нормално, тъй като до около 19 седмица бебето няма собствена щитовидна жлеза и разчита изцяло на майката. Затова ще го следим на всеки 30 дни.

Също така ми обясниха, че ТСХ до 3 вече не се счита за опасно, но е добре постепенно да се понижи. След контролните тестове коригирахме дозата и в момента приемам 100 mcg 5 дни в седмицата и 88 mcg през уикенда. Според мен АГ е дало правилен съвет, но няма нужда за паника, сигурна съм, че всичко ще бъде наред! Blush

И при предишната бременност пих Елевит - в тях има всичко, включително фолиева, Д, Б12, но и важните Омега.

Мерили ли сте ТСХ? Предната бременност стартирах с 2.79, с течение на бременността леко се покачи до 3.01 и после спадна 1.15, без да пия нищо. Ендокринолог ми следеше резултатите постоянно и никога не е споменавал ТСХ, че е висока..

Сега е 2.77 и новата ми АГ този път е шашната…вика веднага да почна да пия еутирокс и след 20 дни на ендокринолог да види как се е повлияло.

# 193
И аз съм с Хашимото, но винаги съм била на ниски дози. Кигато пуснах кръвен за бременност, пуснахби ТСХ, беше 0,500. След около 3 седмици вече беше над 3, та започнах пак прием на еутирока, преди това месвци не пиех. Сега вече е под 2 и ще го следим само. Но следяр и други хормони, не само тсх.
Аз комбинирани витамини никога не съм приемала. Док ми иьписва отделни неща, според седмиците и нуждите. Пия обикновено гилеми дози желязо. Както и магнезий (кигато стигна седмицуте да го включим)  а в обикновените витамини няма как да ми стигнат заложените дози. Отделно има витамини и минерали, които се приемат по определен начин ( желяьо винаги с поне 2 часа разлика от магнезий и млечни продукти, вит Д е дибре след ядене на нещо маьно, ако не е подготвен, магнеьий е добре с млечни, зашото калция му помага да се усвои....)

# 194
До 12  седмица е нормално да бъде повишено, около 13-14 седмица май започваше  да работи щитовидната жлеза на бебето.
При предишната ми бременност имах леки повишение и след това си се нормализира. Ендокринологът, при който ходех тогава ми обясни, че точно така ще стане и няма място за притеснение.

И аз като Алиссс никога не съм пила комбинирани витамини. Когато има нужда са ми изписвани по отделно най - често б12, желязо, магнезий, вит. Д след като са ми направени изследвания.

Последна редакция: пт, 16 яну 2026, 20:32 от Dream35

Общи условия

Активация на акаунт