Термин Август 2026

• 11 366
  • 366
  •   2
Отговори
# 330
Май преобладават момченца за сега или така ми се струва. Grinning
При нас пулсът беше 170 на последния преглед и докторката на шега каза, че е мъжки пулс. И сподели, че напоследък само момченца са при тях в клиниката.

# 331
Ох толкова в миличко да те гушне момченцето ти и да ти каже "Мамо много си красива!"
Май преобладават момченца за сега или така ми се струва. Grinning
При нас пулсът беше 170 на последния преглед и докторката на шега каза, че е мъжки пулс. И сподели, че напоследък само момченца са при тях в клиниката.

# 332
Момичета, излезе и нашия преналатален! Всичко е наред и ние чакаме момченце☺🩵
Сега остава и феталната да мине след седмица. Честито на и на всички останали за хубавите новини!🍀

Слънце, при мен пулса беше 183 на последния преглед, което се води висок пулс като за момиче, ама явно наистина тези неща не са верни 😀

Иначе пък около мен тази година има доста приятелки, които чакат бебета и всички са момичета, а от групичката ни тук повечето са с момченца засега☺

# 333
Честито на всички за прекрасните новини 🤍 А това за пулса и пола на бебето не то разбирам 😀 Аз имам момиченце и помня му пулса и беше около 140 ,даже и фетален доплер си купих и от време на време си я слушах в къщи за мое успокоение преди да започна да я усещам активно 🤍 Дано този път да имаме момченце силно се надявам въпреки вътрешното ми чувство че ще е пак момиченце 😀 Важното и да е живо и здраво както се казва аз нямам претенций за пола ,но таткото този път има а до момче абсурд да караме 😀

# 334
Момичета, кога планирате да кажете или вече сте казали (в коя седмица го направихте, ако да) на родители и приятели? Аз днес официално съм 12 седмица и още никой освен форума, където съм анонимна и лекарите не знаят... притеснено ми е, заради предишните загуби.

# 335
  • София
И аз като човек с предишни загуби,,мисля да кажа когато (ако) вляза в 13г.с.

# 336
При нас знаят родителите ни още от началото ,някак си така го усетихме и споделихме. Близки и приятели все още не знаят но като мине БХС мисля да споделя на още някой че не издържам 😀

# 337
При нас знаят само родителите ни . Днес съм 12+4 и все още не смея да казвам на приятели и познати . Може би ще си мълча докато не ми проличи 🤭

# 338
Аз казах на майка ми веднага след чхг. На останалите по-близки приятели и семейство на Коледа (около 8 г.с.). Много чакано бебе е и нямах търпение да споделя, а и при един евентуален аборт (недай си Боже) не исках да преминавам през това сама.

# 339
Ние също въпреки загубата споделихме на родители и най-близките приятели. Нямаше как 2 месеца да го скрием от тях, тъй като сега се пазим от грипа, никъде не пътуваме, което е неприсъщо за нас. А и е много дълго чакано, даже бяхме решили януари да заминаваме за Турция.
Другата седмица съм на преглед в 10 г.с и много се притеснявам дали всичко ще е наред.
Иначе на всички останали приятели и роднини ще започнем да казваме някога постепенно след БХС, към края на февруари. Само всичко да е наред. Hands Pray

# 340
Аз мисля да кажа тази седмица в 12-та на нашите, след разширен пренатален, морфология и излезе разширения БХС, всички рискове са едно на много хиляди. На най-близките приятели другата седмица, а останалите когато си проличе. Терсене ми е просто, заради предходните пъти.

# 341
Ани, вие кой пренатален пуснахте?

# 342
Най-големия пакет на VERACITY, Синево, от сайта има 10% отстъпка и излиза към 740 лева - стотици по-надолу от на другите, които са без микроделеции при това. От това никога не бихме спестили пари, но Чучумишев ни каза, че всички са едни и същи и цената варира от това докъде се праща и маркетинг. А този се оказа, че си е някакъв световен и известен, с много клинични проучвания и си е напълно достоверен, колкото останалите скъпи. Общо-взето наистина е едно и също и няма смисъл да се дават, според мен, пари за марката и по-добре за други бебешки работи.

# 343
Здравейте, ще съм ви супер благодарна, ако някоя от вас ми разясни как стоят нещата с осигуряването по време на майчинство. Поема се от работодателя или от държавата?
Не видях дали е отговорено на въпроса, затова си позволявам да отговоря аз, моля ако допускам грешка някъде - да ме поправите, дами!

Вие работите, от заплатата ви се удържат определена сума всеки месец за осигуровки (60% плаща работодателят, а останалите 40% се взимат от вашата брутна заплата). Когато излезете в болничен преди термин, с който започва 'майчинството' - работодателят продължава да плаща здравни осигуровки за вас (без тези за риск бременност и майчинство), а от 'държавата' (НОИ) ви изплащат сума която технически сте трупала с платените осигуровки (90% от среднодневното ви възнаграждение за последните 24м).
Ако се върнете на работа преди изтичане 2г от раждането на детето - работодателят и вие пак плащате осигуровките ви (плюс тези за бременност и майчинство отново), получавате заплатата си и получавате 50% от обезщетението за отглеждане на дете (майчинството), в случай че не сте разрешила друг да го ползва.

През това време ви върви и стаж, т.е. не се прекъсва.

⚠️⚠️⚠️ ВАЖНО, защото много жени, счетоводства и работодатели не знаят или опитват да извиват ръце - имате ПРАВО на 45-дневен болничен преди термин, но той НЕ Е задължителен. Може да ползвате болничният издаден 45 дена преди термина, може да издадат само за няколко дни преди термина (3, 8, 12...), може да работите докато не ви започне раждането (било то и по време на работа). Не могат да ви принудят да вземете болничния, а за работодателя е по изгодно защото плаща само осигуровки и 2 дена, останалото е от НОИ. Знайте си правата.
Този въпрос го има публикуван на страницата на НОИ, специално аз ги питах преди почти 2г.

По темата с казването на роднини и приятели - при нас още след предишната загуба (бяхме тъкмо казали на родителите) - се заканих че от мен повече дума по темата няма да чуят. Като родя - ще разберат, до тогава може да гадаят дали съм бременна или дебела. Сега с двата приема в болница само си затвърдих решението. Знае мъжът ми, следящото ме АГ и хората от АГ отделението в болницата. Така и ще остане до края!

Последна редакция: чт, 29 яну 2026, 12:57 от MaMaGar

# 344
Нашите родители пък, които още нямат внуци, разбират три пъти за вече загубени бременности, от мъжа ми, докато аз бера душа в болницата, не мога да си представя и на тях какво е - та май ни се иска този път да научат и за живо бебе, което, дай боже, ще се роди когато трябва и здраво.

Общи условия

Активация на акаунт