Термин Август 2026

• 13 587
  • 455
  •   1
Отговори
# 450
Аз по-клоня към газове.. 12-13 седмица са още около 5-6-7см, в плоден сак, който е в матката, която още не се е разпънала кой знае колко. С първата бременност плацентата ми беше предна и си мислих, че усещам нещо по-рано, а накрая след като усетих наистина бебето, разбрах, че съм си въобразявала. Около 19-20 седмица вече можех да кажа, че го усещам.
Сега съм със задна плацента, уж по-рано се усеща, но вчера на БХС-то, като видях колко много се движеше, въртеше и скачаше бебето, аз нищоо не долавях, за съпоставка 12+2 съм.

# 451
Аз по-клоня към газове.. 12-13 седмица са още около 5-6-7см, в плоден сак, който е в матката, която още не се е разпънала кой знае колко. С първата бременност плацентата ми беше предна и си мислих, че усещам нещо по-рано, а накрая след като усетих наистина бебето, разбрах, че съм си въобразявала. Около 19-20 седмица вече можех да кажа, че го усещам.
Сега съм със задна плацента, уж по-рано се усеща, но вчера на БХС-то, като видях колко много се движеше, въртеше и скачаше бебето, аз нищоо не долавях, за съпоставка 12+2 съм.
Ами уж за момента газове не са се появили като симптом, но и аз на всеки преглед миждам че мъничето е активно и все се движи, а не го усещах. Не съм сигурна като за втора бременност колко по-рано е възможно да се усеща. Чакам с нетърпение този момент, най-сладкото е 🥹😍

# 452
Да, и аз чакам с нетърпение, но пък тогава други мисли ме налягат.. 😅 Аз съм си шаш и паника и все ми се струваше, че от много време не е мърдало и т.н. ама, както казах, там проблема си е в мен 😂

# 453
Аз засега се мажа с кокосово масло само, на повечето не ви е първа бременност, затова кой продукт ще препоръчате против стрии? Гледах някакъв в дм с добри отзиви, но се чудя.
Моите гърди всякаш не са мръднали, може би съвсем малко, май ще раста само на корем и дупе 😀
Все още не съм усещала бебето всякаш (края на 12та седмица съм) и на моменти се панирам от това, но гледам да си чакам спокойно ФМ в понеделник.

# 454
С първото дете се мазах най дълго с хидратиращият на CeraVe, просто защото имах огромна опаковка, икономичен е и става и за лице и тяло. Доволна бях. Сега ползвам серията за майки на Мустела, доста плътен е лосионът, не бих казала че е икономичен, но попива добре и е приятен. Пробвах и кокосово масло първият път, но стоеше много мазно, на моята кожа олиа не попиват добре и всички дрехи ставаха мазни. Лосионите и млеката работят по добре при мен. Мазане поне 2 пъти на ден.

Усетите ли сърбеж - значи кожата се цепи, и задължително тичате да се мажете, за да хидратира.

Зависи си от кожата ви. Ако сте предразположена - и с мазане може да излязат, но ще са по малко. Ако не се мажете - може да са много, големи и силно забележими.

# 455
Аз бях изключително нередовна в мазането, само в началото се бях ентусиазирала 😂😂 За щастие нямах стрии, но се мажех с Maternea и Bio - oil.
Честно казано, ако ще излизат, излизат с каквото  и да се мажеш 😔

Общи условия

Активация на акаунт