Термин Август 2026

• 14 871
  • 490
  •   1
Отговори
# 480
Кашмирче, точно на такъв ходех и след 6 процедури нямах никакви косъмчета под мишниците и ниско на корема, но на срамните устни сякаш намаше никаква промяна. Факт, че мина доста време ама не ми се дават луди пари за процедури, от които няма да има ефект 😔

Докато живеех в София, ходех в Инканто до София мол. Сега поддръжката си я правя веднъж годишно - я в Бургас (май вече няма Flushed) я в Милано.

Благодаря, Кашмир! Явно е поредната глупост, а пък и не задълбочих в проучването, просто ми попадна Sweat Smile
Всъщност е действителност, че мъжката сперма е отговорна за много неща по време на бременност. Освен пола на бебето, което всички знаем, то е отговорна и за сутрешното гадене, качество на плацентата и т.н. и т.н.

Факт, че качеството на спермата се променя според начина на живот и навиците на половинката. Може преди първото дете да е пиел и пушил, с второто да е спортувал активно и да е водил здравословен начен на живот, за третото да е бил под стрес и т.н., та се отразява. Жената носи бебето 9м, после поне 1г е вързана за него, за да подпомага оцеляването и развитието му. Най-малкото, което бъдещият татко може да направи - е да оправи качеството на живота си месеци преди зачеването.

# 481
  • София
От вътрешната страна на срамните устни са хормонално зависими косми и най-трудно се повлияват.😬

# 482
Кашмирче, точно на такъв ходех и след 6 процедури нямах никакви косъмчета под мишниците и ниско на корема, но на срамните устни сякаш намаше никаква промяна. Факт, че мина доста време ама не ми се дават луди пари за процедури, от които няма да има ефект 😔

Докато живеех в София, ходех в Инканто до София мол. Сега поддръжката си я правя веднъж годишно - я в Бургас (май вече няма Flushed) я в Милано.

Благодаря, Кашмир! Явно е поредната глупост, а пък и не задълбочих в проучването, просто ми попадна Sweat Smile
Всъщност е действителност, че мъжката сперма е отговорна за много неща по време на бременност. Освен пола на бебето, което всички знаем, то е отговорна и за сутрешното гадене, качество на плацентата и т.н. и т.н.

Факт, че качеството на спермата се променя според начина на живот и навиците на половинката. Може преди първото дете да е пиел и пушил, с второто да е спортувал активно и да е водил здравословен начен на живот, за третото да е бил под стрес и т.н., та се отразява. Жената носи бебето 9м, после поне 1г е вързана за него, за да подпомага оцеляването и развитието му. Най-малкото, което бъдещият татко може да направи - е да оправи качеството на живота си месеци преди зачеването.

Да, със сигурност. Това, което аз прочетох, е че колкото повече ти се гади, лошо ти е, имаш изразени симптоми като цяло, толкова по-качествена е спермата на бащата. Знам ли, ще се поразровя да прочета.

# 483
  • София
За сутрешното гадене и за плацентата знам,че е отговорен той. Но не знам дали връзката е добра сперма> сутрешно гадене.

# 484
Моя приятелка пък се хвалеше че ДНК-то на мъжа ѝ било качествено, защото нямала неразположения. Явно всеки си го интерпретира както иска. Joy

# 485
Някога се разнасяше една теория, че гаденето и повръщането са изчистване на организма от натрупани токсини. Ама то колкото хора, май толкова теории...
Аз преди да забременея бях почнала процедури с лазер, някъде до 7 стигнах и ттябвашв да спра. Голям ефект имах още на 2рата, после нали към 4-5 се активизират к вече наюаляват. На подмишниците ми бяха останали 5 косъма, на триъгълника над срамните устни също, вече срамните устни са си упорити и си трябва постоянство. Ходех в G point, близо ми беше и ми допада момичето. Сега се върнах на епилатор в домашнинусловия, защото мразя бръанене и не ми помася много много като е на често.

# 486
Не знам къде ги четете тези теории, но това за връзката между гаденето и "качествената сперма" е върхът на псевдонауката. Да твърдиш, че на жената й е лошо, защото бащата е бил "качествен"...
​Биологията е много проста, защото гаденето се дължи единствено на високите нива на хормона hCG, който се произвежда от плацентата, и на начина, по който тялото на жената реагира на него. Сперматозоидът е приключил своята роля още в секундата на оплождането, а оттам нататък всичко е въпрос на женски организъм, на рецептори и на адаптация.
​Ако това безумно твърдение беше вярно, жените, заченали инвитро, където често се борят точно с влошени показатели на мъжа, нямаше да имат нито един ден гадене, а съпругите на професионалните спортисти щяха да живеят в тоалетната по 9 месеца. Не бъркайте защитните механизми на женското тяло с някакви митични суперсили на мъжкия материал, защото все пак сме 21-ви век.

Последна редакция: ср, 11 фев 2026, 11:22 от Smile_ :)

# 487
  • София
Само да допълня,че по последни данни гаденето не се дължи само на чхг (и това как организмът на жената реагира на покачването му), но и на хормона Gdf15, произвеждан от плода.

# 488
Съгласна съм със Smile! Ние сме с 30% днк фрагментации, морфология 2% и правихме инвитро заради мъжки фактор. Ако беше вярно, че качеството на материала влияе, трябваше да не спирам да повръщам. А то реално ми се гадеше 2-3 седмици и толкова.
Съгласна съм с твърдението, че най-голямо значение има как организма на жената понася високите нива на ЧХГ, а и не само. На мен ми се е гадило много и по време на стимулация, заради високия естроген.

# 489
Излезе пренаталния, всичко е наред. Heart Eyes Другата сряда сме в МЦ Марковс на ФМ, надявам се там да няма изненади. Предполагам трябва да кажа, че имаме генетичен тест?

# 490
  • София
Супер!❤️

Общи условия

Активация на акаунт