Естетични процедури за лице и тяло – 66 тема

• 27 959
  • 484
  •   6
Отговори
# 465
Жаки , относно филъра под очите..записала съм си час при др Ванеска..но нали казват, че се разграждат с времето? Как може да стои 10 години и повече?

Точно тя ми го е слагала! 12-13 г никакъв проблем и сега след толкова време се показа, точно като капсулирана бучка е, може би кожата като изтънее знам ли, но не се маха, при мен си седи и отича и вода задържам.. и в устните не ми се махна, само за 1 слагане и след разграждане! Дали само при мен е така не мога да кажа… за устните не личи даже са ми супер само аз си знам, но под очите ми е голяма беля:(

# 466
За филърите, в действителност последните проучвания са, че не се резорбират, а мигрират. Обаче дерматолозите казват, че не виждат проблем в това (разбира се, стига винаги да е работено с качествен продукт). На мен лично, не ми звучи толкова страшно, честно казано, по-страшно ми е пиенето на хапчета, защото то има пряко влияние върху мозъка, отделните органи и цялостно върху организма, а за филърите е по-скоро локално и се изразява в подпухване. Все още няма проучвания, които доказват взаимовръзка между конкретни заболявания и филър. Логически също не ми звучи правдоподобно. Но знае ли се.
Идеята ми е, като цяло всичко около нас е вредно, вкл.и храната, така че малко филър едва ли ще ни събори Grin Не го мислете толкова.

# 467
Жаки, таз мадама от видеото си е наблъскала огромно количество филър в устата, освен това е казала, че са били поставяни от козметичка част от тях, а аз подозирам, че всъщност само козметичка я е обезобразявала.
Иначе и аз все повече намалявам всякакви такива процедури, остана да слагам и то нарядко колагенстимулиращо и толкова. Действам с микронийдълинг, киселини и разни електронни джаджи за масаж. Колкото толкова.
Отделно, повечето снимки на дами, които виждам след лифтинг, никак ама никак не ми допадат, а рисковете са доста. Важното е, да си остаряваме дълги години, нормано функциониращи физически и ментално. Туй то.

И да добавя нещо интересно, излезе ми клипче на д-р Хаджийска, която препоръчва да не се спи с обици на ушите, защото с годините мекичката висулка на ухото се деформира и не изглежда добре.
Къде се вижда това видео, исках да погледна, но в инстаграм не откривам нищо освен рекламни видеа.

# 468
Преди 8 г. слагах филър под очите, специално за тази цел, постави го лекар, стана страхотно. Никога повече не съм слагала нищо в тази зона. Сега под дясното око, над скулата има торбичка, под лявото е по-малка. Скриват се и се появяват в зависимост от много фактори. Нося очила и това ме спасява от гледката, но е факт  - филърите не се абсорбират изцяло. Личен опит.

# 469
  • гр.София
Има го качено и в страницата й във фейсбук...Денкова беше качила скоро един пост , относно филърите, че едва ли не са безопасни и че се разграждат напълно. Причината за тяхната миграция и т.н. била единствено, когато са поставени от некомпетентни лица...та незнам честно казано, то е ясно, че няма да каже обратното де...
Др Ванеска ми каза, че филъра под очите ще ми се постави дълбоко под костта и в следващите 10 години няма да имам нужда да се пипа. Имам хлътнатини под очите, часа ми е за петък, но се двуомя ..

Последна редакция: вт, 20 яну 2026, 14:59 от *Stella*

# 470
Ако Денкова смята Етугов за некомпетентен...

# 471
Е, да де 10 г и аз не съм имала проблем не съм слагала нищо повече.. ама след 10 цъфна проблема..

Ако Денкова е казала че филърите се разграждат напълно да си скъса дипломата!
Аз на нея ли да вярвам или на очите си?!?
За сведение лицето ми е докосвано само от топ лекарите в реномирани клиники, в гаража на Мичето няма да дам да ми изрежат ноктите, не да ме бодат

# 472
До колкото съм чувала, д-р Люси Попова почти не слага филъри вече. До колкото знам е разградила нейните. Като гледма и д-р Хаджийска си е разградила устните. Денкова също май няма филъри, или са толкова малко, че не се забелязват. Прави впечатление тази трансформация при водещи дерматолози и предизвиква разни размисли.

# 473
Аз от 2017 имам филър под очите. Още си стои, не съм го пипала тогава. Георгиевски ми го слага, в клиниката на Денкова. На моменти, като се разболея леко набъбва, но само аз си го виждам. Предвид синините и кратерите, които цял живот съм имала, още от дете ми бяха комплекс, за мен си е супер в момента. Синът ми, за съжаление, е наследил от мен същото и още отсега има същите синини и вдлъбнатини, милото. Редовно ме питат дали не се е ударил под оченцето и да се е насинил. За мен да сложиш малко количество филър в зони, в които има нужда, е напълно ок. Вече дето си променят лицата и се пълнят като пуйки, това изобщо няма да го коментирам.

# 474
  • в пералнята
Аз за трансфер на мазнини към лицето се интересувам. Ако ми вземат от паласките и ме сложат в бузите, например, вместо филъри.
Не знам дали се правят такива неща.

# 475
Правят се.Но понякога трябва втори и трети трансфер.

# 476
Прави се, но важи абсолютно същото правило. Зависи и от лекаря обаче - моят в устни и назо няма да сложи. Някои биха.

# 477
  • Варна
Момичета,може ли Скултра според вас да даде излишен обем,подпухване,разширяване на лицето за моите 42? Много ме дразни лекото увисване на контура и тези две тип “булдог” леки увисвания от дете страни на челюстта. Имам сочно лице, никакви назолабиални, кофата ми е суха, а не мазна и тежка,но и може би няколкот излишни кг си казват думата…

# 478
  • Sofia
Момичета,може ли Скултра според вас да даде излишен обем,подпухване,разширяване на лицето за моите 42? Много ме дразни лекото увисване на контура и тези две тип “булдог” леки увисвания от дете страни на челюстта. Имам сочно лице, никакви назолабиални, кофата ми е суха, а не мазна и тежка,но и може би няколкот излишни кг си казват думата…
Аз много се колебаех между Скулптра и Хармоника точно за същия проблем - леко увисване на бузите. Досега бях слагала само Радиес. В крайна сметка сложих Хармоника (само една) и Рестилейн бустер. Има видимо подобрение точно на това увисване и не ми е добавила обем. Много съм доволна. Не знам как щеше да е, ако бях сложила 2 Хармоники, както предложи лекарката (притеснявах се точно от обем и затова реших само 1).

# 479
Аз съм с по-скоро кръгло лице и много се притеснявам от допълнителен обем, но след 2 Скулптри нямам такъв. Планирам още една в скоро време. В първите седмици след поставянето изглеждах подпухнала, все едно задържам вода, но това се дължеше на отока и на разтрвора, с който се разрежда. Щом се разнесе, нямаше и помен от добавен обем при мен.

Общи условия

Активация на акаунт