Естетични процедури за лице и тяло – 66 тема

• 35 290
  • 592
  •   3
Отговори
# 570
Да, има , KPP прави Морфеус и е писала за това.
Сестра ми прави, при нея нямаше никакъв видим ефект.

# 571
При мен стопи мазнини по лицето, да. Всички ме питаха дали съм отслабнала след това, а не бях. Лицето ми обаче изглеждаше по-слабо със сигурност. А и бавно се възстанових, някаква реакция ли направих не знам.

# 572
Skiorche, кой дерматолог сте посетила?

# 573
Благодаря Alena!
A, как се казва клиниката му?
Наистина не открих информация  за нея 

Здравейте,  момичета,
Пиша по страничен въпрос.
Преди бременността ми ходих при д-р Михайлов в Skin line за няколко процедури и бях мн доволна.
Наскоро реших да отида, но той вече не работи там от 2025-та лятото.
Попринцип бях отишла при него след препоръка на Алена.
Дали знаете къде работи вече?
Благодаря

Работи в собствена клиника 👌

Момичета колко дълго време пиете колаген?
Трябва ли да се прави почивка и спиране за известно време?
Зависи от продукта 👌

# 574
  • в 1001-та нощ
Въздържам се да коментирам преди официалното откриване, но предвид това, че мяркам интервюта в медии, като Forbes и т.н., в които е спомената - "Облик". След официалното откриване - предполагам ще има сайт и т.н. с достатъчно информация.

Не ти помогнах много с тази информация, но за връзка - или му позвъни или му пиши в Инстаграм 👌🏻

Скрит текст:
Бях тези дни на дерматолог за отстраняване на бенка и се разприказвах с него за естетичните процедури. Каза, че вече отказват да слагат филъри и ботокс и почти не правят инжекционни процедури втч. и колагеностимулиращи. Каза, че за голяма част от продуктите липсват всякакви доказателства за ефект и влияние в дългосрочен план, както и научнобазирана информация и документация. Даде пример за някакви екзозоми от рози, които според тях граничат с шарлатанство. Поискали от представителите клинични проучвания, доказателства за действието, механизъм…”Хън-мън, нямаме точно такива, ама това е хит”. Директно са отказали да ги прилагат. Допаднаха ми възгледите им. Та това, което исках да попитам:
Препоръча като ефективна колагеностимулираща терапия Морфеус8 с RF. Аз съм с изключително слабо лице и преди да попитам дали няма да се стопят и последните му мазнинки, той ме прекъсна и каза, че знае какъв въпрос ще му задам и не - няма да се стопят мазнините, защото зависи от настройката и дълбочината. Това се съобразявало с типа и дебелината на кожата и формата на лицето и разбира се - целта на терапията. (Фини бръчки, белези и т.н). Ако има натрупване на мазнини - те се таргетират специално, за да се стопят.
Има ли някой с опит със слабо изпито лице, правил морфеус8 и как ви се отрази? Съобразено с гореописаните параметри:)
Alena, разчитам и на твоя опит и мнение!

Нямаше да се включа, ако не беше попитала (благодаря за доверието Flowers Hibiscus ), но предвид въпроса ти - според мен те насочва към това, което иска да ти продаде. Нищо ново под слънцето... Може и да е убеден в това, което казва, но не мисля, че е обективно, а напротив - твърде субективно. В правото си си - да се довериш или да се консултираш и с други дерматолози Simple Smile

Относно "екзозоми от рози" и всякакви подобни екзотики - от всякъде напират random търговци, "като от Тему", които яростно атакуват лекари да им предлагат какво ли не. Това не означава, че няма работещи и легитимни продукти.

# 575
  • София
Мерси много за споделеното мнение, Алена. Говоря за клиниката на д-р Л. Попова. Тя самата поддържа вече лицето си по този начин, а е със слабо лице - Mорфеус и IPL. Семейство дерматолози са -посещавам ги често за разни кожни проблеми на децата.. Прави ми впечатление, че даже прекалено наблягат на здравословен живот, изчистена храна, спорт и т.н. Интересуват се от всякакви новости в областта си, но директно ми казаха: “Взехме решение, че в тази бизнес игра с филърите, ботокса и други инжекционни процедури ние повече няма да участваме, защото противоречи на възгледите ни”. Залагат на много видове лазерни процедури с различни лазери.

# 576
  • Варна
Аз намирам изказванията на този дерматолог за доста пресилени по някои пунктове. Много е важно какви са очакванията на пациента, например и кой знае колко дългосрочно-дълговечен ефект от никой продукт няма как да се очаква, разбира се. Морфеус в никакъв случай не е панацея. Интересно и какво предлага като алтернатива на ботокса, който във всеки случай аз не искам да слагам, но нА, октомври сложих и пак съм почти на нула вече…

Последна редакция: сб, 31 яну 2026, 23:50 от Ivka_smile

# 577
Нещо не са се разбрали за цена с производителите и затова така говорят Grin Или не искат да им продават по някаква причина. Това е бизнес, никой няма да се откаже от нещо, което е популярно в момента и носи високи доходи, защото не съвпадало с идеологията му. Дрън, дрън
Утре ще се разберат и друга песен ще запеят - ама то излязоха нови проучвания, вече имаме доверие и т.н.

Иначе, аз съм много изпита и слаба в лицето и правих Морфеус около 4-5 пъти. При мен имаше.уау ефект, като след оперативен лифтинг буквално. Задържа се около 2 години, но и сега не съм в изходно положение. Плътността на кожата ми е много добра и висок працент по-добре отпреди да започна с естетични процедури (2017 май започнах). Сега не съм правила Морфеус много отдавна и искам пак, обаче последния път много ме боля и щях да припадна и сега ме е страх...
Не ми е стопил мазнини, само под брадичката, но там умишлено сложихме такава настройка.
Иначе, наскоро си гледах снимки от 2016 - 2017, преди да започна с всичко - в момента кожата ми е много по-лифтирана, стегната и плътна от тогава. Age-вам се backwards хаха Затова, като започнат разни дерматолози, козметици и други да оспорват ефекта от филърите и други процедури, ми е много смешно и винаги знам, че има нещо бекстейдж: или им е скъпо да предлагат такава услуга, или изобщо не са запознати. При мен за почти 10 години не само, че няма повреди, а напротив.

Даже слагам и снимки, за който все още се съмнява в положителния ефект на естетична дерматология напред в годините.

2016
Скрит текст:

2017 (може би имам устни тук)
Скрит текст:
Скрит текст:

Сега
Скрит текст:
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 01 фев 2026, 00:13 от KPP

# 578
  • София
Мерси, КРР! Ще го премисля пак. Ти си много млада и преди и сега не си имала никакви бръчки;). Кожата ти е като порцелан:). Супер, че така добре ти се е отразил Морфеус.
Те до преди 1/2 година предлагаха целия набор от продукти, които предлага и Дермаакт.
И причината да махнат голяма част от тях не е колко е траен продукта, а в дългосрочен план как ще се отразява на здравето, кожата, вида и т.н. Специално за филърите беше категоричен.   Споменах, че са вманиачени на тема Здравословен живот. Топ-дерматолози са и двамата, преподаватели и хич не са закъсали финансово с две клиники, винаги чакам по 1 месец, за да се доредя до тях.. Друго поколение са, друга класа, ако щеш- фини, елегантни, с различно излъчване и осанка, умерени. В чакалнята пускат грамофон  с джаз.Simple Smile, а не вървят на екрани тунинговани докторчета като в Дермаакт:), които постоянно рекламират продукт или услуга..  Клиниката се помещава в стара аристократична къща в центъра. Абе на мен ми изглежда, че точно идеологията е друга.Simple Smile. Нека има и такива лекари. Не всичко в този живот е пари;).

Последна редакция: нд, 01 фев 2026, 19:55 от Skiorche

# 579
Коя клиниката, Скиорче?

# 580
KPP, отличен резултат! Сега изглеждаш много по млада, овалът е по заоблен, това всъщност кара лицето да изглежда по младо.

# 581
  • Варна
Скиорче, звучи интересно. Наистина ще съм благодарна да попиташ ако не одобряват и не слагат ботокс каква е алтернативата според тях? А какви процедури се извършват в тези клиники?

Последна редакция: нд, 01 фев 2026, 07:54 от Ivka_smile

# 582
  • София
Клиниката е Domus derma или Дерматологикум. Пак да поясня - фокусът им не са естетичните процедури, а кожни проблеми. Махали сме при тях бенка на сина ми, сега на мен, скоро ще махат две и на другото дете. Отделно са доста задълбочени в лечението на акне - основно за това сме ги посещавали.Чак сега си позволих да попитам за естетични процедури и ботокс. Погледна лицето ми и каза, че с моята структура сложи ли ботокс, ще започна да правя торбички под очите. Наблегна на доброто състояние на кожата с изграждане плътни колагенови влакна, които по естествен  начин притъпяват и дълбочината на бръчките, както изглежда при един млад човек  обясни, че най-бързо се образуват такива с механично нараняване на кожата, а не с инжекции. При мен спомена само за 1 морфеус сега ( каза, че може са го замести и с друг вид по-агресивен лазер) и после няколко ipl  процедури през есента. Питах за CO2 - каза, че го прави само на много зряла кожа с дълбоки бръчки или релефни белези от акне и не ми го препоръчва. Т.е. хич не държеше да ми продаде още от “скъпото”. . Дори бенката махна механично, а не с лазер. Обясни, че така ще е не само най-бюджетно, но и най-елегантно от 4-те начина, които би приложил за това.  
Това, което ще кажа сега сигурно не е за тази тема - каза, че ботоксът се приема добре най-вече от човека, на когото е поставен, защото има психологичен елемент с възприемането на мимическите бръчки. За околните това изглежда странно и неестествено, защото човек говори с жестове, тяло, мимики.А изгубиш ли изражението си , губиш и част от идентичността си. Но пак повтарям, фокусът им е друг, възприятията им са други. Ще изкарат 1/2 час в разяснение как да се храниш и как да спортуваш, спиш и т.н.  за да се отрази това и на вида на кожата, отколкото да ти сложат за 1 минута две инжекции и да те изпратят по живо по здраво. Така че, по-скоро няма да покрият очакванията за разкрасяване на повечето дами тук.

# 583
  • Варна
Това на което наблягат е чудесно и дано има повече такива дерматолози. За колагена също е вярно. Опитайте, нищо не губите с процедурите, които предлагат. Ако това е вашето -ще го усетите и разберете, просто мимическите бръчки по чело често са голям бич….Относно торбичките, понякога има временен лимфен застой след ботокс, но е временно и е хубаво да се правят масажи на лицето дори и само като слагате продуктите сутрин и вечер. Няма идеално щастие - не знам дали ще ви се образуват торбички, но най-вероятно ще си имате бръчки по челото и около очите/ако имате/ или пък вторият вариант -без бръчици, но с евентуални торбички. Аз бих пробвала техните методи за да преценя ако бях на ваше място, успех и пишете пак за да споделите резултат.

# 584
Аз съм с Ботокс на цяло лице , имам си мимики и идентичност 😂
Наистина не знам , ако няма проблем с поставянето как за околните ше изглеждаш странно и неествествено .

Последна редакция: нд, 01 фев 2026, 11:49 от Candy_girl

Общи условия

Активация на акаунт