Времето бързо минава, НОЕМВРИйчето на половин годинка става

• 8 021
  • 280
  •   1
Отговори
# 30
Ха, добриютру!  Laughing

За Виброцила - ние го ползвахме (и продължаваме) по време на болестта на Дари. Отпушваше й ноздричките безотказно и 2-3 часа детето имаше спокоен сън. Дори в началния стадий на моята болест, си капвах и аз, много съм доволна.  Peace

Абе, аз накрая на тази нашата педиатърка, ще й тегля една българска цветуща, ама ха да видим кога ще бъде това. Детето още е болно, кашля от време на време, хърка му  нослето, тя иска ваксина да бие.  #Cussing out Излизала била в отпуска от другата седмица, ми да си излиза, бе, кой й се меси .. Няма да дам да й сложи ваксина, пък ко ще турско да става!  Close

Гери, ние бяхме същите (без нощното хранене) преди да отбия Дари. Ако можеше по цял ден да стои с цица в уста, щеше да е най-щастлива и детето си наддаваше повече от нормално - предният месец цял килограм.  Peace
Габи, аз също много му се чудих на този спанак, ама като я чета тази сметана и прясно мляко, направо тръпки ме побиват, че са го писали пюрето за бебета на 4 месеца.  Sick
Лина, Карил, радвам се, че дечицата са добре!  Heart Eyes

Днес в Бургас пече много хубаво слънчице, ама аз се чудя дали да излизам. ooooh! Мойто гардже не иска да стои в количката, голям рев пада и изобщо не ми е приятно така да излизаме. Не знам какво да я правя вече. Изнесла съм целия нейн антураж (играчките) - нищо не помага. Ама сложа ли я в кенгуруто и ела я гледай, първа кипра. Да, ама кръстът ми вече не издържа, то слончето е 7 кила и половина.  Sad

Весел ден!   bouquet

# 31
 Hug Здравейте!
Аз вчера бях в Младост, ама голям студ беше  Whistling Едни ветрове, едно чудо....
И не посмях да разхождам малкия, че ако се събуди и поиска да го извадя от количката на този студ...
Рени, много ти благодаря за смс-а, за поканата за гостуване и за това че си много добричка   bouquet  Вики обаче е настинал, и предпочетох да стоим настрана да не заразим и Бу. Вече нищо му няма на мишлето но онзи ден беше с температура. Леле, мамета кажи-речи ми беше за първи път да ми е болничък и ми се скъса сърцето  Sad Той винаги е мнооого буен, а температурата го беше смачкала и лежеше един кротичък и постоянно го унасяше на дрямка... Благодаря на Господ че вече е добре малкия  Praynig
Момичета днес за студ.парк си остава нали?
Карил, нищо че не им върви математиката на момичетата - то пък не може да сме перфектни във всичко. Май е по добре че езика им върви.
Аз "торбичките" за урина ги пробвах. Е, нищо не се получава - те се местят както си искат  ooooh!
Цвети, и аз благодаря за прекрасния колаж!
Мацки утре е работен ден, много мразя - пак ще сме си самички с Вики  #2gunfire
Днес дадох едно плодово ОВКО на малкия и много добре се прие. Ще излязат хубави тези пюренца...
Момичета кажете ми детска кухня която да има пункт в Дианабад или пък някоя читава която да разнася по домовете.
Хайде, синоптиците обещаха хубав ден  Party До скоро  Hug

# 32
Роня,аз започнах с ранни моркови на ХИПП,после с тиква и към тях прибавях и картоф + АМ-само картоф не съм давала,той става един клисав и лепкав като лепило Sick

# 33
Добро утро и от мен! Grinning

Ей сега се прибираме с каката от педиатъра. Мантуто й беше отрицателно и я боцнаха с БЦЖ. Хич не ми се щеше, ама няма как.
Тя порева геройски. Естествено преди да я набодат. После се чуди що е ревала.

Днес ще дам от пюрето с чушка, което направих вчера. Сложих и копър. Дано да й хареса на Кали.

Ама едно слънце се е усмихнало днеска. Очертава се да бъде жега. Щом в седем и половина напичаше, представям си какво ще е следобед.

Роня, аз картофа сама си го направих. Спокойно можеш да го разредиш с кърма.

Ако има желние някой да се видим по градинки или кафененца да пише.  Hug

Хайде чао засега, че голямото се инати да яде, а малкото е изгладняло.

О, и за пюретата на Овко да кажа. Кали много ги харесва. Яли сме ябълки и круши и ябълки и праскови. Жалко е, че повечето им плодови са със сметана или йогурт.

# 34
Добро утро мамчета!

Как сте, как спахте тази нощ. Нашия татко нещо пак беше болен тия дни и е изолиран в другата стая и аз сама на спалнята по точно се гушкаме с Мими, е не през цялата вечер ама като се събуди да яде я вземам при мен и така си заспиваме двете.

Вчера капах Виброцил и тази вечер май спа по спокйно дано се оправим. А за френулотомията /ей Карил Hug личи си че си мед.лице сега разбирам че се нарича така/ така каза и доФтора да изчакаме, ама аз що се бях юрнала да го правим това, много съм загубена smile3538

ЗА спанака -  и аз мислех да сложа малко в картофчето че имам пресен, ама като прочетох че се чудите порових се - съдържал много нитрати. Ето една тема да четете: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=173845.20
а според тази таблица спанака се дава чак 10-12 месец http://ilianas.hit.bg/tables.html
ох незнам вече май пак се оплетох с това хранене на беба

ronja аз варя на пара едно малко картофче и смесвам с кърма - само това друго не слагам, засега и харесва / моите картофи са от село /. Не съм все още много наясно с какво ще продължа, може би ще добавя нещо но купено пюре че домашните ми запаси се изчерпват само с картофи.

Айде лек ден от мен!

Последна редакция: пт, 20 апр 2007, 10:18 от Angeliha

# 35
  • София
Остава ли наистина за Студ.град?

# 36
Да речем че срещата за студ. град остава  Mr. Green
та така - 13.00 - 13.30 да сте там, ако искате на полянката на пейките, а ако има много народ там може и там на площатчето с пейките. Все тая - ще ви намеря  Crazy

# 37
Гери се е разболяла... започна се с едно реване - 1 час, от 22:30 до 23:30 - ама такъв рев, какъвто от най-силните колики не се беше случвал. Пипам уше - рееев; за малко да скокна до поликлиниката, нашата д-рка беше дежурна, но в крайна сметка говорих с нея - капки в ушите, Калпол и да видим как ще е. А от тази сутрин и шмърка нослето. Йоана пък - след 3 дневно ходене за по половин ден на градина е пак с жълти сополи... Направо не знам, таман нещо се оправи и повече се обърка..

# 38
  • София, Дианабад
Добро утро  Grinning
Вчера дадах 2 лъжички пак пюре от спанак на Хип, а не съм видяла, че има прясно мляко, че нали съм недоскив и са им много ситни буквите. Сега прочетох какво е писала Софи и ходих да гледам и ме е срам. Embarassed А той, милия се поизрина нещо и аз си мислех, че пак е от морковите, макар че бяха много малко  Sad За убиване съм #2gunfire

А за срещата и аз питам дали остава? Като гледам сме 3 най-малко желаещите.  Laughing

Тали, има кухня в Дианабад.  Simple Smile
Отивам да правя пюренце от картофче с лук - домашно.
Болните бебчета пожелавам да оздравяват бързо!  Heart Eyes

# 39
Ейййййй, ама сте бързи  ooooh!!
  Сия, на Вили не му биха БЦЖ, защото Манту-то му беше наред! Направиха му само ДТК и ръката му се поду ужасно  ooooh!! Много се бях уплашила!
  Марийче, аз съм ползвала Линола, но кремче за Вили и бях много доволна  Peace! Дано на Дани бързо да му мине това на ръката  Praynig!
  Соняяяяя,  Embarassed!
  Григ, ха честита книжка   bouquet! Все забравям да ти честитя  ooooh!!
  В спанака се съдържат хистамини!!!Ето повече инфо:
Храни богати на хистамин:

Аншоа, Авокадо, Бира, Консервирани храни, Сирена, Син домат, Ферментирали напитки, Ферментирали храни, Риба, Херинга, Сладка/Конфитюри, Скумрия, Меса, Обработени меса, Салам, Сардини, Кисело зеле, Наденички,  Някои ориенталски храни, Спанак, Домати, Патладжан, Риба тон, Зеленчуци, Вермут, Оцет, Вино, Извара, Кисело мляко, Мая.

Храни, които освобождават хистамини:

Алкохол, Банани, Ядки, шоколад, Яйца, Риба, Мляко, Папая, Ананас, Миди, Ягоди, Домати
Информацията е от тук: http://allergies.about.com/cs/histamine/a/aa071000a.htm

Алергиите се появяват, когато тялото възприеме определена по принцип безвредна субстанция, като агресор. В своя защита, то произвежда големи количества антитела – имуноглобулин Е. Когато антителата влязат в контакт със субстанцията, възприемана от тялото като опасна, те се прилепват към тъкани и кръвни клетки. След което тези клетки започват да отделят силно възбуждащи химикали, наречени медиатори – хистамини, простагландини и левкотриени. Те пък от своя страна влияят на жлезите, капилярите и гладката мускулатура, причнинявайки това, което наричаме алергичен симптом.
Още за алергиите: http://www.bg-mamma.com/site/content/view/1039/76/

# 40
Момичета, благодаря за отговорите. Ама аз като нямам село и нямам домашни картофи  newsm78...

Ето малко снимки от Варненските ни срещи:

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=88900&photo=69

# 41
Само се разписвам на бързо....и отивам да чета.
Нещо напоследък съм се сдухала яко, затова и не писах много, много....какво да ви занимавам с моите настроения.... Confused

# 42
В "Хранене с ааптирано мляко и захранване" има тема "Нитрати". Там съм чела какво се прави със зеленчуците, за да се прочистят от част от нитратите.

И на мен ми свършиха домашните картофи, но тук на пазара намерих една жена, която продава собствено производство картофи. По-неугледни са от другите, но са много вкусни. Не са вносни поне.

# 43
  • у дома...
Аз докато се наканя и... то станало обед. Леле момичета, Ани ми взе акъла снощи #Crazy - то не беше носение, не беше пеение... Тия пусти зъби!!! А и домашните  #2gunfire Мъжо влиза три пъти докато я успивах и Анка  Shocked ей такива очи облещва и пак сначале - гукане, бръмчене, плюене, муцунки ми правеше, очичките си търка, нослето, всичко на куп... Накрая се появи и свеки лееко залитаща под влияние на една храна освобождаваща хистамина  Whistling /от инфото на Рени/ и вика "дай да я успя аз", след което "ми да, то детето като си разбие съня трудно заспива после" и то на висок глас като че е на площада. Е нея я изгоних!

За пустото захранване - като кажат свекитата " а, от другата седмица ще даваме кисело мляко", аз простичко казвам на мъжо "Хайде да ме караш до Пловдив да постоя там някой и друг месец" и се забравя за млеко, жълтък, пръст с ракия, мастика, таратор, салам ....  Mr. Green
Гадна съм ама това е! Crossing Arms  Същото го правя и като споменат че Ани е леко облечена - тогава обяснявам, че в Пловдив е много по-топло от Драгоман /думам ти дъще, сещай се снахо/...
Чакам сега Ани да се събуди и... вън!!!

# 44
  • София
Здравейте и от нас Hug
 Ние ще сме на лице по обяд в парка Peace

Така се радвам, че от края на предната тема до сега все хубави новини чета! Роси, бързо да оздравявате, за да не разваляте редиците.  Praynig Пролетта пукна и е време всички болести и премеждия да свършат Naughty

Специалиста по вземане на урина е Руми, така че чакаме включване от нея по въпроса Mr. Green

Момичета, да ви питам - възможно ли е според вас да се прояви алергия към някоя храна чак на 4-тия ден? Че тази круша, дето я въведох нещо ме съмнява newsm78
Варненки, пак ме заредихте положително с вашите снимки !!!

Честита книжка на Григ.Браво за успешно взетите изпити на Горис и Фъстъчка Peace

И други неща щях да пиша, но ЕГН-то си казва своето. Не бе, майтап. Просто не си водех записки, а и Алекс ми пречи да пиша - хваща ми ръцете, бута клавиатурата, натиска разни клавиши....

Аз картофче още не съм давала, така че не съм веща по въпроса с приготвянето му. Ние си се захранихме първо с ябълка, после с морковче, сега и круша. Но следващото със сигурност ще е картофче и тиква.

Последна редакция: пт, 20 апр 2007, 11:23 от bubalina

Общи условия

Активация на акаунт