Времето бързо минава, НОЕМВРИйчето на половин годинка става

• 7 850
  • 280
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Здравейте  Grinning - да се запиша, че после няма да има време.

И аз ще се пробвам за срещата в парка на Студ. град.

Гери, аз захраних с тиква на ХИП, но ако искаш с дом. пюре - за да не ти стане клисаво пюрето от картофи, както някой писа, трябва да се пасира след като поизстине.

Бубалина, какво стана с дерматолога - какво му предписа на Алекс?

Ивиче,  Hug  Hug  Hug

Ох, имаше още, ама.... аз пак съм с мастит и температура... АМАН! И мозъкът ми никакъв го няма. Айде, отивам да обличам Юли, че вече 20 минути се мота голичка из кошарата на слънце  Sunglasses

До скоро!

# 46
ЕЕЕе, бясна съм  #Cussing out

Какво става със снимка.бг бе мацки  newsm78 Днес 3 пъти качвах снимки и все ми казва, че не съм избрала албум  #Crazy Как да не съм бе, всеки път го исбирам, да не ми е за първи път.Отказах се, че се изнервих  Close

Ние вчера все пак миткахме следобяда с дъждобран.Исках да ви покажа каква бухтичка е Теа в главата с един розов каскет, който и купих, ама нейсе  Rolling Eyes Като успея да кача снимките ще сигнализирам.

Теа вчеРа с потрес опита тиквичката с картоф на ХИП.Беше толкова неприятно изненадана, че й дадох съвсем малко и го смесих с кърма.Днес ще опитам още малко да й дам, а после ще купя една тиквичка и утре аз ще го приготвя.Вчера купих приспособление за готвене на пара и вече така ще й готвя.

Момичета, дали тиквичките на пазара са нитратни  newsm78 Нали им е сезон, може ли да не са?
Като слагате копър и лук в пюретата, въвеждате ли го пак като нов зеленчук  newsm78 Не ми е ясно с тях как става.

Карил, ти си им събрала погледите на другите родители.Такава млада и готина мама  Mr. Green
Роси, стискам палци Гери  да оздравее бързо  Praynig
Дари, не се обвинявай мила.Не си знаела, сега знаеш и ще изчакаш.
Роня, картофчето аз го смесвам с кърма, защото иначе е много лепкаво и гъсто.А и имам една книжка със 130 рецепти за бебета и на всяка пише, че в зеленчуковото пюре се добавя 30 мл. кърма или АМ.Не знам защо обаче е нужно да се слага в зеленчуковото пюре  newsm78

Сега ви казвам чао, че ме викат от спалнята.

Желая ви приятен ден и хубава срещичка на мамите , които ще се виждат.Искам и аааазз, ама ми е малко далечко, а не ми се шофира дес, че съм нещо разсеяна.

# 47
Добро утро и от нас!

Днес май ще става за разходка, не духа като вчера.  Grinning

Мами, мерси за съветите за минаването през подлезите, ще пробвам номера с вдигането на предните колела. Маша, направо ти се чудя как я вдигаш тази количка!!!  Shocked Вчера като ти прочетох поста отидох да вдигна моята без бебе в нея и пообиколих коридора, ама бая тежичко. При все, че моята количка се води доста лека. Не знам как ще се справя. Една приятелка така си мъкнеше количката по подлезите и направи дискова херния. Така че моля те внимавай!!!  Praynig

Ronja, и аз съм като тебе в чуденка за захранването. Още не ядем пюрета, ама скоро почваме. Аз също нямам от къде да взема домашни картофи, пък и никакъв друг зеленчук. От пазара няма да купувам, поне не за първите хранения, след няколко месеца може. Така че с купешко ще почваме. Взела съм моркови и картоф с морков на Хип. Лекарката каза, че мога да почна с картоф и морков, понеже до сега не ми е правила никакви алергии и няма причина да не и понесе. Но още се чудя дали да не почна само с морков. Спираше ме факта, че запича малко, но Кати е почнала да ака по 2 пъти на ден понякога и мисля, че няма да е толкова проблематично. Да не я захранвам с две неща все пак. Иначе и мене всички ме гледат странно, че още не давам нищо освен мляко на детето, ама аз не се чуствам длъжна да се обяснявам на когото и да е било.  Crossing Arms

TALI, в Дианабад не знам за кухня, но знам една частна дето разнасят по домовете, бях писала за нея преди няколко дена. Ето пак линка http://www.ozi-food.com/about.php. Една приятелка се е записала с детенце на година и половина и е много доволна. Аз мисля да ги пробвам като опрем до тях. Иначе може би ще пробвам и държавната в квартала.

Айде, приятни разходки на всички днес, а аз ще видя дали ще се пробвам на някой подлез  Rolling Eyes

# 48
Момичета здравейте! Hug

И аз чакам бебчо да се събуди, да го сменя и нахраня и по разходки и пазар, две в едно, че в неделя ще ни идват кумците на гости и мама трябва да напазарува... Money

Първо да пожелая бързо оздравяване на всички бебчовци и майки, болестите да отминат бързо и с по-малко притеснения!

Raliar, карил ти е казала за урината, мисля че се казваха колектори за урина, има специални за момченца и момиченца, аз още не съм ги пробвала, но знам един стар метод, който е доста труден между другото, салага се памуче на чурчуцата в памперса и после се изцежда памучето в чисто шишенце, ама един Господ знае кое ще се изчурка, най-добре е да се сложи памучето преди хранене и след хранене да се вземе, ама само да не е попило в памперса, абе трудна работа...........на мене само веднъж ми се получи... Thinking

За спанака, и аз знам че се въвежда по-късно, така каза педи де...

Роня, аз захраних първо с картофено пюре, педи каза да правя така: картофа се сварява и се пасира с малко от водата в която е врял, после се слага кърма или АМ и полувин чаена лъжица масло, тов а е , на бебчо добре му понася, каза че за разлика от нас възрастните за които малсото не е полезно заради холестерола, на бебетата им са необх. тези животински мазнини...така направих аз, а от два дена слагам и по 1 чаена лъжичка морковено пюре на хип.

Григ, ха честито и от мене, безаварийно каране!

отивам да просна и ще храня бебчо.
Целувки на всички и до скоро!
  bouquet Heart Eyes

# 49
  • на странно място ......
Здравейте мами на сладура и сладурани!

Ronja и аз смесих картофа с кърма за да е по течна консистенцията, че и без това се чудят бебите както е това в устата им  Crazy, ама много сте готини варненките и сериозни в срещите си  Peace
Gugi аз използвам предимно подлезите на които има отделна секция за колички, тези с релсите са ми доста неприятни, особено този на Ситняково, но ако ми се наложи и аз мъкна количката нагоре и надолу, доста неприятна ситуация ама няма начин, иначе този на Ропотамо е готин ама си удължаваш пътя доста  newsm78
Ивиче недей така, предлагам ти довечера  1dating и след това   luvbed, малко да се пооправят нещата Hug
lightblue и аз използвам това приспособление за готвене и съм много доволна, става бързо и полезно  Naughty
Sig сподели как се обработват зеленчуците за да стват безнитратни  Sick

Да ви се оплача, мислех си че дерматита ни е отшумял обаче НЕ отново и се появиха няколко петънца на бузката, на пупата и на крачето, явно е от нещо което аз ям, но не мога да установя какво! #Cussing out

Хайде приятни разходки, ние изчезваме навън!!  bouquet

# 50
  • София
Роня, и ние ядем по 7-8 пъти, същата картинка!

Мисля тия дни да започна и аз захранването - с картоф! Само разреден с малко кърма. Маслото е полезно, но доста по-нататък, поне 8-9 месеца, мисля аз!

# 51
Здравейте. Чудна тема и чудно заглавие! По-точно и по-простичко нямаше как да бъде казано!
Невероятни бебоци, всички до един.   HugАз още не съм сложила снимка, ама не мога, не съм го правила това упражнение - срам не срам, признах си ooooh!. Ще трябва да моля татито някоя вечер, като се върне от работа. #Crazy
Лина, да дребничка и слабичка съм - може да се каже, е, не кльощава, де. Но съм си избрала лека количка, макар и комбинирана - 9 килца. проблемът е, че вече и бебо сигурно върви към 6 и половина-7 кила, та комбинацията става доста тежка. Ама как по релсите, бе, та те са направо отвесни?! Аз не съм сигурна дали бих могла да задържа количката така на задните колела.... newsm78
Гуги, направо ме стресна, ама аз иначе рядко опирам до подлези, гледам да ги избегна. Въпросът е обаче, че нямаме асансьор и когато съм сама, нося количката надолу и нагоре. Надолу с бебе и вече с почивки между четирите етажа, а нагоре - първо качвам бебо, после количката. Сега се местим на първия етаж, така че ще имам само няколко стъпала. Но до другия месец ще трябва да почакам.
За броколите, както и за царевицата, бях чела в темата за захранването, че са алергени и не се дават толкова рано. Не знам защо ги има в пюретата?! newsm78
Роси, оздравявайте. И всички проблемчета с бебчета да отшумяват по-бързо! А за Туята ми казаха в нашата аптека, че се приготвя по поръчка?! Струва 2,50 - това същото лекарство ли е?
Момичета, засега се оправих от оксилококцинум. Не за пръв път разчитам на него и помага повече, отколкото антибиотика. Не помня откога не съмм пила антибиотик, ама да чукна на дърво!
Някой питаше за детска кухня с разнос по добовете - Хер бебе ми похвалиха. Намирала се някъде на "Мадрид", около района на "Черковна". Похвали ми я директорката на яслата, където съм подала документите на Михаил.
Май още нещо щях да пиша, ама като се сетя, пак...
А, Карил, ти най-сетне се появи. Тъкмо щях да питам къде си. Представям си достопочтените зрели физиономии  на господата с пачки на родителската среща!!! hahaha По-добре да изглеждаш като тийнейджърка, отколкото като лелка преждевременно.  Peace

# 52
Хайде и ние да се разпишем!

Ще гледам да съм налице за срещата  Peace но сигурно ще дойда по-късничко.

Верче, голям специалист съм, няма що - само дето на 4-тия път вече се отказах  Mr. Green Иначе пробвах и т.нар. колектори, не е трудно. Ама да кажа само, че най-добре било урината да се взема направо в контейнерчето, при момиченце, малко трудно май  newsm78

Трябва да бягам да наготвим нещо за довечера.
 Hug

# 53
Eй Маша аз забравих да ти отговоря извинявай  ooooh!
Значи мамата е отворена и приказлива, мисля че ще се справи да говори пред микрофон само че както каза ти не съм я питала и не съм сигурна, че ще се съгласи да участва, ти ако искаш питай водещата ако не са намерили още участник пък аз после ще обработвам мамата- кариериска

# 54
Сбруни, а какво работи тази мама? newsm78

# 55
Ето това съм чела и така продцедирам с купешките зеленчуци.

"Нитратите представляват соли на азотната киселина, натрупани в зеленчуците вследствие на неправилно използване на минерални торове при отглеждането на културите. Под въздействието на микрофлората в устната кухина и червата те се превръщат в много по-силно токсични нитрити, които притежават канцерогенни свойства. Освен че възпрепятстват пренасянето на кислород до клетките от кръвта, при попадане в стомашно-чревния тракт нитритите се съединяват с амините – вещества, съдържащи се в дима и някои хранителни продукти като яйца, бира, зеленчуци, и образуват канцерогенните нитрозамини. Последните разрушават безпощадно определени витамини и разстройват функциите на щитовидната жлеза. За предпазване от опасните вещества е необходимо поглъщането на повече количество витамин С и ограничаване на тютюнопушенето.
    Доказано е, че най-много нитрати се напластяват в зелевите и зелените листни растения. Допустимата нитратна доза за човешкия организъм е 0,5 мг, при превишаването и проблемите със здравето са ви в кърпа вързани.
    Симптомите на нитратното отравяне са гадене и повръщане, разстройство, придружено с болки в корема, кожни обриви, зачервяване, сърбеж, лишейовидни образувания. Възможни са оплаквания от главоболие, нарушено зрение. Понякога изтръпват и различни части на тялото.
    За да си спестите подобни здравословни неприятности, постарайте се да сведете до минимум присъствието на нитратите в менюто ви. Ето как можете да го направите:
    • При приготвяне на салати накиснете зеленчуците около 10-15 минути в студена вода, след което изплакнете с топла.
    • Преди варене разрежете картофите, морковите и цвеклото на четири части и ги накиснете 10-15 минути в хладка вода, а след това ги сварете и сгответе в чиста вода.
    • Нитратите не се разпределят равномерно в суровите зеленчуци – в картофите и краставиците те са по-близо до повърхността, а в зелето и морковите – в сърцевината. Ето защо за предпочитане е първите да се белят, на зелето да се отстранява кочанът, а на морковите да се отрязва около 1 см от дръжката.
    • Имайте предвид, че при замразените зеленчуци не е констатирано намалено съдържание на нитрати.
    • При варените картофи нитратите се понижават с 80%, в готвеното зеле – със 70%, а във варените моркови – с 60%.
    Радиоактивните вещества най-често се крият в многогодишните бобови култури, в стъблата и листата на кореноплодните. От градинските зеленчуци най-рисковани са грахът, зеленият фасул, бобът, а най-чисти – грудките на картофите, краставиците, доматите, репичките, зелето, салатното цвекло, морковите. От ягодоплодните пък най-малко радиоактивни са горските ягоди и малините. Повече опасни вещества поглъщат червеното френско грозде, касисът. Най-сигурни са плодовете със семена и костилки като ябълки, круши, вишни, сливи.
    Обикновената кулинарна обработка на месните продукти свежда натрупаната радиация до минимум. Дори накисването на месото за 2 часа в подсолена вода например намалява съдържанието на цезий цели два-три пъти. Ако забърквате зеленчукови ястия, добре е след измиването зеленчуците да се обелят, а от зелето да се отстранят 2-3 слоя от листата. При яйцата пък всички радиоактивни вещества се концентрират в черупките.
    За прочистването на организма от радиацията, попаднала в него, трябва да се консумират храни, които спомагат за бързото изхвърляне на пагубните вещества и предотвратяват повторното им натрупване. Специалистите съветват да наблягате на белтъците и морската храна. Полезни за целта са изварата, сирената, месото, рибата, яйцата, водораслите. Млякото и млечните продукти са богати на калций, който намалява концентрацията на стронций-90. Калият, който изобилства в цвеклото, сушените кайсии, стафидите и орехите, пък стопява съдържанието на цезий-137. Натуралните сокове, богати на витамини, също благоприятстват изхвърлянето на радиоактивните вещества. Чудесна работа вършат и пектиновите вещества, които се съдържат в ябълките, крушите, сливите, малините, вишните, гроздето. #

• Избягвайте увехналите зеленчуци, старайте се да са пресни. Нека не престояват дълго в хладилника, особено ако са в найлонови опаковки, тъй като идеалните условия за превръщането на нитратите в нитрити е именно отсъствието на въздух.
    • В никакъв случай не купувайте недоузрели плодове и зеленчуци, особено богатите на каротин, които се продават като ранозрейки.
    • Предпочитайте зеленчуци със светлозелени листа. Внимавайте със спанака и цвеклото, които приютяват изключително много нитрати. Задължително ги подложете на допълнително очистване, като ги накиснете и измиете обилно.
    • Не използвайте повторно водата, в която сте варили зеленчуци. Не претопляйте супи, тъй като така се увеличава концентрацията на нитрати.
    • Не забравяйте, че нитратите и нитритите се използват в консервната промишленост. Затова винаги обръщайте внимание на срока за годност върху етикетите на консервите.
    • Консумирайте зеленчуците с лимон, който възпрепятства превръщането на нитратите в нитрити и формирането на нитрозамини.
    • Преди употреба измийте усърдно зеленчуците и отстранете горните слоеве листа.

# 56
Маша human resources и още нещо но не помня какво  Crazy

# 57
Ох, хора, досега съм плакала... В "Дом и семейство" има тема за една жена, която в петък е родила второто си детенце и днес, преди час и половина е починала от инсулт. Получила го е във вторник, на рождения си ден. От тогава до днес е била в клинична смърт. Нищо не са могли да направят. Имала е масивни кръвоизливи. Оплаквала се е от главоболие два дни преди това. Жената е главен юрисконсулт на Здравната каса в Сливен и колегите й са пуснали всички връзки, за да й помогнат. Но специалист от Пирогов казал, че няма хирург на света, който да я оперира в това състояние.. А приятелката й е пуснала тема - да се помолим заедно.... Ужасно!
Сбруни, ще питам водещата, но не сега. Много се разстроих.....

# 58
И аз прочетох.

Много ми е мъчно, ама много.

Бедната жена. И горките дечица. Без майчица е най-лошо. Cry

# 59
  • София
Маша, аз пък досега ревах за жената от Варна, която изпаднала в кома след секцио преди една година Sad

Момичета, не се ядосвайте за глупости, не се притеснявайте за бели кахъри, защото сме живи и здрави, децата ни също, и е грях да се оплакваме!

За Туята - във флакончета се продава на гранулки като вдругите хомеопатични лекарства. И нашата педиатърка ни го предписа за след всяка ваксина.

И аз съм на петия етаж и процедирам като теб! Но откакто смениха времето изчакваме таткото да се върне от работа и да помага!

Общи условия

Активация на акаунт