Отговори
# 45
Много ви благодаря! Хубава вечер!

# 46
  • София
Здравейте, математици и за много години!
Живи и здрави бъдете вие и вашите семейства!

Наближава края на срока и пак опряхме до вас, за съжаление.
Моля за малко помощ за една задачка от 9 клас:

Предварително ви благодаря!

Поздрави и хубав ден!

# 47
# 48
  • София
Русалке, благодаря ти.
Исках да попитам само, защо х2-у2=0, а не на 15, както е в условието или това е пример?

# 49
  • София
Русалке, благодаря ти.
Исках да попитам само, защо х2-у2=0, а не на 15, както е в условието или това е пример?
Не  съм  догледала, че е  15 и  съм  решила така  друга  система.  Сега  ще  реша   с  вярно  условие  задачата.

# 50
  • у дома

С уговорката,че ме мързи да я пререшавам,а нещо не ми харесват отговорите и може да съм омотала някоя сметка...
Идеята е,когато има произведение х.у,което не може да се премахне чрез събиране да се направят десните стр противоположни числа,та при събирането да се получи хомогенно уравнение от което да се изведе връзка между х и у-в учебника на Просвета за 9 кл има такива.

# 51
  • София

Светле, на  предполедния  ред  от    втората  система   с  кореняците си  написала , че  х=  4у, а  всъщност не  е (автоматично  си  пренесла  зависимостта между  х и у  от     първата  система). Самите   у-ци са  си  наред,  тоест  само едно заместване  остава  да се  коригира  Heart

Последна редакция: нд, 18 яну 2026, 17:33 от Просто русалка

# 52
  • у дома
А,добре,няма да поправям...

# 53
Помощ за тези две задачи, 11 клас.

Първата уж я решавам, но получавам лице 26, а отговорът е 25 и не мога да разбера аз ли нещо кардинално бъркам. За втората се оплитам в някакви сметки и явно пак нещо пропускам. От сборника на Веди за 11-12 клас са.

# 54
За 11. С тези лица имаш отношението АО:ОС=9:4. ВО:OD също е 9:4. S COD=16/9.

На 12. продължаваме бедрата. Нека се пресичат в т. Р. S PDC ako e a, a равните лица на МNDC и АBMN са b. Изразяваме отношенията на подобните триъгълници. а/(а+2b)=5^2/12^2. Намираме отношението а/b. Корен от a/(a+b) се явява CD/MN. MN получих, че е 13.корен от 2/2.

Последна редакция: ср, 21 яну 2026, 23:06 от solnichka

# 55

Общи условия

Активация на акаунт