Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 9

• 6 216
  • 109
  •   1
Отговори
# 105
От тенджерите на WMF, които коментирате има и 20 см., продавани единично - гледах ги в Амазон - https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B004R9PRQ2/ref=ox_sc_act_t … JWKAKR8XB7XF&th=1
Интересно, прилича баш на по-ниската от комплекта, но ще проверя и при мен размера да видя как е. Визуално не изглеждат различни на диаметър, само на височина. Ако действително е 20 см, отговаря на изискването, но се съмнявам да е толкова. Или пък да е размер, който произвеждат самостоятелно?
Веднага редактирам - дадени са и двете като 20 см, а ми изглеждат по-широки от друга 20 см, която имам. 24 см по описание е само голямата. Сега ги гледам в сайта на WMF: https://wmf.bg/ckw-set-5pcs-quality-one?qty=1
Ще ме карат да ходя да меря с рулетката Simple Smile

# 106
Някай дали има отзиви за тиганите SKK или някакви bergHOFF. Напълно са ми непознати, чудя се дали са качествени.

# 107
Някай дали има отзиви за тиганите SKK или някакви bergHOFF. Напълно са ми непознати, чудя се дали са качествени.
SKK можете да разгледате на живо в Технополис. Те са малка фирма сравнително млада от 83г някъде - произвеждат си в Германия. Другите не съм ги чувала.
Аз в крайна сметка си взех тихан от Технополис, но не на SKK, а на AMT - пак са произведени в Германия.
При мен водещо при избора се оказа наличието и при двете марки на размер 26 см. Доста време изгубих да ровя в Амазон, за да стигна до заключението че големите производители WMF, Tefal, Roesle предлагат стандартно 24 см и следващия размер 28 см.
Аз съм със стъклокерамична плоча на Бош с 4 котлона, и най-голямата която ползвам с този тиган не ми е удобна нито с 24, нито с 28.
В крайна сметка послушах и съвета, който получих тук и си взех тиган тип тефлонов, за да съм сигурна че ще има добра незалепваща функция, защото за керамичните на WMF имам съмнения, че за запичане на пържоли и филета (моите основни цели за този тиган) има риск да залепват.

# 108
Благодаря за информацията, супер, че ги има в Технополис, може да ида да ги видя наживо. Аз мислех да взимам WMF, обаче последните ревюта за марката са предимно отрицателни, пък парите не са им малко. Също и Friskars гледах и те са скъпички, тези SKK са една идея по-евтини като че ли. Иначе на мен ми трябва пък точно 28, но да става и за фурна.

# 109
Благодаря за информацията, супер, че ги има в Технополис, може да ида да ги видя наживо. Аз мислех да взимам WMF, обаче последните ревюта за марката са предимно отрицателни, пък парите не са им малко. Също и Friskars гледах и те са скъпички, тези SKK са една идея по-евтини като че ли. Иначе на мен ми трябва пък точно 28, но да става и за фурна.
Разходете се тогава до Технополис и вижте AMT - имат серия със сваляща се дръжка, и така влизат във фурната.
Обаче т.к. покритието е тип тефлоново, трябва да внимавате да не надвишавате 240гр.
Аз лично, ако ще е чисто печене на ястие във фурна ползвам тава, или бих ползвала ако имах тиган от неръждаема стомана.
Незалепващия бих пъхнала във фурна само за да допека запечатана предварително на тигана по-дебела пържола или магре. Но последно време за тази цел прехвърлям във фраера за допичане и става по-бързо.
При диаметър 28 имате повече опции, вкл и предложените в тази тема марки.

Общи условия

Активация на акаунт