Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 9

• 19 870
  • 412
  •   1
Отговори
# 405
В момента WMF имат лятна разпродажба, ако някой се интересува.

# 406
Момичета,кажете какъв кухненски нож да си взема? Универсален да е. Имах два на wmf , ами за нула време се затъпи🤔

# 407
Момичета,кажете какъв кухненски нож да си взема? Универсален да е. Имах два на wmf , ами за нула време се затъпи🤔
На какви дъски режеш - пластмасови или дървени?
По препоръка на Черна станция купих този за сина ми - казва, че е много доволен.  
https://techmart.bg/product/product/details/28379/category/718/lang/1
Тук преди време Атом3 похвали ножовете на Икеа (изцяло от неръждаема стомана, включително дръжките). Аз още не съм купила от тях, но им се каня, пък не остава време да прескоча до магазина.
Самата аз в момента ползвам ножове на Тескома - серията със сини дръжки, съвсем евтина, обаче пък с години се държат добре и още никой не съм точила.
В този линк има няколко модела от серията: https://drebisimo.com/catalog/nozhove-tescoma?srsltid=AfmBOoqK9j … nyxcdfPc4JXwC4dJU
Ползвам и няколко керамични. Режа само на дървени дъски.

# 408
  • София
От известно време гледам чугунените съдове на Le creuset и Staub. В немския амазон има сравнително добри цени за  Staub и въпреки тъмното дъно се насочи към тях. Обаче прочетох негативни мнения, които ме разколебават. Моля ако някой има преки впечатление да ми даде малко акъл.

# 409
  • Варна
И двете марки са синоним за качество при чугунените съдове с безупречен вид и внимание към малките детайли, но с една идея за мен  Le Creuset изпъква като високо реноме сред дългогодишни клиенти, както и има случаи на безлатна подмяна на емайлирана тенджера с отчупено парче емайл дори след 10-20-30 години използване, спазвайки препоръките на производителя. На практика качествен готварски съд за няколко поколения, който ще се е самоизплатил. При тенджерите им дръжките са по-удобни за използване на кухненски ръкавици, а не като китайските копия на вече успешни дизайни.
Харесайте си оптимален съд като размер и цвят. Ако трябва да избирам между тенджера, тиган, касерола, бих избрал тенджера, давайки ми повече универсалност. Много от нещата, които се приготвят в тиган ще станат чудесно в тенджерата и дори ще пръска доста по-малко мазнина по плота.
Прегледайте задължително мнения и за съответния изпращач, че има и недобросъвестни и такива със заслужена лоша репутация. Ако не ви е спешен сега за поръчка, може да изчакате подходящи намаления.
И другото което е, ползвайте го с любов и нужното внимание! Simple Smile

# 410
От известно време гледам чугунените съдове на Le creuset и Staub. В немския амазон има сравнително добри цени за  Staub и въпреки тъмното дъно се насочи към тях. Обаче прочетох негативни мнения, които ме разколебават. Моля ако някой има преки впечатление да ми даде малко акъл.
Включвам се като доволен ползвател на няколко съда на Staub, като най-често посягам към голямата Chistera (28см). Използвам върху плота като тиган или тенджера, както и във фурната, с капак или като тава. Универсален войник. Simple Smile Бавно готвени ястия, огретени и тортили, по-плоски хлебни изделия като фокача, пърленки/хачапури, малки кръгли питки, запечатване и впоследствие допичане на месо във фурната, задушаване, сотиране - отличен е за всичко това.
Споделете все пак, ако желаете, какво поражда колебанието Ви и към какви продукти по-конкретно сте се насочили.

# 411
  • София
Благодаря, че се включихте. Ще поръчам от Германия. За съжаление и от цената се водя и няма да мога да поръчам това, което най-много ми харесва.
От Staub харесах Cristera 28 см. (155 евро). Това че отвътре е черна ме притеснява. Не знам дали няма да ми отнеме много време, за да свикна. Но реално това е размера и формата, които ми трябват. Подобни на Le creuset са доста по-скъпи.  При тях пък цветовете са много приятни и отвътре са светли. Харесах съответно касеролите с обем 2.2 л. -  200 евро, но според мен ще е много малък и 3.5 л на цена 236 евро. Не знам като цени дали също си струват в момента.

# 412
Цените са средни сякаш, но и по-ниски да бяха е препоръчително да си с над средната заплата за да са оправдани в случая за теб но това е валидно за всеки човек.

Общи условия

Активация на акаунт