Електронни четци – 30

• 4 317
  • 153
  •   2
Отговори
# 150
10 инчовия Киндъл си има предимства. Една от причините да го избера са именно аудио книгите, които съм насъбрала от Audible (аах). Да, аудио книги от Строител не могат да се четат от него.
Аудио книгите от Audible могат да се четат само от приложението Audible (или от четеца Киндъл). Не можеш да ги свалиш като mp3 и да ги слушаш на каквото си искаш. Аз съм с PocketBook, който не може да чете аудио книгите на Audible. Тоест трябва да съм постоянно с две устройства - телефон и четец.

Мисля, че имате Киндъл Скрайб. А възможно ли е да се анотират (да се пишат бележки на) файлове, които не са PDF формат? Единственото, което би ме привлякло е да мога да пиша бележки върху някои от романите, които чета, а те са AZW формат. И ме интересува дали може да анотират AZW книги, които не са купени директно от Амазон, но със стилус. Без стилус мога и на моя Киндъл, но предпочитам стилус. (Четох противоречиви мнения на Реддит и ще ми е интересен и Вашият опит.)

За мен 8-инчов екран би бил идеален. Жалко, че Амазон изглежда, че няма намерение да направи такъв скоро, а и ме е страх, че ако се появи такъв Киндъл четец, ще е цветен Sad

Последна редакция: вт, 06 яну 2026, 19:28 от Cool_Cat

# 151
Обмислям покупка на нов четец, насочила съм се към Киндъл, като се колебая между двата модела:
KINDLE PAPERWHITE GEN 12 16 GB
и
KINDLE GEN 11 2024 16 GB GREEN

До сега не съм ползвала нищо от марката, ще съм благодарна да ме насочите, защото наистина ми е непознато. Какви са разликите и предимствата на единия модел пред другия и към кой бихте ме насочили. Всяка помощ ще ми е полезна. Досега съм ползвала Pocketbook, като първо бях с Touch lux 5, на който се повреди дисплея, без да е изтърван или удрян, винаги ползван с твърд калъф, все още беше в гаранция, но отказаха отстраняването на проблема да бъде покрито от гаранционното обслужване, имало механично въздействие, според становището. След него ползвах Pocketbook touch lux 2, който си работи и до днес, но ми прекалено бавен и ме изнервя. Иначе харесвам много марката, лесно се работи с устройствата, чете много формати, но заради издънката с дисплея не ми се рискува повече. Решила съм да си спестя нервите и да ъпгрейдна с нещо по-ново и да заложа на класиката.

Последна редакция: вт, 06 яну 2026, 22:01 от Bellatrrix

# 152
  • Sofia
10 инчовия Киндъл си има предимства. Една от причините да го избера са именно аудио книгите, които съм насъбрала от Audible (аах). Да, аудио книги от Строител не могат да се четат от него.
Аудио книгите от Audible могат да се четат само от приложението Audible (или от четеца Киндъл). Не можеш да ги свалиш като mp3 и да ги слушаш на каквото си искаш. Аз съм с PocketBook, който не може да чете аудио книгите на Audible. Тоест трябва да съм постоянно с две устройства - телефон и четец.

Мисля, че имате Киндъл Скрайб. А възможно ли е да се анотират (да се пишат бележки на) файлове, които не са PDF формат? Единственото, което би ме привлякло е да мога да пиша бележки върху някои от романите, които чета, а те са AZW формат. И ме интересува дали може да анотират AZW книги, които не са купени директно от Амазон, но със стилус. Без стилус мога и на моя Киндъл, но предпочитам стилус. (Четох противоречиви мнения на Реддит и ще ми е интересен и Вашият опит.)
Да, Скрайб е.
Нямам много голям опит, четецът е съвсем нов.

Мога да пиша бележки върху книги, които съм купила от Амазон директно от четеца. Определено не са pdf.

Но повечето ми книги са стари (pdf или epub) или купени наскоро epub от други сайтове. Като всичките epub са конвертирани и прехвърлени с кабел. На тях не съм пробвала. Но в описанието пише, че тази функция е възможна само с файлове прехвърлени чрез Send-to-Kindle, но не и при прехвърляне с кабел.
Все още не съм разучила как се използва Send-to-Kindle, защото нямам такава необходимост.

ПП: И аз не съм фен на цветните четци.

Последна редакция: ср, 07 яну 2026, 01:13 от Brin de muguet

# 153
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт