Електронни четци – 30

• 4 319
  • 153
  •   1
Отговори
# 30
Това ме озадачи. Ако калъфчето е с магнит, това означава ли, че се изключва автоматично, или заспива автоматично? За киндъл питам.
 Моето възприятие е, че такива програми са по-скоро за маниаци, на мен са ми напълно достатъчни обикновените функции на четеца.  
Заспива, естествено. И няма шанс да го събудиш, ако не отвориш калъфа или цъкнеш бутона.
Аз пък се озадачавам от гимнастиките, които правят с тези Андроид четци. То се свалят рийдъри, програми, настройки, кодове се пишат ... Не мисля да се докосвам до такова нещо някога, въпреки че имам техническата грамотност не виждам смисъл.

Благодаря! Това го зная, че няма събуждане, докато не се отвори калъфчето. Но не знаех, че има опция за изключване и имало разлика. Просто винаги съм ползвала магнитен калъф, а на такава опция в четеца не съм попадала.

Цитат
Аз като цяло ще си ги мятам през кабела.
Елора, в случая с читанката, няма никакъв смисъл да сваляш книги на компютър и да ги качваш после през кабел, след като има толкова лесна, удобна и бърза възможност за директно сваляне. А четеца ти разпознава и двата формата. Голям плюс са многото формати на този  четец. Подредени са по малкото име на автора. Разгледай ги на компютъра, същото е и на четеца.
Единствената занимавка е в началото да изпишеш адреса, но това е на киндъл, при теб може би е още по-лесно през интернет, без да го изписваш, защото има и опции на таблет.
В гугъл пиша "Печков моби" и ми изкарва линковете.  Тук ги има всичките.
https://pechkov.chitanka.info/

Последна редакция: пт, 12 дек 2025, 17:19 от Diorela

# 31
То май не видях браузър да има.
Но засега така.
Не знаех, че като затворя само калъфа и заспивало.
Иначе включвам от бутона и чакам ли чакам.
Иначе като се стартира пише - Таблетът се стартира Joy
Сега го включих и затварям да го видя кога ще заспи.

# 32
Извинявам се, че се намесвам, но ако устройствата ви четат повече формати (основно PDF и ePub), вижте горната част на това файлче:

https://cloud.freemdict.com/index.php/s/jKDoGtF4MKxsS6M

Щом (някои) имат и браузър, е още по-лесно. В Anna's Archive и сайтовете от групата на Library Genesis също има много българска литература - всякаква. В останалите може би също, но малко. Ако срещнете неработещ линк, кажете да го махнем.

Лека вечер!

# 33
Може ли разяснение за това бутонче горе вдясно.

Скрит текст:

Като го натисна става бяло, после прозрачно.
И нищо не се случва. Какво му е функцията? Grinning

# 34
Това трябва да е като отметка. Когато го маркирате става бяло. Трябва да имате място в менюто където да си преглеждате отметките. Т.е. служи като маркиране на дадена страница.

# 35
Ами аз разцъквах доста, но не открих такова място с отметки.
Както и да е.

# 36
То е по-скоро маркиране на параграф, не страница, че при четците страниците не са точно определени. Когато е плътно, е маркирано и ако има повече маркирани, може да се придвижваш направо до този, който искаш, като му докоснеш номера.

# 37
Текст не мога да маркирам. Едва ли е за това.
Ако натисна отива на друга страница. С плъзване е следващата, а само докосване ме връща назад.

# 38
В началото на 2026 г.  Amazon ще позволи на потребителите да архивират своите  Kindle  книги в EPUB. Това е най-голямата новина в издателската дейност от доста време насам.

Ти да видиш...

# 39
Мога да маркирам.
Имам друго питане. Мислех, че четците издържа батерията много време или бъркам.
Казвали са ми по цял месец едва ли не.
И сигурно защото ми полутаблет и дърпа. Та пада по-бързо сега.

# 40
Ако блутута и wi-fi стоят непрекъснато включени е нормално да пада по-бързо. Ако са изключени и само четете би следвало батерията да пада по-бавно.

# 41
Уая го изключих, не ми трябва, много от нещата са ми на компютъра и предпочитам с кабел. Не чета по десет книги на ден.
Блутута мисля, че е изключен, ще проверя.
Още се лутам в настройките. Дадох му да заспива след три минути, но да не се изключва никога.
Дали е ок така. Просто за да го включвам по-лесно, не да чакам.

# 42
  • София
В момента го разучаваш, сменяш страници, настройки. Това изтощава батерията. Когато започнеш да го използваш само за четене ще държи по-дълго.

# 43
Да, още разучавам.
Намирам някакви функции, после се чудя къде ги открих и се лутам.
Ще гледам довечера клипа на Диорела да видим има ли подробности повече.
Впрочем на черен екран с бели букви е много по-приятно четенето.Kissing Heart

# 44
Има и други клипове, някои излизат по подразбиране, също потърси за твоя модел.

Общи условия

Активация на акаунт