Електронни четци – 30

• 4 351
  • 153
  •   1
Отговори
# 60
# 61
Много малко памет за тия пари.
Не че съм разбирач, но все пак и това гледах.

# 62
16 GB не са никак малко, ако човек ще го ползва основно за четене на романи. Ето какво казва ChatGPT за това колко книги може да се съхранят на Киндъл с 16 GB (какъвто е моят). Ако няма да се качват тежки комикси, не виждам проблем в тази памет.

# 63
Ами то и самата ос си заема място. Аз реално нямам 32 гб.
Скоро ще му сложа и карта да си има.

# 64
Щом мислиш, че е нужно. Аз четецът го ползвам само като такъв и не виждам нужда от повече памет, ако не се четат специализирана литература или комикси. Ако при 16 GB можеш да събереш между 3 и 14 хиляди стандартни книги, за 32 GB даже не ми се мисли за какво количество говорим… Аз имам дълъг TBR, ама не чак толкова 😆

# 65
Обичам да имам свободно място Grinning
Яд ме е че пдф не става. Ситно е.

# 66
Човек взема цветен четец, за да чете комикси, да гледа картини. До колкото ми е известно, те са в PDF, а този е с малък екран за такъв формат и не зная дали е добър за целта. Тези файлове дали  не изискват повече памет?
 Може би Stilgar и другите, които са ползвали различни, ще се включат с мнение.
Аз не бих взела като първи четец такъв за 10 год. дете, което много вероятно ще го носи и в училище. Лесно може да го потроши. Това не е смартфон. Но всеки си знае детето.

Не виждам и дали е водоустойчив.

# 67
Пак се ровя за моите си речници. И случайно попадам на това - общо взето, не става за речници, но успешно конвертира повечето от сканираните ми електронни книги в MOBI и ePub (ей така, за проба). При някои не работи, де. Според мен решава и проблема с дребния шрифт, който е споменат по-нагоре, стига книгата да е сканирана/разпозната като хората, и проблема с ограничения брой формати, поне частично:

https://miconv.com/ebooks/

# 68
Ама няма пдф. То това е проблема.
Че имам книги, които са само пдф.

# 69
Ама няма пдф. То това е проблема.
Че имам книги, които са само пдф.
Как да няма?

# 70
  • Sofia
При мен не се виждат изображенията, но потвърждавам, че има pdf.
И аз потърсих първо това.

# 71
При мен не се виждат изображенията, но потвърждавам, че има pdf.
И аз потърсих първо това.
Появява се някакъв shortener в адреса и скапва целия пост. С втория хостинг, който опитах, всичко е наред.

# 72
Благодаря. Не видях търсачката.

# 73
Здравейте, решила съм след много мислене тази година за Коледа да си взема електронен четец. От няколко дена обаче проучвам и не мога да преценя на кой модел и марка да се спра.

За момента това са опциите като съм отворена и на други предложения
https://www.ozone.bg/product/elektronen-chetets-boox-go-6-2gb-32gb-cheren/ тази опция видях, че е споменавана тук и ми харесва, че използва андроид и може да имаш и други приложения. Единственото, което четох като минус е, че забива и бавно сменя страниците.

Другият модел е този като тук вече знам,че могат да се четат само книги. https://www.ozone.bg/product/amazon-kindle-paperwhite-2024-black/

Виждам, че има и вече нови модели, които са цветни, но не знам дали си заслужава по-високата сума. Чета комикси от време на време, но не толкова често.

# 74
Аз съм си доволна от моя.
Засега за четене го ползвам. Така и мисля да продължа.
Цветен също не ми трябва. И се отказах от това предложение на продавача.

Общи условия

Активация на акаунт