Как да я приспя

• 1 220
  • 16
  •   1
Отговори
# 15
Душичка, много ми хареса начина ти на изказване ☺️
Всички минахме и ти ще минеш този период , искам да осъзнаеш, че един вид и си в траур за предишното ТИ затова и ти е трудно.
Аз го осъзнах може би след години...
Пиша от  гледна точка на майка с 3 деца , от които най-малкото е на 3 г , първото се гледа най-трудно, не си сама.
Съвет ако няма рефлукс детето пробвай да не го оригваш.
Слагаш чист памперс, повиваш ръцете и храниш без да пробваш повторно , след което го оставяш в леглото да блее след време се очаква да заспи. Ако заплаче гушкаш и леко потупваш дупето само.
Дори да не се получи помни ще отмине

# 16
Сценарий 1. Гледам да я повия и тя е спокойна. Вземам я за люшкане и започва да се оглежда, таван, картина, сянка, лампа, гардероб. Като муха. Прозява се и продължава да гледа. Съответно за да не се оглежда и да се онесе по лесно изгасям нощната лампа. И се започва рев, ама на дране рев. Светвам лампата и няма успокояване. Каквото и да правя това беше

Сценарий 3. Не я повивам. Съответно започва да маха с ръце, ще кажеш че съм й пуснала Галена и ще мята салфетки. Joy. За сън и дума да не става. Я се онесе, я се е ококорила двойно.

Ето това ме учудва. Ако, след като се наяде, бебето е спокойно, защо ти трябва да го лашкаш, подмяташ и т.н.? Остави го да си гледа. Щом не плаче, всичко е наред. Ще позяпа, ще позяпа, пък ще заспи по някое време.
Не го учи да заспива с люлеене и всякакви такива. То отсега ти тежи, ами като стане 10+ кг, как си го представяш да я разнасяш по цяла нощ?
Щом детето е спокойно, сложи го да си легне, поговори му тихичко, ако има нужда, гушни го или му дай да ти подържи ръката, за да усеща близостта ти. Не е задължително да го разнасяш на ръце. И като иска да си зяпа, да си зяпа, защо му изгасяш лампата? И да изгасиш, то няма копче обаче, него не можеш да го изключиш.
И още нещо – вече си се убедила, че бебето е отделно от теб същество, което има право на свой стил на живот. И го налага, понякога и брутално. Това е положението, свиквай. Ти трябва да се нагодиш към него, не то към теб и как ти е по-удобно.
Не че не може да се коригира режимът, но това не става насилствено и отведнъж. Потърси консултант по съня, може да ти даде полезни съвети.
Хубаво е също да има повторяемост. Всеки път да правите едно и също нещо, не веднъж така, друг път иначе. Това изнервя бебетата.

Много добре казано.
От поста на авторката, прави ми впечатление, че явно и нощем му идва време за хранене. Не я прави тази грешка да будил за хранене. Ако е гладно бебето, само ще се събуди. На мен нямаше кой да ми го каже това и се измъчих да будя в 00:00, че в родилното ме навикаха, че не наддавало. Два-три месеца се измъчихме взаимно, с 300 зора да го събудим, после няма приспиване с часове.
Насила бебе няма как да заспи, ако ще свинка на джамия да качиш. Моето заспиваше вечер в 02:00 часа, след събуждането за последно хранене, колкото и рев да изревах, каквото и да го правих. Накрая ми помогна консултант по сън, за да си видя грешките и да си запазя разсъдъка. Кефи ме чувството за хумор на авторката, стискам палци бързо да овладеят положението.

Общи условия

Активация на акаунт