Започване на нова работа и здравни осигуровки

• 98
  • 1
  •   3
Отговори
  • София
Здравейте,
Предстои ми започване на работа през този месец, най-вероятно договорът ми ще е от 12 или от 15ти. Понеже ще си плащам следващата седмица здравните осигуровки от август насам, се чудя дали да платя и тази за декември или работодателят ще я покрие? Какво е условието по принцип, когато не е пълен първият работен месец - колко дни работни или цялостно от месеца трябва да се водиш на работа, за да го покрива работодателят? Също понеже гледам в системата, че даже още за ноември не ми излиза неплатен, защото до 25 число на следващия месец явно може да се заплати преди да се покаже неплатен, дали изобщо ще има възможност тези дни да платя и ноември, пък и декември, ако последният също ще си остане за мен за плащане.

# 1
Смятат се пропорционално, сумата на здравната осигуровка върху броя на работните дни в конкретния месец при непълен месец, но по-добре изчакай да ти излезе в системата дължимата сума за декември и тогава да го платиш. Сега можеш да оправиш предходните пълни месеци, включително и за ноември.

Общи условия

Активация на акаунт