Две висше паралелно в различни университети

• 469
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте!
Дъщеря ми е полусирак. След 2 г.и предстои кандидатстване във ВУЗ.
Много я влече психологията и реално истински желае да учи психология в НБУ. Успехът и е отличен.
Финансово ще ми е непосилно да я издържам в НБУ, предвид че ще отпадне правото и на наследствена пенсия, която ще получава, ако е редовна поръчка в държавен университет.
Въпросът ми е:  възможно ли е да запише 2 висше образование, което да кара паралелно.
Примерно философия в СУ и психология в НБУ (двете редовно).
Девойката е свръх организирана (за жалост живота я научи), като цяло сигурно ще и е доста трудно, но ни изглежда добър  вариант, стига да е възможно административно.
Дали знаете ...
Ще се допитам, разбира се и до университетите, но бих била благодарна и на мнение тук или дори някаква хрумка как да постигнем желанието и да учи в НБУ без да губи правото си на пенсия.

# 1
  • София
1. Психология в СУ или друг държавен.
2. Вижте за стипендии в НБУ или други стипендии
3. Да тегли студентски заем

# 2
Мисля, че няма да има проблеми ,освен в напасването на графиците.

# 3
  • Sofia
Здравейте. Аз учех бакалавър и магистър в НБУ. И също получавах наследствена пенсия. Макар че НБУ е частен университет ще има право на пенсията. Стига да я приемат психология просто взима уверение от отдел студенти и се подава в пенсионен отдел.

# 4
Благодаря, момичета!
Напълно изключвах вероятността да продължават правата и за наследствената пенсия, ако ще учи в частен университет и страшно много благодаря на Мира.

# 5
  • Sofia
Няма за какво! Ако имате въпроси за НБУ винаги можете да ме попитате. Ще помогна с каквото мога - тъй като учех коренно различна специалност от това което сте написали.

Общи условия

Активация на акаунт