Как се справихте с пишкането вкъщи?

• 305
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте,не знам много от вас дали са имали този проблем,ние се борихме 3 години.Безкрайно много внимание,непрекъснати разходки и една много ината порода.Кученцето ни вече е на 9 и това е зад гърба ни,но взехме още едно на 9 месеца същата порода.
Кучето не е малко и пишкането вкъщи е ужас.Разходки по 3-4 пъти и пак се пишка вътре.Непрекъснато миене на пода и живота ни пак е кошмар.Обичаме го,но ни е много трудно.
Знам,че много кученца се учат веднага и много от вас не са се сблъсквали с такъв проблем,но е просто ужасно и не ме мързи изобщо,но е наистина непосилно да се мие непрекъснато,бърше и разхожда.Сякаш живея за него и ме е страх да изляза и за час

# 1
Изключили ли сте здравословен проблем? Ако да - може би сте я разглезили и това е опит за отстояване на територия или протест срещу нещо което не й харесва.

# 2
Три години е страшно много време, за да се учи кучето. За каква порода става въпрос? Опишете каква рутина им изграждате, да видим какво може да се промени или допълни.

# 3
Здравейте,благодаря ви за коментарите.3те години са за първото ни куче,то вече е на 9 и нямаме проблеми с него.
Проблемите са при новото мъниче на 9месеца,което взехме.Старая се да разхождам много често,но като изляза е кошмар,а все пак колкото и да си стоя вкъщи и аз съм човек и имам ангажименти.
Дали сте пробвали с памперс за по едро куче.25кг?Дали ще е ок да му слагам поне докато ме няма?

# 4
Важно е да е по едно и също време. Колкото и да е често, ако е в различни часове много трудно ще се научи. 9 месеца също е късна възраст, до около 6-7 би трябвало да са усвоени тези навици, освен ако няма намесен здравословен проблем или кучето не е взето от улицата, където до този момент е пишкало когато и където пожелае.

# 5
Големите кучета често могат да стискат повече, но като е тийн едва ли мисли за това. Опита ми е с няколко кучето, буквално всяко едно е различно.
Едно от тях, не повече от 15кг, не може да стиска толкова колкото другите. Няма здравословен проблем, но вече на 2 години, още трябва да бъде извеждан по често. Например, 2 часа след закуска е задължително. После си откарва по дълго.

В периода на учене трябва да го хванеш в кои моменти има нужда. Наблюдавай за поведението му, как започва да се държи. Да, понякога езика на тялото сигнализира късно, но би могла да имаш късмет и да го изведеш на време. Докато се научи изкарвай го по често от 3-4 пъти на ден. Може да се наложи на всеки 2 часа, за да усеща тревичката и миризмата на други кучета.

# 6
  • София
Куче на 9 месеца, 25 кг? Къде е гледано до сега?

Общи условия

Активация на акаунт