Семейното време

• 80
  • 1
  •   2
Отговори
Здравейте!
Имаме дъщеря на 2 години. Тя не ходи на ясла, дните прекарва с баба си, тъй като ние с баща й работим. Вечер след работа посвещаваме времето си основно на нея, играем си, рисуваме, четем книжки, танцуваме. Включваме я в дейности като пускане на пералня и сушилня, понеже тя има огромно желание.
Проблема идва, когато с мъжа ми решим, че ще си оставим цял ден, който да прекараме с детето. И се оказва, че нямаме никакви идеи какво да правим. Обикновено, когато набележим ден, няколко дни се гледаме въпросително и се питаме един друг къде ще ходим и какво ще правим, но не успяваме да измислим нищо. И така, в деня, който сме определили за ден, в който да сме заедно, просто ходим в един парк, в който така или иначе си ходим, а когато времето не е подходящо за излизане стоим вкъщи и пак се занимаваме с книжките, играчките и рисуването както всеки ден. Давам си сметка, че може би изглеждаме като най-тъпите хора на света, но факт, не можем да измислим какво да правим. Моля, дайте идеи за занимания, в които да участваме цялото семейство и да бъдат интересни и разтоварващи както за детето, така и за нас!

# 1
Детето е много малко - не виждам какво толкова можете да правите заедно. На тази възраст със сина ми прекарвахме уикендите заедно, защото той ходеше на ясла, аз - на работа. В общия случай излизахме преди обяд и следобед, за обяд се прибирахме да яде и спи. На 2 години вече беше усвоил балансовото колело, а аз тичах след него - бях се вталила прекрасно. С балансовото колело обикаляхме околните паркове - имахме три. В събота сутрин ходеше на музикални занимания за бебета около час и половина, много ходехме по рождени дни, защото семейните приятели имат деца на доста сходна възраст и те израснаха заедно. Ходехме често в една педагогическа ферма да гледаме животни, на ресторанти с детски площадки, по-рядко в някой зоопарк, ама най-близкият ни е на 60 км. Когато съм била в отпуска, винаги сме били някъде - на тази възраст ‘мързелива почивка’, без обикаляне по забележителности и музеи, само море и планина, сред природата и навън, по възможност без много хора наоколо. Само веднъж се оказа в Дисниленд, но защото водихме леля му, която е с десет години по-голяма от него. Моят син имаше много строг режим от яслата, който беше ставане в 8 ч, обяд към 12 или 12:30, спане по 2-3 часа и после в леглото в 8 ч. и много си държеше на него.

Общи условия

Активация на акаунт