Вагинална сухота по време на полов акт на психическа основа?

• 257
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте. Няколко пъти ми се случва по време на полов акт с мъжа ми да получа сухота,а преди това всичко си беше нормално. Вече не се чувствам добре психически и дори ме е срам. Не знам от какво се получава това,но вече ми се случва сигурно за 5 път,а съм ходила на гинеколог. Уж ми няма нищо,но мисля да отида пак. Мъжа ми вече се чуди какво се случва и си мисли,че проблема е в него,а реално не е така. Изпитвам голям стрес и предполагам е от това,защото друга причина не намирам. Ние сме семейство от над 10 години,имаме си и детенце,но наистина,когато имам големи стресове в живота си и ми се отразява на интимния живот. След последния път ми стана вече много тъжно. Мъжа ми даже на другия ден започна да ме отбягва,но мъжете не разбират,че при нас жените е малко по-различно. Винаги ме е разбирал,знае какво преживявам и той го преживява с мен,но при тях е наистина съвсем различно. Имам вече записан час за друг гинеколог и се надявам наистина да се види причината,ако не е стрес. Сега се чувствам виновна,че мъжа ми се чувства обиден и един Господ знае какво си мисли вече. Дори не ми се говори по тази тема и гледам да избягвам,въпреки че знам,че е грешка. Не знам как да му обясна,че прекаления стрес и мислене за проблемите ни ми влияе на интимния живот. Чувствам се ужасно,въпреки че се случва рядко,СЕ СЛУЧВА. Имали ли сте такъв проблем?

# 1
Имала съм и от време на време имам. Да, стресът влияе зле на либидото. И да, при мъжете е по-различно, при нас е по-различно, въпреки че няма точна закономерност и пак някои неща са си до човека. Последните години и аз съм подложена на много стрес, здравословни проблеми, депресии..., тези неща влияят неминуемо върху желанието за секс и възбудата. Мъжете рядко ги разбират тези неща. И не само относно стреса и секса, а и за много други неща оставаме неразбрани. Жените, спрямо мъжете сме и по-чувствителни, като цяло. Започнете да работите върху себе си. Някаква физическа активност, като спорт, например, биха се отразили благоприятно.

# 2
Мъжът ви, ви отбягва, защото не сте се овлажнила.?!
Ако това е истина, ми е трудно да го възприема.
Случвало ми се е някой път, чудо голямо. От хормонални промени и разни други фактори. Има лубрикати има и други хватки. И на ум не ми е идвало , че може да е проблем.
Ами в секса между двама души, които са заедно от дълго време, не трябва да има задръжки и недомлъвки. Като толкова няма самочувствие този мъж, кажете му че сте ходила на лекар и ви е казал, хормонален дисбаланс или.нещо подобно.

# 3
Охх, много от мъжете изобщо не са разбрани, за съжаление. Хубаво ще му каже, ама той като си е навил там еди какво си на пръста... Аз и преди казах, че не се учудвам на нищо вече. Толкова неща чух и видях наскоро, които не бях чувала и виждала преди това и пак не мога да кажа, че се учудвам. Просто днешния свят е такъв.

# 4
Да,досега винаги е проявявал разбиране,но след последния път наистина започна да ме отбягва. Чувства се обиден и ми сподели,че след такова нещо смята,че не го желая. Честно казано вече аз започвам да се обиждам от тези думи.

# 5
Значи имаш желание, не просто пресъхваш? И какъв проблем е това, ако имаш възбуда и желание? Купувате си гел и си се сексите даже по-добре отколкото с естественото овлажняване. С възрастта все повече жени имат подобен проблем и неслучайно във всяка дрогерия се продават гелове.

# 6
Значи имаш желание, не просто пресъхваш? И какъв проблем е това, ако имаш възбуда и желание? Купувате си гел и си се сексите даже по-добре отколкото с естественото овлажняване. С възрастта все повече жени имат подобен проблем и неслучайно във всяка дрогерия се продават гелове.

Желание имам,но след 5 минути усещам как започвам да пресъхвам от нищото и след това край,отчайвам се и на психическа основа няма оправяне 😅 Досега не съм използвала гелове,защото рядко съм имала такъв проблем и затова си мисли,че се случва само на жени,които нямат желание за интимност с партньора 🫤

# 7
Е, с годините все повече се случват такива неща. Не знам на колко си. Може да имаш ниски нива на естроген.
Пиеш ли достатъчно  течности. Поне 2 литра вода.
Да нямаш някакво запушване на бартолиновите жлези.
И аз съм имала такива периоди, но желание не ми е липсвало, изобщо не сме го правили на проблем. Все пак сме хора, не машини.
А дори да ти липсва желание, той не трябва ли вместо да се отдръпва да се опита да ти привлече вниманието.

# 8

Желание имам,но след 5 минути усещам как започвам да пресъхвам от нищото и след това край,отчайвам се и на психическа основа няма оправяне 😅 Досега не съм използвала гелове,защото рядко съм имала такъв проблем и затова си мисли,че се случва само на жени,които нямат желание за интимност с партньора 🫤

И двамата сте невежи глупаци Simple Smile Времето си върви, възрастта си казва думата и по някое време става нормално  жената да пресъхне по средата на акта. Особено ако се ползва презерватив. Тогава си е направо правило. Още утре си купете един гел и направо почвайте с него. Той е идеален не само за смазване, но и за масаж. Тоест да те намаже там отдолу и после да те разтрива с него преди да го вкара. И прочетете малко, а не се стресирайте и панирате като тийнове!

# 9
Поговорете откровено със съпруга си и му обяснете спокойно, че женската физиология е различна и проблемът изобщо не е в него. Обяснете, че тялото на жената функционира по друг начин и подобни ситуации могат да се случат независимо от отношенията ви. И аз съм на мнение, че е добре да потърсите второ мнение от друг лекар.
А и предложете на съпруга си да включите лубриканти в интимния си живот — в това няма нищо срамно и е напълно нормална практика

Общи условия

Активация на акаунт