Къде да разположа леглото?

• 1 598
  • 30
  •   1
Отговори
# 15
Стаята Ви е много малка за легло 180 см, все пак трябва да има място да се преобличате и да се движите в нея! Аз даже бих сложила легло с размер 144/200 см, но аз обичам да има простор в помещенията, а не да не можеш да се завъртиш! Не харесвам стаи в които няма въздух и са претъпкани с мебели!

# 16
  • София
Още едно мнение за легло с матрак 140.
Само внимавайте всъщност колко е, защото нашето от 140, реално е 156.
При детето купихме 140 и е точно 140.

# 17
Аз съм за вариант 2,
заради фън-шуй съвета, може би и на архитектите, това по план вероятно.
Хубавата гледка е много зареждаща, също имам прозорци до долу, и при ремонт на парапетите на балкона, бяха свалени за 2 седмици, се наслаждавах на гледката и си казах, че наистина най-хубаво е да е облицован с нещо като стъкло.
Все си мисля, че част от хубавата гледка ще се вижда и при този вариант.

Последна редакция: пн, 08 дек 2025, 23:06 от Pepina_n3

# 18
  • София
Още едно мнение за легло с матрак 140.
Само внимавайте всъщност колко е, защото нашето от 140, реално е 156.
При детето купихме 140 и е точно 140.
Моето се води 140. Обаче е пищна тапицирана спалня и сигурно е 155 поне. Но пък не се блъскам в ъгли.

# 19
  • над кукувичето гнездо
Вариант 2. Като може да се поиграе с мебелите и размерите наоколо. Би било малко неприятно в случай, че съседите имат телевизор и са леко глухи, но обикалянето на легло ежедневно си е изморителна дейност.

Лично аз не бих сложила телевизор в спалнята. Wink

# 20
  • София
12 квадрата е напълно нормална спалня. В повечето панелки са такива. Има бокспринг легла и при тях нямаш допълнителни размери. Варианти има, но трябва да се обикалят магазините за мебели. При 1,60 спалня идва точно.

Да припомня, че това е спалня а не всекидневна. Пред леглото има достатъчно място за преобличане. В студените месеци като пуснеш една камина на телевизора и се правят близнаци. Ето идея: под телевизора може да се сложи декоративна или електрическа камина за уют(не е уточнено отоплението на парно ли е или климатици). При моят вариант има къде да се сложи климатик, ако външното тяло е до френския прозорец. При вариантите на автора, вътрешното тяло трябва да е над главите им.
Освен с хартиено тиксо по пода, има още един трик, който е още по-реалистичен. Купувате подложка за ламинат XPS 3мм(евтина и лека). От нея с помощта на тиксо си "сглобявате" мебелите и ги редите. Така буквално ще можете да се разходите из стаята. Сложете си по 2 контакта и ключ за загасяне на лампата от всяка страна на леглото. Аз съм сложил и нощните лампи на стената за да не заемат място върху нощното шкафче.

# 21
Нашата спалня е изключително малка. Не мога да кажа мерки в момента.

Точно до вратата имаме гардероб, който правихме по поръчка в ИКЕА и е висок до тавана. Не се вижда на снимката.
Леглото ни е 160/200.
Пътечката пред леглото е доста тесничка, но се минава.
На стената срещу леглото има телевизор. Тук е след ремонт и не е сложен още.

# 22
Последно колко е голяма стаята? Че нещо в този чертеж се загубих.

Имаме легло 180 с дебели страници и табла в стая някъде 3,60-3,70 на 3. Единствената разлика е, че гардеробът е извън тази квадратура бидейки вграден. Острани остава предостатъчно място.
Легло 160 за мен е компромис. Когато спя сама на 1,60 ми е добре. С мъжа ми - не. Искам да си разперя ръце и крака във всички посоки. Тогава на мъжа ми му става тясно. Започва да ми се кара, че спя като рокзвезда (не стига дето хъркам като дъскорезница).

# 23
  • Варна
Аз бих избрала вариант 1 заради гледката. Ако в някакъв бъдещ момент тя се скрие от нови блокове, винаги можете да си разместите мебелите. Във вариант 2 бих сложила по-малък гардероб и без преместване на вратата. Не е задължително да е от край до край. По-важно е да е с удобно вътрешно разпределение.

# 24
Всички съвети, за различни големини на леглото,  са със своя си резон, но не видях някой да спомена най-основният- леглото(а и самата стая) е за спане предназначено, и колко ще е широко, зависи от навиците и предпочитанията на двойката.
Спали сме на 120 Smiling Imp , на 140.., ама бяхме млади. Сега сме и маалко по-едри, та предпочитам да спим на по-широчко.

Иначе , по въпроса- не бих определяла посоката на леглото според гледката.
Никога на стената на детската !
Бих сложила леглото на стената на вратата.

# 25
  • София
Всички съвети, за различни големини на леглото,  са със своя си резон, но не видях някой да спомена най-основният- леглото(а и самата стая) е за спане предназначено, и колко ще е широко, зависи от навиците и предпочитанията на двойката.
Спали сме на 120 Smiling Imp , на 140.., ама бяхме млади. Сега сме и маалко по-едри, та предпочитам да спим на по-широчко.

Иначе , по въпроса- не бих определяла посоката на леглото според гледката.
Никога на стената на детската !
Бих сложила леглото на стената на вратата.
И ние предпочитаме 1,80 легло поради съшите съображения.
Гледката също едва ли ще се гледа всеки ден. Ще се бърза да се става за работа, за детска градина, за вилата. Вечер пък, ако е гледка планина няма да се вижда нищо. Общо взето като да имаш вана в банята, която ползваш 1-2 пъти годишно, но я търкаш всяка седмица.
Варианта с леглото на стената на вратата не е лош. Има къде да се сложи климатик без да духа на хората. Може и някакъв гардероб да се сложи. За телевизор става сложно обаче Smiley, но не и невъзможно. Smiley

# 26
За телевизора- първото, което срещнах в амазон-
Скрит текст:
За климатика- подов, до вратопрозореца ?

# 27
  • София
За телевизора- първото, което срещнах в амазон-
Скрит текст:
За климатика- подов, до вратопрозореца ?
Варианти има. Интересно, авторът на темата на кой вариант се е спрял?

# 28
Пак опирам до вас за съдействие и съвети Simple Smile
На тези диаграмки съм начертал бъдещата ни спалня
С белия правоъгълник съм указал посоката на хубава гледка. Прозореца е френски
И тук въпросът ми е. Дали да избера вариант 1:

Да разположа леглото така че да се вижда гледката от там, но по този начин ще се намира точно до вратата и човекът до прозореца ще трябва да обикаля
Или вариант 2:

Който е най-логичния но е свързан и със местенето на вратата с ~40см за да се направи място за гардероба
Може и 3 вариант ако се сещате Grinning

Вариант 2. Без местене на врата, гардеробът да не е на цялата стена, а до вратата.

# 29
Скрит текст:
Пак опирам до вас за съдействие и съвети Simple Smile
На тези диаграмки съм начертал бъдещата ни спалня
С белия правоъгълник съм указал посоката на хубава гледка. Прозореца е френски
И тук въпросът ми е. Дали да избера вариант 1:

Да разположа леглото така че да се вижда гледката от там, но по този начин ще се намира точно до вратата и човекът до прозореца ще трябва да обикаля
Или вариант 2:

Който е най-логичния но е свързан и със местенето на вратата с ~40см за да се направи място за гардероба
Може и 3 вариант ако се сещате Grinning

Вариант 2. Без местене на врата, гардеробът да не е на цялата стена, а до вратата.

А в незаетото ъгълче зад вратата може да се постави плитък кош за дрехи примерно.

Общи условия

Активация на акаунт