Какво е това на зъбчето

• 495
  • 9
  •   1
Отговори
На 3 годинки сме , днес го забелязах ако някой знае какво ее

# 1
Това е кариес и няма да изчезне от само себе си. Напротив, ще се разраства и ще започне да боли. Отидете на зъболекар възможно най-скоро, за да спасите зъбчето навреме.

# 2
Хубаво чуйте какво ще каже зъболекарят за нещата, които трябва и не трябва да консумира детето.

# 3
  • София
На мен не ми изглежда на кариес. По скоро е някаква плака.

# 4
Хубаво чуйте какво ще каже зъболекарят за нещата, които трябва и не трябва да консумира детето.

Каза , че е малка да се работи с нея. 2 пъти на ден миене на зъбки и минерална вода хисар

# 5
На мен не ми изглежда на кариес. По скоро е някаква плака.

Това изобщо не е плака и няма смисъл да се залъгваме. Плаката е нещо меко и бяло, дето като го потъркаш малко по-силно с четката или го закачиш с нокът, веднага пада. Тук обаче говорим за самото зъбче.
​Това кафеникавото е чиста проба начален кариес. Вижда се как емайлът е почнал да се руши точно там до венеца, където е най-тънък. При малките деца тия неща стават супер бързо. Днес е петънце, след месец може да е дупка до нерва.
​Няма как да се измие с паста, защото вече е влезнало навътре в зъба. Най-добре е веднага да се види от зъболекар. Колкото повече се чака и се мисли, че е просто оцветяване, толкова по-лошо става за детето после.

# 6
  • SF
Наистина е малка, за да се работи с нея на 3 години, но е малка и за кариес.
Някъде грешите с храната и с хигиената. Не оставяйте храни, които залепват, без да измиете зъбките с детска четка и детска паста. Чипс и сок например могат да станат като туткал.
И внимавайте с минералната вода, защото свръхминерализацията се отразява и на постоянните зъби.
Веднага щом детето стане кооперативно, ще трябва да му оправите кариеса, независимо че е на временно зъбче и ще бъде сменено с постоянно.
Кариесите са заразни и трябва да се оправят веднага. Във вашия случай - веднага, щом тя позволи.

# 7
Детето не е малко за консултация или работа от зъболекар.

Моята дъщеря получи кариеси на предните зъби на 1,1 г. Заведох я на зъболекар. Стоматоложката направи лека интервенция (маза я със сребърен (нещо си). Не използва машина.

Синът ми на 2г си счупи преден зъб. При него имаше доста работа от двама стоматолози.

# 8
  • SF
Доообре!

# 9
Детето си е точно за работа със зъболекар, но такъв, който има опит с деца. Първия кариес на сина ми правихме на 2 и половина или 3, при първото му посещение при зъболекаря, но в специална стоматологична клиника за деца.

Общи условия

Активация на акаунт