Боледуване на децата ни - тема 93

• 18 003
  • 883
  •   1
Отговори
# 825
Ако е кашляла през бременността, кашлицата предизвиква контракции.
Да, ама не на капки, това е ужасно- вентолина на капки. Изписвали са на детето като беше малко и не можеше да инхалира. Отразяваше му се много лошо.
После с приставка изписаха салбутамол. Сега може да инхалира и без приставка, но вкъщи предпочитаме с приставка защото влиза всичко. Без приставка е ночно иде дойде, както го направи и понякога хич не му се вдишва добре и не знам колко е влезнало от лекарството.
При всички положения на спрей салбутамол страничнити реакции са много по-малко/леки.
Бях писала, че моето се докара до спазми от салбутамол, колкото повече инхалираше, толкова повече му трябваше, стесняваха му се гърдите и не спираше да кашля. Но това е описано като странична реакция. Иначе винаги му е помагало при "нормално" разболяване. Тогава направи пристъп от цъфтящите навън.
На Danaeka детето спред мен си е за салбутамол, а не пулмикорт.
Малкото втори ден от Нименрикс е с подута ръчичка и температура, но днес само 38°. Не беше въобще предвидено пак да сме вкъщи, дано утре няма нищо. При голямото също имаше два дни отпадналост, но веднъж измерих 37,8° само.

# 826
Аз бях чувала, че ваксината срещу варицела си помага за доживотен имунитет. Не знам за реваксинация след 2те дози.

Рейна, дано утре е по-добре детенцето.

Барбалена, доколкото помня този "химик" го разобличиха, че пише пост със спекулативен характер. Постът може да е изтрит, не го намерих, но вижте този:
https://www.facebook.com/share/1H8MADNTaN/

# 827
Рейна, моето дете имаше огромно подуване от Нименрикс. Подуването беше леко в страни от убождането, явно където се е "разлял" препарата. Мина за няколко дни, не е реагирал да го боли. Но беше по-малък и е възможно просто да не е казал. На подуването слагахме компрес с риванол, понеже не реагира добре на студените компреси. Високата температура обаче е странно ако е от ваксината.

Химика е далечен познат. Честно казано не смятам че го е направил с цел да навреди на фармацевтичната компания.

Знам че ще вляза в друга тема, ама.... не е ли странно да пиеш нещо, което предизвиква същите симптоми, които имаш, с цел лечение. В същото време да са предимно някакви отровни неща, освен живак, някои имат арсен, татул и разни други. Уж разредени? Да очакваш първоначално влошаване (пик) и после подобрение. Че то така протичат по принцип болестите. Странно ми е. Да, пили сме - стодал, цинабсин, лимфомиозот, осцилокцинум. С последното като дете майка ми ме "лекуваше". Ми не виждам ефект, сори.

# 828
  • София
Рейна Каката ми вдигаше температура от всяка ваксина и след всяка беше с температура.
Вече като поотрасна спря. Иначе и моето дете май от цъфтящи прави някакви такива пристъпи.. Ще видим напролет как ще е ама тя и зимата взе да прави...

So close Ако има доживотен имунитет това ще е супер. Аз мислейки, че някой ме е ваксинирал си я изкарах на 23г. "Забавно" беше...

# 829
Ох, писах, писах и се изтри.

Клоуз, благодаря ти, знам го този пост. Само той ми излиза при търсене на "цинабсин и живак", което ми е много съмнително.

# 830
Ние отидохме днеска да я слагаме, пуснахме кръвни защото леко подкашля и греда, показа, че или кара нещо или е изкарала нямам идея и аз се разколебах да я сложим. Доктора каза че нямало проблем ама сега ме хвана страх….. и той като ме видя предложи да си чакаме да мине 21 дневния период и тогава да сме я сложили на  чиста съвест. И сега на къде? Каза , че ако съм си преодолеела  страха нямало причина да не я сложи…. Има няколко часа макс за реакция

# 831
  • София
Идете на второ мнение поне да сте сигурни ок ли е докато детето подкашля или не...

# 832

Мили мами искам съвет всякакъв ми е нужен,при чиста снимка на дроба,активна и не минаваща кашлица,уж е от носа(включихме нови капки,и инхалации с Йелоклийн от вчера)Алерголожката иска да включш антибиотик Зинат заради левкоцитите кошто са 13,а педиатърката не,,детето до неделя беше но Ксимебак(7дена го изпи)няма и не е вдигал температура,яде,пие,жизнен е.Побърках се честно.

# 833
Идете на второ мнение поне да сте сигурни ок ли е докато детето подкашля или не...
другага каза, че нямало смисъл след като е трети ден и не бил най добрия период за ваксини и да не сме си вкарвали таралеж в гащите в момента, защото детето може и да не се е заразило …. И да я ваксинираме ако не го изкара, а не на 3-тия ден след контакт

# 834
  • София
Ох, нищо не се е променило с времето като гледам... По принцип не бих била ваксина ако детето е болно.
Един единствен път се случи това когато на каката и правиха манту и тя си беше обаче болна...(не търпяло отлагане). Та не знам какво да те посъветвам хич...

# 835
Аз да ви кажа моето дете имаше среща в градината поне 4 пъти с варицела.Ами не се разболя,изкара я чак във втори клас...нямаше място без пъпки бяха много, но мина...
Честно грип Б го изкара, доста по-тежко от Варицела за сравнение.

# 836
  • shumen
Ваня,как е малечка?Да не би да е спала по малко предните дни и затова днес да е спала повече.
Рейна,дано утре е по-добре твоята.
Моя с ваксините е нямал проблеми.Леко ги понасяше.
Варицела изкара в 3 група леко,но приятелчето му я изкара тежко.
Днес пак кашля,но кашлицата е вече влажна.И гласа му се появи.Ще правя и тази вечер Пулмикорт и ще дам Улитус и Геломиртол и ще го заведа утре пак да го чуят.Вентолин му е изписван веднъж и му разхлопа сърцето тогава и подивя.

# 837
Ръчичката е много подута и червена, боли. Дадох нурофен, температурата която цял ден си беше 38° естествено спадна от него. Ще видим ще вдигне ли пак. Аз си очаквах да има темпиратура, това е една от най-често срещаните реакции, но чак пък 40°..

# 838
  • София
Моето дете изкара в трета група Варицела, много леко мина, зорът беше точно една вечер с няколко пъпки, които бяха на гърба и го дразнеха.
 Вдигна до 38 ° температура.Лошото беше, че после му се срина имунитета и имах чувство, ще се върнахме обратно в първа група по боледуване.

Мили мами искам съвет всякакъв ми е нужен,при чиста снимка на дроба,активна и не минаваща кашлица,уж е от носа(включихме нови капки,и инхалации с Йелоклийн от вчера)Алерголожката иска да включш антибиотик Зинат заради левкоцитите кошто са 13,а педиатърката не,,детето до неделя беше но Ксимебак(7дена го изпи)няма и не е вдигал температура,яде,пие,жизнен е.Побърках се честно.
Е защо ме са пуснали ЦРП поне?
Левкоцитите не са кой знае колко завишени.

# 839
  • shumen
Бъбъл,и на моя имунитета му се срина след варицелата.
Yezlem,а СРП пускано ли е?
Моя е с ново 20 -Т.Не е много висока,но продължава да кашля.Утре ще се ходи пак при педи и ми намирисва на АБ.Не знам как ще го пие като си го знам каква драма куин е.

Общи условия

Активация на акаунт