Да, ама не на капки, това е ужасно- вентолина на капки. Изписвали са на детето като беше малко и не можеше да инхалира. Отразяваше му се много лошо.
После с приставка изписаха салбутамол. Сега може да инхалира и без приставка, но вкъщи предпочитаме с приставка защото влиза всичко. Без приставка е ночно иде дойде, както го направи и понякога хич не му се вдишва добре и не знам колко е влезнало от лекарството.
При всички положения на спрей салбутамол страничнити реакции са много по-малко/леки.
Бях писала, че моето се докара до спазми от салбутамол, колкото повече инхалираше, толкова повече му трябваше, стесняваха му се гърдите и не спираше да кашля. Но това е описано като странична реакция. Иначе винаги му е помагало при "нормално" разболяване. Тогава направи пристъп от цъфтящите навън.
На Danaeka детето спред мен си е за салбутамол, а не пулмикорт.
Малкото втори ден от Нименрикс е с подута ръчичка и температура, но днес само 38°. Не беше въобще предвидено пак да сме вкъщи, дано утре няма нищо. При голямото също имаше два дни отпадналост, но веднъж измерих 37,8° само.