Боледуване на децата ни - тема 93

• 17 955
  • 883
  •   1
Отговори
# 870
И аз не съм пускала изследвания преди Варивакс. Гледала съм да е активен, да няма сопол, да не кашля. Успех!

Danaeka, съжалявям за бронхита, добре, че го заведе. На моето дете CRP-то беше същото онзи ден с гнойна ангина.

Емилия, благодаря за информацията. Дано сте добре.

# 871
  • shumen
So close,и мен ме е яд,че стигна до АБ,но друг избор нямах.

# 872
Преди ваксина не пускам изследвания, гледам да не е видимо болна, преди ваксината лекар я преглежда така или иначе

# 873
Не знаех за ваксината за шарка, че може да се поставя и при евентуално заразяване.

Не съм пуснала изследвания преди ваксина, само преглед са правили.

Много полезна информация от професора, благодаря. Мисля че и аз следвам подобни препоръки, особено за температурата. В повечето случаи давам, но следя как се чувства детето. Когато е в началото на разболяването почти винаги 37 + температура му причинява втрисане. За мен това е знак, че трябва да дам температуропонижаващо. А и тя в тозо момент рязко се вдига. Когато е вече на опашката на разболяването не следя толкова изкъсо и тогава обичайно давам, но на по-голям интервал от време, съответно и детето не я усеща и играе. Общо взето така решавам кога да дам и кога не.

Дани, бързо да се оправя набора, че края на срока идва.

# 874
Емилия и аз благодаря, че сподели!
Въобще не знаех за този мит за бронховаксом и подобните. Аз като дете пиех, потвърждавам че е мит 😀 На моето дете давах респивакс есента. Но ето че пак се изолира s.pneumoniae или там както се пише. Този път съм нацелила капките. 4ти пореден месец излиза това със светещия гаден мазен гъст сопол. Пфф

# 875
Аз имам малко по-особено мнение, мое си на проста глава за имунулогията.
Сблъсках се когато стана модерно в репродуктивните клиники да се предлагат всевъзможни изследвания, повечето с търговска цел.
Наредих се на опашката с пакет от т нар NK клетки, получих заключение за терапия и контрола. Отидох на консултация с листа заключение и защо се получава така, отговора беше, че всяка малка настинка може да даде отклонение. Приключих в въпросните клетки веднага.
Имам правени шест ендометриални биопсии, които не доказаха нищо, освен трошене на пари, въобще миенето на матката с разни разтвори може да докара повече проблеми според мен.

Ровене в имунулогията я виждам като приложение в сериозен здравословен проблем с цел поддръжка на организма.

# 876
  • София
За мен всякакви такива бронховаксоми са имуностимулатори и нямат място особено при децата. Всякакви такива курсове (освен ако не се налагат сериозно) на мен са ми излишни и не бих дала вече (давала съм веднъж - скъса се да боледува след това).

# 877
Както писах, хора/деца с проблеми в имунологията има далеч повече оплаквания от кашлици и температури и това си проличава доста рано. И рядко има лечение. Този имуолог при който ходих обясни най-просто така лабораторната диагностика, която е супер напреднала, поне в Германия. Пускат се сто показателя. Излизат от тях три в отклонение, от там за тези три можеш да пуснеш нещо друго разширяващо, от там излизат още други показатели, там някои дава отклонение и води до нови изследвания и така до безкрай може да си изследват в лабораториите, но дори и да изкочи някой ген или нещо си там, няма смисъл защото няма лечение...но това е вече за мен към научно ниво и експерименти.  Градинските мутирали вируси пу пу не са за имунология.

# 878
Аз пък засега съм доволна от Бронховаксома. Да чукна на дърво, но кашлиците са по-поносими и редко от миналата зима. Майка ми също приемаше и не боледува, а това й е слабо място.

# 879
  • София
Абе не е баш така за гените, защото аз си имам сериозен проблем с Б12 и не го усвоявам ама нали някой трябваше да пусне изследвания по-разширени, да навлезнем в по-дълбоки води и да се види, че реален проблем има. Не, че мога да го променя ама поне знам какво ще правя от тук нататък.

# 880
Здравейте,ние минахме през алерголожката,тя го надраска за влага,прах,стафиколок,стрепкокок..Реагира на инфекциите,със по 10дена капки сме за носа,физиотерапия за 10дена и инхалации Йалоклийн,тя искаше да пием и антибиотик за левкоцити 13,но педиатърката  отказва при чисто дишане до не пие повече(пи една седмица Ксимебак)Не мога до кажа че няма промяна има,но носа има лепкав сопол който от 20дена си седи,вчера не е кашлял  за целия ден 10пъти,днес пак а къртеща кашлицата..Спи добре,храни се,не зная наистина,питах ги за по задълбочени изследвания,отказаха искат да видят капките как ще подействат и понеделник пак до видим пкк.Вярвам и на двете,но сега се чудя дали не трябваше да почна антибиотика,ех оплаках се мами..Чета ви от сумати време наистина сти подкрепа за мене зимните периоди..

# 881
Както писах, хора/деца с проблеми в имунологията има далеч повече оплаквания от кашлици и температури и това си проличава доста рано. И рядко има лечение. Този имуолог при който ходих обясни най-просто така лабораторната диагностика, която е супер напреднала, поне в Германия. Пускат се сто показателя. Излизат от тях три в отклонение, от там за тези три можеш да пуснеш нещо друго разширяващо, от там излизат още други показатели, там някои дава отклонение и води до нови изследвания и така до безкрай може да си изследват в лабораториите, но дори и да изкочи някой ген или нещо си там, няма смисъл защото няма лечение...но това е вече за мен към научно ниво и експерименти.  Градинските мутирали вируси пу пу не са за имунология.

Ами не е точно така. Повтарящи се миозити след грип, точно с имунологични изследвания се лекуват + ревматология. Детето е голямо. Не искам да разказвам историята с цел анонимност. Pans/pandas също с имунологични изследвания се доказва и лекува. Това състояние може да се отключи и по-късно от бебешките години. Именно след прекаран ковид, стрептококи и който и да е "конвенционален"вирус.

Казвала съм за познатия ми ОПЛ, каза че при чести боледувания също изпраща на имунолог и се откриват дефицити често. След като се коригират се оправят нещата.

Много ме кефи как отричаме имунологията, а сме за хомеопатията 👌

# 882
  • София
Ми мен и хомеопатията ми е помагала много и имунологията, но специално на имунолог не отидох, защото така и не успях да намеря уж добър. Общо взето вярвам в това, което ще ми помогне да закрепя или себе си или децата си Grinning

# 883

Общи условия

Активация на акаунт