Боледуване на децата ни - тема 93

• 18 043
  • 883
  •   1
Отговори
# 855
  • София
Как не е безплатна? Нали уж го раздухаха, че вече била. Жалко, че не е, защото за едно дете бива ама ако имате повече деца става забавно с тия две дози Grinning

# 856
Ами от лятото щяла да е. Той следи тези неща и знам, че му е актуална информацията
Да, близнаци са моите и са две 🙂

# 857
Варивакс е безплатна за малките, ще е безплатна за деца, родени през 2025. Моето е родено 2023 и 2024 и 2025 бих 2те дози, двете си ги плащах, по 81 лева е дозата.

данаека, нали ще пуснеш CRP? Може там да излезе нещо...

# 858
Ваксината няма да е безплатна за всички деца, а от определен набор нагоре. И моите са близначки, платих си я преди 3 години, но изобщо не съм го мислила, те тия пари къде ли не сме ги изхарчили.
Ние пак я втасахме, след подобрението. След 3 дни без Т, пак започна да вдига и се разкашля. Водих я вчера на лекар, пуснаха изследвания, правихме снимка, която за щастие е чиста. Все пак изписаха АБ, по-скоро се застрахова според мен, но като я гледам,че хич не е добре не смея да оспорвам. Педито каза, че буквално за часове ставала пневмонията, взе да ми говори за болница. Снощи 5 часа не успях да сваля температурата, отиваше към 39. Догодина ще са първите наредени за ваксина. А ако ви кажа колко ми легна до тук това боледуване, на което не му се вижда края.. минахме половин заплата..

Другата седмица са рожденички, нито торта смея да поръчам, нито нищо. Най-голямата ми надежда е, че ще сме си всички вкъщи и че ще имат възможност да си духнат поне свещичките, пък ако ще и да е на торта от Кауфланд.

# 859
Тази Коледа и Нова година поради някои семейни събития си останахме в къщи ..еййй по хубаво не ми е било отдавна честно ..детето за първи път се опази що годе здраво като изключим кихането на-често ...нищо не ми липсваше ..

# 860
Здравейте момичета. Ние минахме днес имунолога и съм впечатлена от доц. Бурнусузов. Страхотен лекар и човек е.
Прегледа беше 45 минути. Назначи му една камара изследвания, които трябва да направим след 2 седмици, защото организмът трябва да е абсолютно чист и детето да е здраво.

Има съмнение, че има бактерии в сливиците, в частност стрептокок, който прави бели или има имунен дефицит в носоглътката.

Абсолютно отрича имуностимулантите тип Аквасорс и прочие, защото след време дават обратен ефект.

Антибиотиците НЕ сриват имунитета, просто убиват полезните бактерии в стомаха и за това са нужни пробиотици.

Лекарства като бромховаксон и производните му нямат странични ефекти и след спиране не предизвикват пневмония и прочие. Това е мит.

Държането на детето с висока температура в определени случаи, без да се дават температуропонижаващи не е полезно за организма.

Накратко е това. Ако се сетя още нещо ще допълня.

# 861
  • София
Какво значи висока температура? Защото например за някой висока температура е 37.5.  Дадв ли някакво определение лекаря?

# 862
А дали каза нещо за Изопринозин? Simple Smile Одобрява ли честата употреба, пък и нечестата?

# 863
А с какво ще компенсирате дефицита в носоглътката?

# 864
  • shumen
Ваксината ще е безплатна за част от децата.
Хоуп,да се оправят скоро детенце.
Емилия,а какво значи висока Т според него?
Ние пуснахме СРП и е 55.Ходихме и при педи.Прегледа го и е с Бронхит на АБ Клацид на 12 часа по една таблетка.Т днес вдигна пак 38,4 и заради нея и кашлицата изписа АБ.Смени и сиропа и изписа Аста 15.Пулмикорта го спираме.Сега драмата е как ще пие АБ.

# 865
А дали каза нещо за Изопринозин? Simple Smile Одобрява ли честата употреба, пък и нечестата?

Да. Одобрява препарата. За честа/нечеста употреба не съм питала. Пита ме дали е пил Изопринозин по схема. Казах му, че го е пил само, когато е бил с вирус, тоест почти всеки път и в 95% от случаите без ефект.

likeawind ще каже какво ще е лечението с точност, след изследванията, които назначи.

За температурата не конкретизира с точност. Но и аз не съм го питала. Другият път ще питам.

danaeka миличкото дете. Дано си пие лекарствата и бързо да се оправи.

# 866
  • София
Ваксината ще е безплатна за част от децата.
Хоуп,да се оправят скоро детенце.
Емилия,а какво значи висока Т според него?
Ние пуснахме СРП и е 55.Ходихме и при педи.Прегледа го и е с Бронхит на АБ Клацид на 12 часа по една таблетка.Т днес вдигна пак 38,4 и заради нея и кашлицата изписа АБ.Смени и сиропа и изписа Аста 15.Пулмикорта го спираме.Сега драмата е как ще пие АБ.
Бързо да се оправя. По принцип има и сироп ако не иска на хапче.

# 867
Момичета, вие пускате ли кръвни изследвания на децата преди ваксина?
Ако планетите се наредят и всичко е както трябва, и не се разболеят и двете уикенда, в понеделник ще сложим Варивакс на малкото. От септември се опитваме!!! Последния вирус, който изкара в началото на декември, ни стопи лагерите - лека хрема и зачервено гърло, температура 2 дни до 39, урина 3 пъти чиста и перфектно кръвни, но црп 82 - педиатърката отсече без антибиотик и проследяване след 3 дни. Новото црп беше 12. Тааа, да взема да пусна едни контролни преди да я боцнат? Разбира се, с идеята в лабораторията да се зарази с кой знае какво…

# 868
Антибиотиците НЕ сриват имунитета, просто убиват полезните бактерии в стомаха и за това са нужни пробиотици.
С това изказване ме "загуби" този лекар.
Убити полезни бактерии= нарушена чревна флора= не добре функционираща имунна система. 70% от имунитета са в чревната флора. Съответно нарушен имунитет.
Иначе да не те отчайвам, но файда много от имунолог няма. Има надежда ако наистина има нещо от рода на стрептокок и се лекува, но иначе хвърлени пари на вятъра.
За по-сериозни имунологични дефицити има глобулини, такива състояния стават обаче видими още след раждането. По-добре, че не сте от тях.
Отделно медицината е страшно напреднала по отношение на диагностика, в сферата на имунологията могат да се пускат изследвания до безкрай, в най-големи детайли. Реалността е следната- за много състояния просто лечение няма...говорим за сериозни дефицити и много детайлни изследвания при които нещо е изкочило..Та това общо взето беше изказването на имунолога при когото водих моето дете преди години. Тогава много в детайли говорихме, но това основното ми е останало в съзнанието.
Най-първо му провериха дали има антитела срещу тетанус и другите там. Най-просто ми каза, че щом са образувани, значи имунната система работи.

# 869
  • shumen
Емилия,благодаря.
I.R.знам,че има и сироп,но и него не го иска.Досега се борихме да го изпие и то е голяма драма.То се врещи,рита,блъска,но успях да му го дам.
Емилия,как сте?.
The doors,аз не съм пускала изследвания преди ваксина.

Общи условия

Активация на акаунт