Боледуване на децата ни - тема 93

• 20 287
  • 883
  •   1
Отговори
# 345
  • София
За кашлицата, хубаво е да го чуят, може да е направил спазъм и да има нужда от нещо като Вентолин, който да помогне отхрачване.А може и просто да е в такъв етап от кашлицата, много е гадно, дразнеща, обикновено после преминава във влажна.

ЛораПалмър,Тамифлу има и на таблетки.Моя е много труден с АБ и всякакви лекарства и обикновенно стигаме до болница и инжекции,ако е много зле.

Не ми казвай ,че не може все още да гълта хапчета?
Моят е на 8, 45 кг и е точно такъв модел, последния път изпи три опаковки Зинат, които да отговарят на килограмите му.Геломиртол му бяха изписали (съвсем малки капсули), пак не успя ,какво ли не пробвахме.Има фобия някаква и дано я преодолее.

# 346
  • shumen
Bubble,на 13 е моя,42 кг и е същия.Хапчетата ги гълта,но му се догажда и ги повръща.Педи всеки път пита ще ги пие ли,обещава,че да и накрая настава ужас.Сега с Омникод Имуно беше пак така с хиляди увещания докато го изпие.
Аз тая нощ и сутринта се разкихах нещо.Детето и то сега се събуди и киха.Ще видим накъде ще избие.

Последна редакция: сб, 27 дек 2025, 09:12 от danaeka

# 347
Моя и той киха доста през деня ..гледам да го държа повечко в къщи но шило в торба седи ли ?

# 348
  • shumen
Likeawind,дано не се разболее твоя.
Ваня,как сте?Как е малечка?

# 349
Моя и той киха доста през деня ..гледам да го държа повечко в къщи но шило в торба седи ли ?

Дано не се разболеете и нещо просто да го е раздразнило.

При моето дете е плашещо нощното кихане (зверско кихане, докато спи)...Тогава изтръпвам точно до 36 час от това нещо какво температура ще вдигне и какво е лепнал.

# 350
  • shumen
Емилия,при моя плашещо е нощната кашлица.Както нищо му е нямало през деня и посред нощ ми се е събуждал със ужасна кашлица.Отиваме сутринта на лекар и хоп поредния ларингит или бронхит.

# 351
Дани, малката се подобрява, Клацида е правилния антибиотик явно. Все още кашля, особено при физическо натоварване и при излизане на студа навън. Днес си играха с баща си и той я беше обърнал с надолу главата...това дете хили се и се затъква от храчки, имам усещането, че някъде от дълбините излизаха. Подозирам, че личната ще удължи антибиотика до 10 дни, но ще видим. В понеделник ще идем и сигурно ще е манифестация. Лошото е, че и голямата кашля, все повече, имам Сумамед, но ме притеснава да го дам неодобрен и чакам да я прегледа.
Кашлиците не им попречиха да се порадват на снега и на се пързалят с шейна 🙂
Откакто е болна, вече месец, на малката и се цепят устните до кръв ежедневно. Много е странно, до сего не се е случвало...и то на фона на безумно количество балсам за устни.

# 352
  • shumen
Ваня,радвам се,че е по-добре малечка.Аз АБ също не давам на моя,а и аз не пия,ако не е одобрен от лекар.
При вас поне сняг има,а при нас е кучи студ,а моя излезе ли не му се прибира.Днес сигурно 2 часа са откарали на една площадка.Прибра се премръзнал.Заспа и рано.Моля се само да не се разболее и да не провали резервацията за Нова година.
Моите устни също много се цепят.Чак ме болят.Мажа с вазелин,слагам балсам,но нищо не помага.

# 353
Аз утре приключвам антибиотика и капките за очи, обаче си кашлям доста. Особено сутрин. Май ще звънна на док да ме види пак знам ли, колко време откарва тая кашлица, направо писна ми.

# 354
  • shumen
The doors,остатъчна кашлица може да продължи доста време.При мен,а и при детето е продължавала и по две седмици,че и повече.

# 355
Зависи ..моя се е чистил и по 2 седмици и до седмица е приключвал ,когато правя инхалации доста по бързо я изчиства остатъчната..аз да взема да си заредя някое сиропче в шкафчето че знам ли какво може да ме изненада през следващите почивни дни ..

# 356
Не знам какво е лепнало моето, че и аз. При нея само кашлица, но рядко, 5-6 пъти през деня. Иначе нищо друго, дивее, играе. За първи път се случва такова боледуване. Аз съм с много силни болки в гърлото и пак лека кашлица. Предполагам си е вирус някакъв. И естествено по празниците точно, няма пропуск.

# 357
  • shumen
Likeawind,и аз ще трябва да заредя някои хапчета,че не знам какво ще ме изненада следващите почивни дни.
Мона,при мен и детето беше такъв вируса преди празниците със силни болки в гърлото и кашлица.

# 358
Likeawind,и аз ще трябва да заредя някои хапчета,че не знам какво ще ме изненада следващите почивни дни.
Мона,при мен и детето беше такъв вируса преди празниците със силни болки в гърлото и кашлица.
А как се лекувахте? Наложи ли се някакво по-силно лекарство или витамини и сиропи само?

# 359
  • shumen
Мона,детето го водих на лекар и изписа Омникод имуно,Кависепт таблетки за смучене и спрейче за гърлото.Аз бях на АБ за уроинфекция и на таблетки за гърлото.

Общи условия

Активация на акаунт