Отговори
# 30
  • София
Здравейте и от нас!

Вече от два дни се захранваме на обяд с каша. Яде с удоволствие, но няма да бързам заради коликите.
МИра - ядем много на често, тъй като сме на кърма и сме много малки. С вас сме от една категория...Случва се през 2 часа, даже час и половина, особено вечер. През нощта започна да се буди и яде по 1 път, явно е гладна, а може и да е от коремчето. Преди спеше по цяла нощ. Според мен те вече са големи и бързо усвояват кърмата, затова напълно спокойно й давам когато иска, а и без да иска.... Joy
Само гледам на обяд да съм точна в часа, защото захранвам. 
Леля Зеля - да, най вероятно ще купя и аз Нан, главно за кашата и вечер когато май вече не ми достига кърма, но си мислех дали има значение млякото ако детето е склонно към колики или не. Дали има мляко по подходящо при този случай или няма значение. Знае ли някой ????
Приятни разходки днес на всички. Времето е чудесноооо!

# 31
  • София
Здравейте!
Таман бях писала, писала...и тока спря, включвам компа - няма и-нет....добре че бързо го пуснаха, даже не се наложи да звъня да го пуснат. А отгоре на всичко, стола, които е за компа се счупи  Sad Ще трябва да купуваме нов.
Та за нас: тази сутрин ходихме да вземат кръв на Анна-Мария и урина. С урината малко се изложихме защото я дебнах 2 ч. да се изпишка на няколко пъти я изпуснах най-накрая сложих колекторче и в поликлиниката го свалихме - беше свършила работата. А при взимането на кръв се държа като смело бебе, въобще не плака, дори се смееше на лаборантката.

Мila71 ние в началото бяхме с аптамил, после минахме на хип ха. Ако до сега не сте ползвали АМ, се започва с 1, а после се взима 2, независимо от марката. Аз поне не знам да има мляко подходящо при колики, но може някой да знае.
Мира и при нас яденето е на поискване и на често но по-малко. Към 12 обаче гледам да яде пюренце.
Фрики на Андрес явно във вените му тече повече българска кръв  Wink, затова не иска портокал
Харт не се обвинявай, колко още ще има да падат малчовците.
Лови радвам се че нещата се оправят с кучето ви, ама как ме развеселяваш с тези кучешки истории  Laughing
Щях да забравя, благодаря на sleepy за темичката, после ако имам време ще пиша пак

# 32
  • София
Здравейте и от нас!

Момичета, много ви  Hug. Това с падането май е неизбежно!

maria_23, доколкото знам Нутрилона е с пробиотици, които намаляват коликите и регулират запека. Аптамил 2 също е такъв - пише така: пробиотиците стимулират добрата чревна флора  и имунната защита, предотвратяват проявите на стомашно-чревен дискомфорт (колики, запек).

Мире, ако не си намериш такава звездичка, ще ти дам една. Аз имам две резервни в комплекта. Няма страшно.
Нашият режим е такъв:
6:00 - кърмене
8:30 - 60 г плодово пюре
9:30 - кърмене
13:00 - зеленчуково или месно-зеленчуково пюре. Ако е само зеленчуково пюрето после докърмвам.
16:30 - кърмене
18:30 - 60 г плодово пюре
21 - кърмене. Понякога към 4:00-5:00 ч. се кърмим в порядъка на 3-4 минути.
Скоро смятам да включа и каши, но да видим точно кога.

sleepy, на мен само веднъж ми се е случвало да будувам повече от 3 часа с Венци и каталясах. Той си играеше.

В тази връзка със спането, моето дете днес не пожела да спи предиобяд! Много е интересно навън и той просто не може да се отпусне и да заспи. Явно ще трябва първо да поспива около час вкъщи и после да го извеждам. Преди малко яде и директно заспа. Да видим колко време ще спи? Още е много малък да спи само по веднъж дневно.

Е, това е засега от нас! Чао и приятен ден! Heart Eyes

# 33
Момичета,не съм чела последната страница,но минавам да ви поздравя с ето това.Не знам за какво се говор в текста,но ми е ужасно сладко.Даже последните диапоситиви на малчо в компа ги сложих с тази музика Mr. Green
http://www.youtube.com/watch?v=kNLXjXxj3J8

# 34
Една бъдеща спасителка на плажа тук и тукLaughing
Фрики, много е хубаво  bouquet
Харт, тепърва ще има да падат и ще стават  Hug И ние сме същите любопитни гарджета на разходка и затова я оставям да се наспи в къщи след хранене и тогава я извеждам.
Аз съм в потрес - току що ми се обадиха от детската кухня, че ни е излезнал реда и от понеделник трябва да съм на линия с бурканчетата.  newsm78 Абсурд е да ме отложат с два месеца, напливът в махалата е страшен. Кой ще ги яде тез манджи не ми е ясно  #CrazyВ тази връзка откъде се вземат бурканчета за кухня, някой знае ли newsm78
Лек ден на всички!

# 35
  • София
Мире, проверих, ако имаш гаранционна карта ще ти ги сменят безплатно, ако са в гаранция. ( 6 месеца е гаранцията). Ако е изминала гаранцията ще ти ги продадат на 4лв- пак с картата. Ако ли нямаш карта вървят по 12лв. Това било фирмения им магазин. ( предполагам, че за него е казала и Дбс). Моите ги смениха отдавна, пак там..
Фрики, много сладко!

Последна редакция: сб, 21 апр 2007, 17:50 от Lovi

# 36
Мира см, не си виновна ти, че ти се е развалила тапичката, на мен за 0 време ми се развалиха и 3те. И мъжът ми като отиде с гаранцията и те от вратата му казали "ей сега ви носим тапичката", без да го питат какъв е проблемът, явно си знаят стоката. И да ти кажа новата е принципно различна част, онези явно са слаби и не издържат много. Според мен би трябвало помпите да се продават направо с новата част. Кой знае в БГ какви ни внасят някакви преоценени. Но с новата няма да имаш никакви проблеми, а с развалената е голяма мъка!

# 37
  • Варна
За помпата - ами аз не съм сменяла досега . В интерес на истината и не се цедя вече , само отвреме на време , но в началото я използвах супер интензивно . Така че едва ли се скапват всичките толкова бързо . А сега в същност не я ползвам аз , но друга майка кърмачка , тя не ми се оплакала да има проблем .
Вилиан голям бонбон ! Ще я лапне на плажа, само да я види моя ерген  Wink

# 38
Само да се запиша и аз   wavey
Алексче е сополив и покашля и не спим много през нощта, но за сметка на това през деня той си поспива докато аз го бутам с количката през три квартала  sweating
Смятам скоро да захранвам и много се надявам да му хареса. Май ще почна с картофче...пък ще видим, каквото сабя  Grinning
Хайде отивам да отърва майка ми, че я е полазил "слон", скубе я и вика бабабабаббаббаббббаааа

# 39
Влизам да се отчета и отивам да спя,че умирам вече за сън newsm46,утре ще ви чета Blush
слипи- lovekiss smile3501
лека нощ момичета  sleepuu

# 40
Момичета здравейте  bouquet!
Аз днес се явявах на един изпит, който взех успешно и реших да Ви почерпя  cook.
Иначе имам един въпрос свързан с моето чадо.Вчера видях на горния венец да се белее нещо, но нали първо избиват долните, та се зачудих.Сега не знам какво да мисля, вие какво ще кажете, възможно ли е да е зъб newsm78?

# 41
  • Виена
sleepy  Hug
 Днес и ние си хапнахме кашичка за първи път feeding ама му я направих малко по гъстичка и му сложих и малко бебешки бишкотки и си я изпапка милото,беше му доста вкусно  Heart Eyes
 Веничка искам да споделя с теб.Племенничката ми е много злоядо дете.Зълва ми се вижда в чудо.Малката сега ще направи 4 год.Като бебе беше някакъв ужас Rolling Eyesне искаше да пие мляко,нито да суче,стискаше уста,повръщаше,въобще голям зор.Да не те плаша,но сега не е много по различно.Когато я насили да яде нещо само защото не е яла цял ден и само ако и е малко в повече и се надува да повръща.Ужас направо и съчувствам!А и на всички мами на който децата не искат да папкат.Тя сега като гледа Влади как си папка и направо се разтапя.Споделяла ми е,че има страх да има второ дете,защото и ако то е така,не знае дали ще и издържат нервите  Rolling EyesОт скоро обаче явно като не яде нищо в градината по цял ден и като се прибере е гладна и майка и се кефи,защото си хапвала,е не много,но пак е нещо...
 Харт и ние наскоро имахме такива премеждия и знам как се чувстваш  HugАз вече не го изпускам за секунда или е овързан с колани Simple Smile
 Ето само това имам за сега от жилището  и аз много се кефя,че ще сме близо до Дунава,а тук(незнам как е в БГ) покрай реката има много детски паркове и алей за разходки,за колоездачи,за всеки въобще който иска да се отпусне и поразходи,много е приятно.Има и една част която е само със капанчета  Flutter лятото може да си пиине човек биричка да хапне рибка и да си мечтае,че е на морето Crazy
 Пише ми се още,но нека не ставам толкова досадна Naughty
 Лека Нощ и сладки сънища на всички мами и сладки бебчовци  smile3524

# 42
Да се отчета- Реа е 8,4кг и 69 см. След 10 дне ще й дам месно пюре. За попара педито каза, че е рано въпреки, че май моето дете яде най- много неща от тук пишещите. Blush. На 4-ти ще й взимат кръв и орина. Иначе малката заспива в 21:30 и сутрин се буди към 7:30-8. Поне се наспивам. Храни се 5 пъти дневно и има режим, но тя е на АМ и така май е по-лесно да се въведе режим. А за кърмещите мисля, че просто вече стават големи и нуждите им се променят и е добре да се заместят хранения с друга храна, пък кърма ей така за взаимно удоволствие и дохранване ( което е чудесно де, ако не го написах добре)винаги е в плюс докато я има. Реа е на Аптамил2, много хубаво мляко, препоръчвам го горещо. Не мисля, че има адапте, което да влияе на коликите за съжаление. Пребиотиците в 2-ките са по-малко. Бебка още не е падала, но скоро очаквам и това въпреки мерките, които се старая да прилагам.
Това е от нас за сега, сори за разпиляните мисли, но докато смогна да изчета......, то с тия разходки целодневни време не остава да седна пред компа.А, сетих се- я споделете как приучавате бебоците да седят, че аз започвам сега , но не съм наясно с техниките и дали отначало трябва да се слага в това положение за малко и постепенно да се увеличава времето. newsm78  bouquet

# 43
  • Откъм Варната
....А за кърмещите мисля, че просто вече стават големи и нуждите им се променят и е добре да се заместят хранения с друга храна, пък кърма ей така за взаимно удоволствие и дохранване ( което е чудесно де, ако не го написах добре)винаги е в плюс докато я има....

Извинявай ама познай в коя тема ще копна това, дано никоя кърмеща майка не мисли като теб, защото ще е жалко за детенцето и.

При бебета млякото е основна храна до 1 г, а не просто удоволствие и каприз, и се дохранва с другата храна след кърмене, а не да дохранваме с кърма, а ако майката има достатъчно кърма по добре е да не се бърза със заместването на хранене, детето като е поголямо не суче по часовник ( ние вече сме така ), а когато му е кеф, а другата храна е помежду

Сори, не искам да обидя никого, ама не издържах  Peace

# 44
Здравейте и от нас, момичета, много нанагорно ми идва веднъж седмично да ви изчитам, понеже още нямаме нет в къщи, но исках само да ви пратим по една среднощна прегръдка с Ники  и отивам да го гушна, че стана никое време! Така и не мога да го отуча от нощните хранения, буди си се 2-3 пъти, но щом издържахме до сега, ще идеяним още. Peace
Прегръдки от нас и слънчеви неделни емоции!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт