Отговори
# 225
AIR - аз давам ранни моркови на Хип ( не се изрина), тиква с картоф, морков с картоф сега ще пробвам 1 ново - Пресни зеленчуци с моркови, картофи, карфиол и грах. От плодовите - Круша (като се запече), банан с ябълка, тиква с ябълка и има едно горски плодове ли беше... Имаше малини и боровинки вътре, ама какво е не знам.

# 226
  • Някъде в Европа...
AIR - аз давам ранни моркови на Хип ( не се изрина), тиква с картоф, морков с картоф сега ще пробвам 1 ново - Пресни зеленчуци с моркови, картофи, карфиол и грах. От плодовите - Круша (като се запече), банан с ябълка, тиква с ябълка и има едно горски плодове ли беше... Имаше малини и боровинки вътре, ама какво е не знам.

kL30pa7ra, мерси, но аз избягвам моркова. Нали сме с АД уж и ми казаха за него, банана, яйцето, мъхести (и за тиквата, впрочем, но аз се престраших) да ги въведа късно. Специално за моркова ме е страх, защото на една приятелка детенцето с АД ( в доста по-силна форма от това, което беше Ради) се усложни от него  Cry. И на практика остава, че просто няма какво да давам освен тиква с картоф  Rolling Eyes. В повечето смесени има морков  Sad
Калима, тиквичката как ще я приготвиш? Сварена, пасирана, с кърма (ам)  ли?

# 227
  • Откъм Варната
...Калима, тиквичката как ще я приготвиш? Сварена, пасирана, с кърма (ам)  ли?

Беля, режа на парченца, варя, изцеждам, пасирам и добавям малко водичка ако е гъсто, днес купих АМ Фризо 2 да му слагам по малко в кашите, че ми е мъка цеденето, всичко така му приготвям, само кашите по друг начин ги правя

# 228
  • Варна
банани също ще му въведа след тиквичките, тях може да ги мешам с крушата да го поразхлабват,
Ами те бананите запичат по принцип .
За ягодите - чувала съм , че не трябва да се ядат от бременни , аз обаче доста си хапнах миналата година . За кърмачки - не знам , трябва да потърся информация дали може да се хапват . Струва ми се , че не би трябвало алергените да преминават и да стигат до детето . Проблемът по-скоро е , че те са едни от плодовете с най-високо съдържание на нитрати .
Митко много обича моркое . Аз взимам ранни моркови на Хип и ги смесвам със сварен картоф + АМ . И си хапва и си се кефи много  . Картоф + тиква не е толкова харесвано. Вече му слагам и ябълка . Днес пробвах домашен кисел - не го хареса особено . И кашите ги хапва , но не с особен апетит .
mama toni столчето изглежда много симпатично . И аз се оглеждам и избирам.
Той е все усмихнат и готов да се закача ако му обръщат внимание. Само вечер ако е заспал и се събуди обикновено се успокоява само като отида аз. Така че изводът е, че вечер никъде не мога да мръдна.

Hug  И ние сме така  Mr. Green
friki не е недискретен въпросът , разбира се .Лекар съм  Wink

# 229
  • Откъм Варната
Да знам и затова ще ги мешам с круша

# 230
Коте, Ники изкара варицелата на 4.5 месеца - и той, както баткото, с много пъпки, но без температура и все си беше жизнен. Дано бързо отмине, но после наистина отслабва имунитета - влачих си една хремичка вече 2 седмици, преди това пак имаше...
Захранването ни е на фаза картофи, моркови, броколи /изрина се от тях, че мама не чете и не видяла, еч има мляко, ужас/, карфиол...
Ние сме в Банско за 2 дни и бях много притеснена как ще му понесе пътуването и смяната на обствановката, но той се държа героиски/пу,пу/ - докато мама се плацика в басейна, глези се с масажи, маски, хамам и какви ли не измислици, тримата се гледаха по мъжки...а после какичките от персонала се редуваха да му се радват и да го носят със столчето - той ги даряваше с ослепителни усмивки. Ще се приберем в София да сменим гардероба и заминаваме за седмица в Монтана, да ни се порадва баба.
Да сте здрави и да папкат бебоците!!!

# 231
  • София
Здравейте мами!

Първо да благодаря за вписването в началото! Simple Smile   bouquet

Калина напредва с яденето, макар и много бавно. На обяд вече яде зеленчук, но все още малко количество - досега сме яли тиква и тиква с картоф на Хип. Слагам и АМ. Като хапне около 60 гр. пюре и вече започва да пъшка и не й се яде вече, не виждам как ще достигнем количество от около 150 гр. Дали й е малко коремчето, все пак сме само 5800??? newsm78
Следобяд кашата я хапва добре.
Знае ли някой, това сухо мляко в пюретата на Ганчев и в кашите Слънчо, адаптирано ли е или обикновено сухо мляко като за големи? ??
KaliMa - и ние не искаме от шише и незнам как ще й давам вода? Какво представляват тези чаши с накрайници, тези с издадени две дупчици, които са преходни към обикновените чаши  или нещо по специално?
За запичането -  с тези картофи май е безнадежно. Мисля да взема круша и да слагам по малко в кашата, че само плодово пюре още не смея заради коликите.
Коте - Оздравяване!

Приятни разходки на всички днес!

Последна редакция: нд, 29 апр 2007, 08:59 от mila71

# 232
  • Варна
Vesseto s браво за вас с варицелата. Аз се надявам да я хванем поне след годинка . А и засега няма контакт никъде , че да я хване . А ние с баща му сме ходили по градини на времето - така че гаранция - изкарали сме всичко , що има да се кара , че да няма изненади на дърти години  Mr. Green А , да и как ти завиждам !!! Искам и аз на Банско Crossing Arms
Съчувствам на всички бебета със запек . Ние сме в другата крайност  . Митето ака по 3 -4 , че и 5 пъти на ден . Чудя се как да наддаде , като ака почти на вяко ядене . Преди имаше слуз в акото и аз го изследвах , има си бактерия ,която може да причинява слуз и по-често акане  . Тази бактерия е наследство от родилно . Те там си ги въдят и често децата се оказват с носителство . Както излезе при нас . Сега пие едни таблетки с лактобацили и чакам след празниците да правим пак изследвания.

# 233
  • Откъм Варната
...KaliMa - и ние не искаме от шише и незнам как ще й давам вода? Какво представляват тези чаши с накрайници, тези с издадени две дупчици, които са преходни към обикновените чаши  или нещо по специално?...

Точно тях, ако не забравя тез дни ще взема, че съм много завеяна и като изляза все забравям какво е трябвало да купя

# 234
  • София
Air, и аз мисля, че е рано за спанак. И на мен ми мина през ума имам го в двора и е без нитрати, но се отказах. Иначе, слагаш много малко вода и вариш, после пасираш. Аз го прибавям към пасиран, сварен ориз или картофено пюре. За запазването, освен в бърканчета, може и във формичка за лед. В отделенията изсипваш пюрето, замразяваш и после стават кубчета. Аз давам морков и ябълка newsm78, не се изрива.
За млякото, защо може сирене, а мляко не може newsm78?
Коте, бързо оздравяване!
Мираhahaha иска си пиле с картофи, човека. Вие го тормозите с пюрета разни, те са за десерт Laughing.
Патс, за ягодите, на мен ми ги забраниха, значи преминават в кърмата newsm78.
Ауууууууууууууу, не мв настъпвай по мазола....
 Идват Мейдън, идва Гери Мур....а аз познайте къде съм  newsm45  не е честно! Ама като сме майки-кърмачки, майки-юначки и майки-всичко за бебетата...
Мъка, мъкааа Cry. Колкото и да слухтя, нямам шанс.
Мамо Тони, супер е столчето  Party. А за брадъра, аз не се ядосвам- смешно ми е. Мен ме кефеше мацката. А за виповете- имах друго мнение за това що е ВИП Laughing.
Клеопатра, добре, че каза, ще търся комарник.
Любопитка, лошо с бактерията. Гонете я бързо box!
Моят юнак пие със сламка Shocked. Онзи ден му дадох от детските сокчета на Ганчев за мен си го бях взела и той като писна. Аз дадох, като не очаквах, че ще дръпне. ДА, ама НЕ! Така сладко цока smile3541
Хайде слънчев ден и приятни разходки Hug!

# 235
Да Ви се оплача момичета, че моя маймун, днес за първи път падна от леглото ми.Оставих го  и излязох за да хвърля водата с която му мих дупето и като се връщам го няма на леглото.Гледам нашия на земята, но с лице към нея и си приказва.Хубаво, че като се е въртял се е омотал в хавлията с коята му забърсах дупето и та това е омекотило удара.Вдигнах го, а той си продължи да приказва.Важното е, че не се е уплашил, а и че нашите легла не са много високи.Ама ще ми е за урок това.

# 236
  • Варна
mi6ka82  hahaha  hahaha  hahaha браво на вас! Остана ли някой дребчо , дето да не е тупвал  Laughing

# 237
Момичета гответе се,че като първа има да тупат Joy newsm32

# 238
И аз да се разпиша че скоро не съм писала.Ние сме добре папкаме ,акаме.Мъча се да го мина на 4 хранения ама нещо се дърпа.От сряда започваме да вземаме от кухнята месно пюре.В петък ходихме с мъжо инцидентно във Варна с преспиване и малко се поразходих по варненската чершия ама бенетон получаваха стока и беше затворен та умрях от яд smile3515 , но пък мама намаза  newsm53.На 25.04 бяхме на консултация 7800кг. и 70см.Пуснаха ни изследвания .но аз забравих да се обадя на лекарката за резулата doh така че хемогл. ще го науча чак в сряда.
Сега отиваме на Пиргово при баба и дядо на обяд.
Ние още не сме падали,но никога не е късно.Уж внимавам де.
Аз съм записала Красимир от 5-я месец на кухня.Първа група-зеленчуково пюре и кисел.И ми е мир главата.Сега минаваме на втора група-редуване на зеленчуково и месно пюре и кисел.
А тези които не са на кухня защо не  си запишат бебовците?

# 239
Мишка, честито първо падане. Важното е, че изобщо не се е уплашил и ударил Яни. да го бях увила и аз в нещо моя разбойник като падна Joy
Таси, ние го записахме, ама при нас няма такава първа група, кухнята е от 7 навършени месеца до 2 годинки. Ще започна от сряда да му давам по няколко лъжички, пък да видим.
Мила, надявам се че млякото е АМ. Аз му давам от тези пюрета и да чукна на дърво нищо му няма на Калоян.

Общи условия

Активация на акаунт